Tag Archives: Charles Kuralt

What’s Your QQ*? #418

(Published March 27, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “Thanks to the Interstate Highway System, it is now possible to travel from coast to coast without seeing anything.”

 

A. Theodore Roosevelt

B. Tom Bodett

C. Charles Kuralt

 

2. “Human beings can attain a worthy and harmonious life only if they are able to rid themselves, within the limits of human nature, of striving to fulfill wishes of the material kind.”

 

A. Sam Walton

B. Albert Einstein

C. Ted Cruz

 

3. “Power is the ultimate aphrodisiac.”

 

A. Henry Kissinger

B. Marilyn Monroe

C. Dr. Ruth Westheimer

 

4. “I’m the one that’s got to die when it’s time for me to die, so let me live my life the way I want to.”

 

A. Jimmy Stewart

B. Jimmy Fallon

C. Jimi Hendrix

 

5. “Disobedience, in the eyes of anyone who has read history, is man’s original virtue. It is through disobedience that progress has been made, through disobedience and through rebellion.”

 

A. Thomas Jefferson

B. Nat King Cole

C. Oscar Wilde

 

6. “In matters of conscience, the law of the majority has no place.”

 

A. Mahatma Gandhi

B. Joseph Goebbels

C. Julie Andrews

 

7. “Sensible and responsible women do not want to vote. The relative positions to be assumed by man and woman in the working out of our civilization were assigned long ago by a higher intelligence than ours.”

 

A. Grover Cleveland

B. Hillary Clinton

C. Susan B. Anthony

 

8. “Well, here’s another nice mess you’ve gotten me into.”

 

A. Oliver North

B. Oliver Hardy

C. Oliver Twist

 

9. “A photograph is not an accident—it is a concept. It exists at, or before, the moment of exposure of the negative.”

 

A. Ansel Adams

B. René Descartes

C. Mathew Brady

 

10. “As a well spent day brings happy sleep, so life well used brings happy death.”

 

A. Ted Cruz

B. Leonardo da Vinci

C. Julia Child

 

 

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-C , 5-C , 6-A , 7-A , 8-B , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “We’ve all heard that a million monkeys banging on a million typewriters will eventually reproduce the entire works of Shakespeare. Now, thanks to the Internet, we know this is not true.” ― Robert Wilensky

 (Wilensky, 1951-2013, was a computer science professor at UC Berkeley.)

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #361

*Quotation Quotient

(Published February 23, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “Were it offered to my choice, I should have no objection to a repetition of the same life from its beginning, only asking the advantages authors have in a second edition to correct some faults in the first.”

A. Benjamin Jealous

B. Benjamin Harrison

C. Benjamin Franklin

 

2. “If the other person injures you, you may forget the injury; but if you injure him you will always remember.”

A. Frank Underwood

B. Khalil Gibran

C. Muhammad Ali

 

3. “The race is not always to the swift, nor the battle to the strong, but that’s the way to bet.”

A. Damon Runyon

B. Rudolf Nureyev

C. Pete Rose

 

4. “The one thing I do not want to be called is First Lady. It sounds like a saddle horse.”

A. Jackie Kennedy

B. Martha Washington

C. Laura Bush

 

5. “It takes an earthquake to remind us that we walk on the crust of an unfinished earth.”

A. Charles Richter

B. Charles Manson

C. Charles Kuralt

 

6. “It is well for people who think, to change their minds occasionally in order to keep them clean.”

A. Mitt Romney

B. Buster Keaton

C. Luther Burbank

 

7. “Good night, good night! Parting is such sweet sorrow,

That I shall say good night till it be morrow.”

A. Lady Macbeth

B. Juliet

C. Hamlet

 

8. “Slang is a language that rolls up its sleeves, spits on its hands and goes to work.”

A. Carl Sandberg

B. George Will

C. Sylvester Stallone

 

9. “They Call Me Mister Tibbs.”

A. Fiorello LaGuardia

B. Sidney Poitier

C. Samuel L. Jackson

 

10. “More than any other time in history, mankind faces a crossroads. One path leads to despair and utter hopelessness. The other, to total extinction. Let us pray we have the wisdom to choose correctly.”

A. Albert Einstein

B. Woody Allen

C. Socrates

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-C , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “It is well to remember that the entire universe, with one trifling

 exception, is composed of others.” — John Andrew Holmes

 (Holmes was the author of “Wisdom in Small Doses.”)

 

 

 

2 Comments

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?