Tag Archives: Alexander Pope

What’s Your Quotation Quotient? #476

Published May 22, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)

 

1. “The test of a first-rate intelligence is the ability to hold two opposing ideas in mind at the same time and still retain the ability to function.”

 

A. T. Boone Pickens

B. F. Scott Fitzgerald

C. G. Gordon Liddy

 

2. “Nothing is more desirable than to be released from an affliction, but nothing is more frightening than to be divested of a crutch. ”

 

A. James Bond

B. James Dean

C. James Baldwin

 

3. “Hope springs eternal in the human breast.”

 

A. Alexander Pope

B. Malcolm X

C. Bob Hope

 

4. “Clothes make the man. Naked people have little or no influence on society.”

 

A. Mark Twain

B. Lady Godiva

C. Harry S. Truman

 

5. “The test of a man or woman’s breeding is how they behave in a quarrel. “

 

A. Thomas Edison

B. Ralph Kramden

C. George Bernard Shaw

 

6. “The debt is like a crazy aunt we keep down in the basement. All the neighbors know she’s there, but nobody wants to talk about her.”

 

A. W. Somerset Maugham

B. H. Ross Perot

C. L. Frank Baum

 

7. “My husband’s German. Every night I get dressed up as Poland and he invades me.”

 

A. Bette Midler

B. Eleanor Roosevelt

C. Megyn Kelly

 

8. “I am half inclined to think we are all ghosts… It is not only what we have inherited from our fathers and mothers that exists again in us, but all sorts of old dead ideas and all kinds of old dead beliefs and things of that kind.”

 

A. Duke Snider

B. Henrik Ibsen

C. Jimmy Fallon

 

9. “I can’t help detesting my relations. I suppose it comes from the fact that none of us can stand other people having the same faults as ourselves.”

 

A. Oscar de la Renta

B. Oscar Pistorius

C. Oscar Wilde

 

10. “Giving every man a vote has no more made men wise and free than Christianity has made them good.”

 

A. J.K. Rowling

B. H. L. Mencken

C. E. B. White

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-B , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Life is complicated. It starts before we’re ready, it continues while we’re still trying to figure out the point of it. And it ends long before we’ve worked out just what to do.”

― Adrian Tan, b. 1966, is a lawyer and author from Singapore.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #353

*Quotation Quotient

  (Published December 29, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “I made no resolutions for the New Year. The habit of making plans, of criticizing, sanctioning and molding my life, is too much of a daily event for me.”

A. Billy Graham

B. Anaïs Nin

C. Neil Armstrong

 

2. “Don’t you draw the Queen of Diamonds, boy, she’ll beat you if she’s able. You know, the Queen of Hearts is always your best bet.”

A. The Eagles

B. The Byrds

C. The Yardbirds

 

3. ”Being president is like running a cemetery: you’ve got a lot of people under you and nobody’s listening.’

A. Bill Clinton

B. Ronald Reagan

C. John Quincy Adams

 

4. “Damn with faint praise.”

A. John Steinbeck

B. Charles Lindbergh

C. Alexander Pope

 

5. “A galaxy is composed of gas and dust and stars – billions upon billions of stars.”

A. Stephen Hawking

B. Carl Sagan

C. Andy Griffith

 

6. “We never live; we are always in the expectation of living.”

A. Voltaire

B. Betsy Ross

C. Felix Mendelssohn

 

7. “People have got to know whether or not their President is a crook. Well, I’m not a crook. I’ve earned everything I’ve got.”

A. Grover Cleveland

B. George Washington

C. Richard Nixon

 

8. “Years ago a person, he was unhappy, didn’t know what to do with himself–he go to church, start a revolution–something. Today you’re unhappy? Can’t figure it out?–what is the salvation?–go shopping.”

A. Arthur Miller

B. Sir Arthur Conan Doyle

C. Arthur C. Clarke

 

9. “I found that all through the years you never appreciate anything if you get it in a hurry.”

A. Alan Greenspan

B. Joseph Stalin

C. Ella Fitzgerald

 

10. “We spend January 1st walking through our lives, room by room, drawing up a list of work to be done, cracks to be patched. Maybe this year, to balance the list, we ought to walk through the rooms of our lives…not looking for flaws, but for potential.”

A. Ellen Goodman

B. Ellen DeGeneres

C. Ellen Page

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “A bridge of silver wings stretches from the dead ashes of an unforgiving nightmare to the jeweled vision of a life started anew.” ― Aberjhani

 (Aberjhani, b. 1957, is an American historian, journalist, novelist, poet and editor).

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #324

*Quotation Quotient

  (Published June 9, 2013 in the Monterey County Herald.)

 1. “Do you know the difference between education and experience? Education is when you read the fine print; experience is what you get when you don’t. ”

A. Pete Seeger

B. Socrates

C. Natty Bumpo

2. “All things are possible until they are proved impossible and even the impossible may only be so, as of now.”

A. Pearl Jam

B. Pearl S. Buck

C. Pearl Bailey

3. “You may give {your children} your love but not your thoughts./ For they have their own thoughts./  You may house their bodies but not their souls,/ For their souls dwell in the house of tomorrow, which you cannot visit, not even in your dreams.”

A. Edgar Allan Poe

B. Khalil Gibran

C. Edmund Burke

4. “The first half of our lives is ruined by our parents, the second half by our children.”

A. Amy Schumer

B. Hippocrates

C. Clarence Darrow

5. “Men occasionally stumble over the truth, but most of them pick themselves up and hurry off as if nothing had happened.”

A. Andy Kaufman

B. Thomas Jefferson

C. Winston Churchill

6. “I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it.”

A. Mark Twain

B. Pope Francis

C. Albert Einstein

7. “It is the preoccupation with possessions, more than anything else that prevents us from living freely and nobly.”

A. Rihanna

B. Bertrand Russell

C. Edward R. Murrow

8. “Hold fast to dreams,/ For if dreams die/ Life is a broken-winged bird,/ That cannot fly.”

A. Langston Hughes

B. Shel Silverstein

C. Agatha Christie

9. “It does not do to dwell on dreams and forget to live.”

A. Milton Friedman

B. Al Yankovic

C. J.K. Rowling

10. “A man should never be ashamed to own that he has been in the wrong, which is but saying in other words that he is wiser today than he was yesterday.”

A. Paul McCartney

B. Henry David Thoreau

C. Alexander Pope

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-B , 4-C , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “True eloquence consists in saying all that should be, not all that could be said.” – Francois de La Rochefoucauld

 (La Rochefoucauld, 1613-1680, was a French author of maxims and memoirs.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #266

Published April 22, 2012 in the Monterey County Herald.

BONUS QUOTE OF THE DAY:

 

“Spring has returned. The Earth is like a child that knows poems.”   -Rainer Maria Rilke

 (Rilke, 1875-1926, was a German writer and poet. He is considered one of the greatest lyric poets of modern Germany.)

 

 


2 Comments

Filed under quotation quiz, quotations