Tag Archives: Carl Sandberg

What’s Your QQ*? #361

*Quotation Quotient

(Published February 23, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “Were it offered to my choice, I should have no objection to a repetition of the same life from its beginning, only asking the advantages authors have in a second edition to correct some faults in the first.”

A. Benjamin Jealous

B. Benjamin Harrison

C. Benjamin Franklin

 

2. “If the other person injures you, you may forget the injury; but if you injure him you will always remember.”

A. Frank Underwood

B. Khalil Gibran

C. Muhammad Ali

 

3. “The race is not always to the swift, nor the battle to the strong, but that’s the way to bet.”

A. Damon Runyon

B. Rudolf Nureyev

C. Pete Rose

 

4. “The one thing I do not want to be called is First Lady. It sounds like a saddle horse.”

A. Jackie Kennedy

B. Martha Washington

C. Laura Bush

 

5. “It takes an earthquake to remind us that we walk on the crust of an unfinished earth.”

A. Charles Richter

B. Charles Manson

C. Charles Kuralt

 

6. “It is well for people who think, to change their minds occasionally in order to keep them clean.”

A. Mitt Romney

B. Buster Keaton

C. Luther Burbank

 

7. “Good night, good night! Parting is such sweet sorrow,

That I shall say good night till it be morrow.”

A. Lady Macbeth

B. Juliet

C. Hamlet

 

8. “Slang is a language that rolls up its sleeves, spits on its hands and goes to work.”

A. Carl Sandberg

B. George Will

C. Sylvester Stallone

 

9. “They Call Me Mister Tibbs.”

A. Fiorello LaGuardia

B. Sidney Poitier

C. Samuel L. Jackson

 

10. “More than any other time in history, mankind faces a crossroads. One path leads to despair and utter hopelessness. The other, to total extinction. Let us pray we have the wisdom to choose correctly.”

A. Albert Einstein

B. Woody Allen

C. Socrates

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-C , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “It is well to remember that the entire universe, with one trifling

 exception, is composed of others.” — John Andrew Holmes

 (Holmes was the author of “Wisdom in Small Doses.”)

 

 

 

Advertisements

2 Comments

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #315

*Quotation Quotient

  (Published April 7, 2013 in the Monterey County Herald.)

 

1. “I’m the big rubber clown doll you had as a kid, and every time you hit it, it bounces back. That’s me. The harder you hit me, the faster I come back up.”

A. Ronald McDonald

B. Bill Clinton

C. Tiger Woods

2. “Arithmetic is numbers you squeeze from your head to your hand

to your pencil to your paper till you get the answer.”

A. Carl Sandberg

B. Lou Gehrig

C. Albert Einstein

3. “Skeptical scrutiny is the means, in both science and religion, by which deep thoughts can be winnowed from deep nonsense.”

A. Carl Sagan

B. Billy Graham

C. Bob Costas

4. “Tomorrow is the mysterious, unknown guest.”

A. H. G. Wells

B. Norman Bates

C. Henry Wadsworth Longfellow

 5. “My grandmother was a very tough woman. She buried three husbands and two of them were just napping.

A. Piers Morgan

B. Eleanor Roosevelt

C. Rita Rudner

6. “Float like a butterfly, sting like a bee.”

A. John Belushi

B. Muhammad Ali

C. Mikhail Baryshnikov

7. “Freedom, well, that’s just some people talking. Your prison is walking through this world all alone.”

A. The Kinks

B. The Eagles

C. The Doors

8. “Baseball, it is said, is only a game. True. And the Grand Canyon is only a hole in Arizona. Not all holes, or games, are created equal.”

A. George Will

B. Paul Krugman

C. Vince Lombardi

 9. “What experience and history teaches us is that people and governments have never learned anything from history, or acted on principles deduced from it.”

A. George Lopez

B. George W. Bush

C. Georg Wilhelm Friedrich Hegel 

10. “Why should we take advice on sex from the Pope?  If he knows anything about it, he shouldn’t.”

A. Samuel Alito

B. George Bernard Shaw

C. Ricky Ricardo

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-C , 6-B , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “A weed is a plant that has mastered every survival skill except for learning how to grow in rows.” – Doug Larson

 (Larson, b. 1926, was a syndicated newspaper columnist based in Wisconsin.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes