Tag Archives: Benjamin Franklin

What’s Your Quotation Quotient? #456

Published January 3, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “We spend the first twelve months of our children’s lives teaching them to walk and talk and the next twelve years telling them to sit down and shut up.”

 

A. Elton John

B. Fred Rogers

C. Phyllis Diller

 

2. “The trouble is that not enough people have come together with the firm determination to live the things which they say they believe.”

 

A. Eleanor Roosevelt

B. Eleanor Parker

C. Eleanor Rigby

 

3. “Focusing your life solely on making a buck shows a certain poverty of ambition. It asks too little of yourself. Because it’s only when you hitch your wagon to something larger than yourself that you realize your true potential.”

 

A. Mick Jagger

B. Barack Obama

C. Donald Trump

 

4. “The art of acting consists in keeping people from coughing.”

 

A. Benjamin Franklin

B. Richard Nixon

C. Barbara Walters

 

5. “Yesterday I was a dog. Today I’m a dog. Tomorrow I’ll probably still be a dog. Sigh! There’s so little hope for advancement. ”

 

A. Marmaduke

B. Garfield

C. Snoopy

 

6. “Question with boldness even the existence of God; because, if there is one, he must more approve of the homage of reason than that of blindfolded fear.” 

 

A. Jimmy Swaggart

B. Thomas Jefferson

C. Jordan Spieth

 

7. “Music is your own experience, your thoughts, your wisdom. If you don’t live it, it won’t come out of your horn. They teach you that music has boundaries. But, man, there’s no boundary line to art.”

 

A. Charlie Parker

B. Charlie Rose

C. Charlie McCarthy

 

8. “I have certainly known more men destroyed by the desire to have a wife and child and to keep them in comfort than I have seen destroyed by drink and harlots.”   

 

A. W. C. Fields

B. William Butler Yeats

C. Garrison Keillor

 

9. “He who knows most grieves most for wasted time.”

 

A. Dante

B. Pelé

C. Adele

 

10. “Know yourself. Don’t accept your dog’s admiration as conclusive evidence that you are wonderful.”

 

A. Eli Whitney

B. Jackson Pollock

C. Ann Landers

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“In a dream you are never eighty.”

–Anne Sexton, 1928-1974, was a Pulitzer Prize-winning poet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #444

Published October 4, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

 

1. “When the well is dry, we know the worth of water.”

 

A. Benjamin Franklin

B. Jerry Brown

C. Michael Phelps

 

2. “It is impossible to live without failing at something unless you live so cautiously that you might as well not have lived at all, in which case you have failed by default.”

 

A. Miley Cyrus

B. J.K. Rowling

C. J. Edgar Hoover

 

3. “A man who does not read good books has no advantage over the man who can’t read them.”

 

A. Mark Twain

B. Jacques Cousteau

C. Raúl Castro

 

4. “I dream of a world where the truth is what shapes people’s politics, rather than politics shaping what people think is true.”

 

A. Rick Santorum

B. Trevor Noah

C. Neil deGrasse Tyson

 

5. “An optimist thinks that this is the best possible world. A pessimist fears that this is true.”

 

A. Robert Downey Jr.

B. Robert Oppenheimer

C. Robert Pattinson

 

6. “You have to be odd to be number one.”

 

A. Dr. Seuss

B. Stephen Hawking

C. Donald Trump

 

7. “No one shall give or receive a present, either during a candidacy or during or after a term of office.”

 

A. John Boehner

B. Conan O’Brien

C. Cicero

 

8. “The grand show is eternal. It is always sunrise somewhere; the dew is never all dried at once; a shower is forever galling; vapor is ever rising. Eternal sunrise, eternal sunset, eternal dawn and gloaming, on sea and continents and islands, each in its turn, as the round earth rolls.”

 

A. Ogden Nash

B. John Muir

C. Janet Reno

 

9. “Crash programs fail because they are based on the theory that, with nine women pregnant, you can get a baby in a month.”

 

A. Wernher von Braun

B. Mario Andretti

C. Yoko Ono

 

10. “Dancing is a perpendicular expression of a horizontal desire.”

 

A. George Zimmerman

B. George Washington

C. George Bernard Shaw

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A, 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Whether four years of strenuous attention to football and fraternities is the best preparation for professional work has never been seriously investigated.”

–Robert Maynard Hutchins, 1899-1977, a reform-minded American educator, served as president and chancellor of the University of Chicago.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #443

Published September 27, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “There never was a good war or a bad peace.”

A. Arnold Schwarzenegger

B. Benjamin Franklin

C. Ivan Pavlov

2. “The night/ Hath been to me a more familiar face/ Than that of man; and in her starry shade/ Of dim and solitary loveliness/ I learned the language of another world.”

A. Shel Silverstein

B. Colin Kaepernick

C. Lord Byron

3. “I put things down on sheets of paper and stuff them in my pockets. When I have enough, I have a book.”

A. John Lennon

B. Leo Tolstoy

C. Arnold Palmer

4. “Early to rise and early to bed makes a male healthy, wealthy, and dead. ”

A. James Thurber

B. James Taylor

C. James Madison

5. “Jury — A group of twelve men who, having lied to the judge about their hearing, health and business engagements, have failed to fool him.”

A. Socrates

B. Nancy Grace

C. H. L. Mencken

6. “This was the most unkindest cut of all.”

A. Scott Walker

B. William Shakespeare

C. Jackie Collins

7. “A single sunbeam is enough to drive away many shadows.”

A. St. Francis of Assisi

B. Sarah Silverman

C. Bernie Sanders

8. “The history of human opinion is scarcely anything more than the history of human errors.”

A. Pelé

B. Eminem

C. Voltaire

9. “My problem lies in reconciling my gross habits with my net income.”

A. Errol Flynn

B. Gerald Ford

C. George Washington Carver

10. “Always go to other people’s funerals, otherwise they won’t come to yours.”

A. Yogi Bear

B. Yogi Berra

C. Maharishi Mahesh Yogi

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Don’t ask yourself what the world needs; ask yourself what makes you come alive, and then go and do that. Because what the world needs is people who have come alive.”

~ Howard Thurman, 1899-1981, was an American theologian, educator, author, and civil rights leader.

Leave a comment

Filed under Errol Flynn, Howard Thurman, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, St. Francis of Assisi, Voltaire, Yogi Berra

What’s Your Quotation Quotient? #441

Published September 13, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

 

1. “Until you’re ready to look foolish, you’ll never have the possibility of being great.”

 

A. Cher

B. Cleopatra

C. Twiggy

 

2. “Dentopedology is the science of opening your mouth and putting your foot in it. I’ve been practicing it for years.”

 

A. Yogi Berra

B. Rudyard Kipling

C. Prince Philip

 

3. “How much time he gains who does not look to see what his neighbor says or does or thinks, but only at what he does himself, to make it just and holy.”

 

A. Marcus Aurelius

B. Ward Cleaver

C. Lisa Lampanelli

 

4. “It doesn’t take much to see that the problems of three little people doesn’t add up to a hill of beans in this crazy world. Someday you’ll understand that. Now, now… Here’s looking at you kid.”

 

A. Jimmy Stewart

B. Humphrey Bogart

C. John Belushi

 

5. “Friendship is a pretty full-time occupation if you really are friendly with somebody. You can’t have too many friends because then you’re just not really friends.”

 

A. Thomas Edison

B. Bruno Hauptmann

C. Truman Capote

 

6. “History is more or less bunk. It’s tradition. We don’t want tradition. We want to live in the present and the only history that is worth a tinker’s damn is the history we make today.”

 

A. Henry Ford

B. Henry VIII

C. Henry Wadsworth Longfellow

 

7. “The audience was swell. They were so polite they covered their mouths when they yawned.”

 

A. Bashar al-Assad

B. Bob Hope

C. Mike Huckabee

 

8. “The modern mind is in complete disarray. Knowledge has stretched itself to the point where neither the world nor our intelligence can find any foot-hold. It is a fact that we are suffering from nihilism.”

 

A. Leonardo da Vinci

B. Albert Camus

C. Jessica Simpson

 

9. “We’ve begun to long for the pitter-patter of little feet – so we bought a dog. Well, it’s cheaper, and you get more feet.”

 

A. Michelle Duggar

B. Ralph Waldo Emerson

C. Rita Rudner

 

10. “A false friend and a shadow attend only while the sun shines.”

 

A. Benjamin Franklin

B. Nicolaus Copernicus

C. Lamont Cranston

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-C , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“If we had no faults of our own, we would not take so much pleasure in noticing those of others.”

–Francois de La Rochefoucauld, 1613-1680, was a French writer of moralistic maxims.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz