Tag Archives: Thomas Szasz

What’s Your QQ*? #311

*Quotation Quotient    

(Published March 10, 2013 in the Monterey County Herald)

 

1. “No power of genius has ever yet had the smallest success in explaining existence. The perfect enigma remains.”

 A. Henry Kissinger

B. Ralph Waldo Emerson

C. Rick Warren

 2. “If you have strongly held opinions, you are opinionated; if you don’t, you lack conviction: either way, there is something wrong with you.”

 A. John Hancock

B. Rudolf Nureyev

C. Thomas Szasz

 3. “The shoe that fits one person pinches another; there is no recipe for living that suits all cases.”

 A. Carl Jung

B. Carl Kasell

C. Carl Lewis

 4. “I am a firm believer in the people. If given the truth, they can be depended upon to meet any national crises. The great point is to bring them the real facts.”

 A. Keith Olbermann

B. Roger Ailes

C. Abraham Lincoln

 5. “Here I sit/ With my shoes mismated./ Lawdy-mercy!/ I’s frustrated!”

 A. Langston Hughes

B. Antonin Scalia

C. Beatrix Potter

 6. “As long as the world shall last there will be wrongs, and if no man objected and no man rebelled, those wrongs would last forever.”

 A. Henry Wadsworth Longfellow

B. Clarence Darrow

C. Alan Haffa

 7. “Now is all we have. Everything that has ever happened to you, and anything that is ever going to happen to you, is just a thought.”

 A. Wayne Dyer

B. Mark Twain

C. Hugo Chavez

 8. “Don’t gain the world and lose your soul, wisdom is better than silver or gold.”

 A. Lance Armstrong

B. Bob Marley

C. Howard Stern

 9. “I write lustily and humorously. It isn’t calculated; it’s the way I think. I’ve invented a writing style that expresses who I am.”

 A. Erica Jong

B. John Steinbeck

C. Walt Disney

 10. “If you love somebody, let them go, for if they return, they were always yours. And if they don’t, they never were.”

 A. Mark Sanford

B. Calvin Coolidge

C. Khalil Gibran

 

 Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-C , 5-A , 6-B , 7-A , 8-B , 9-A , 10-C

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“A neurotic is a man who builds a castle in the air.  A psychotic is the man who lives in it.  A psychiatrist is the man who collects the rent.”  ~Jerome Lawrence

 (Lawrence, 1915-2004, was an American playwright and author.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #258

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY

“Nations have recently been led to borrow billions for war; no nation has ever borrowed largely for education… no nation is rich enough to pay for both war and civilization. We must make our choice; we cannot have both.” – Abraham Flexner

 (Flexner, 1866-1959, was an influential education reformer.)

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations