Tag Archives: Pete Seeger

What’s Your QQ*? #357

*Quotation Quotient

  (Published January 26, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “A birdie with a yellow bill/ Hopped upon the window sill,

Cocked his shining eye and said:/ ‘Ain’t you ‘shamed, you sleepy-head?’”

A. Jane Smiley

B. Robert Louis Stevenson

C. John Steinbeck

 

2. “My books are water; those of the great geniuses is wine. Everybody drinks water.”

A. Mark Twain

B. Jack LaLanne

C. Stephen King

 

3. “Too often we enjoy the comfort of opinion without the discomfort of thought.”

A. Rush Limbaugh

B. Jed Clampett

C. John F. Kennedy

 

4. “Where have all the flowers gone, long time passing?/ Where have all the flowers gone, long time ago?”

A. Judy Collins

B. Luther Burbank

C. Pete Seeger

 

5. “Mountains are earth’s undecaying monuments.”

A. Nathaniel Hawthorne

B. Thomas Jefferson

C. Crazy Horse

 

6. “The great rule of conduct for us, in regard to foreign nations, is, in extending our commercial relations, to have with them as little political connection as possible.”

A. Michael Bloomberg

B. Randi Rhodes

C. George Washington

 

7. “When I read something saying I’ve not done anything as good as ‘Catch-22’ I’m tempted to reply, ‘Who has?'”

A. Joseph Campbell

B. Joseph Heller                                                              

C. Joseph Conrad

 

8. “Free speech is the whole thing, the whole ball game. Free speech is life itself.”

A. Salman Rushdie

B. Mario Savio

C. Alex Rodriguez

 

9. “Silence is the element in which great things fashion themselves together; that at length they may emerge, full-formed and majestic, into the daylight of Life, which they are thenceforth to rule.”

A. Marcel Marceau

B. Paul Simon

C. Thomas Carlyle

 

10. “There’s a sexual revolution going on, and I think that with our current foreign policy, we’ll probably be sending troops there any minute to break it up.”

A. Mel Brooks

B. Elizabeth Warren

C. John McCain

 

 Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Stars are like animals in the wild. We may see the young but never the actual birth, which is a veiled and secret event.” – Heinz R. Pagels

 (Pagels, 1939-1988, was an American physicist.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #324

*Quotation Quotient

  (Published June 9, 2013 in the Monterey County Herald.)

 1. “Do you know the difference between education and experience? Education is when you read the fine print; experience is what you get when you don’t. ”

A. Pete Seeger

B. Socrates

C. Natty Bumpo

2. “All things are possible until they are proved impossible and even the impossible may only be so, as of now.”

A. Pearl Jam

B. Pearl S. Buck

C. Pearl Bailey

3. “You may give {your children} your love but not your thoughts./ For they have their own thoughts./  You may house their bodies but not their souls,/ For their souls dwell in the house of tomorrow, which you cannot visit, not even in your dreams.”

A. Edgar Allan Poe

B. Khalil Gibran

C. Edmund Burke

4. “The first half of our lives is ruined by our parents, the second half by our children.”

A. Amy Schumer

B. Hippocrates

C. Clarence Darrow

5. “Men occasionally stumble over the truth, but most of them pick themselves up and hurry off as if nothing had happened.”

A. Andy Kaufman

B. Thomas Jefferson

C. Winston Churchill

6. “I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it.”

A. Mark Twain

B. Pope Francis

C. Albert Einstein

7. “It is the preoccupation with possessions, more than anything else that prevents us from living freely and nobly.”

A. Rihanna

B. Bertrand Russell

C. Edward R. Murrow

8. “Hold fast to dreams,/ For if dreams die/ Life is a broken-winged bird,/ That cannot fly.”

A. Langston Hughes

B. Shel Silverstein

C. Agatha Christie

9. “It does not do to dwell on dreams and forget to live.”

A. Milton Friedman

B. Al Yankovic

C. J.K. Rowling

10. “A man should never be ashamed to own that he has been in the wrong, which is but saying in other words that he is wiser today than he was yesterday.”

A. Paul McCartney

B. Henry David Thoreau

C. Alexander Pope

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-B , 4-C , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “True eloquence consists in saying all that should be, not all that could be said.” – Francois de La Rochefoucauld

 (La Rochefoucauld, 1613-1680, was a French author of maxims and memoirs.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?