Tag Archives: Luther Burbank

What’s Your QQ*? #421

(Published April 18, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “A man said to the universe:/  ‘Sir, I exist!’/ ‘However,’ replied the universe,/  ‘The fact has not created in me/  A sense of obligation.’”

 

A. Stephen Colbert

B. Stephen King

C. Stephen Crane

 

2. “Merely having an open mind is nothing. The object of opening the mind, as of opening the mouth, is to shut it again on something solid.”

 

A. Wilford Brimley

B. G.K. Chesterton

C. Leonard Bernstein

 

3. “The more things a man is ashamed of, the more respectable he is.”

 

A. George Bernard Shaw

B. Humphrey Bogart

C. O. J. Simpson

 

4. “It is well for people who think to change their minds occasionally in order to keep them clean. For those who do not think, it is best to at least rearrange their prejudices once in a while.”

 

A. Luther Burbank

B. Janet Reno

C. John Denver

 

5. “In the Spring a livelier iris changes on the burnish’d dove;/ In the Spring a young man’s fancy lightly turns to thoughts of love.”

 

A. Alfred Hitchcock

B. Alfred, Lord Tennyson

C. Alfred E. Neuman

 

6. “The only sure thing about luck is that it will change. ”

 

A. Millard Fillmore

B. Dennis Rodman

C. Bret Harte

 

7. “Politics offers yesterday’s answers to today’s problems.”

 

A. Marshall McLuhan

B. John Boehner

C. Paul McCartney

 

8. “Why not seize the pleasure at once? How often is happiness destroyed by preparation, foolish preparation.”

 

A. Jesse Ventura

B. Jane Austen

C. Lisa Kudrow

 

9. “It’s not that I’m afraid to die. I just don’t want to be there when it happens.”

 

A. Phil Donahue

B. Woody Allen

C. Vladimir Putin

 

10. “We are at an epochal, transitional moment in the history of life on Earth. There is no other time as risky, but no other time as promising for the future of life on our planet.”

 

A. Carl Sagan

B. James T. Kirk

C. Leonardo da Vinci

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Keep doing some kind of work, that the devil may always find you employed.” 

~St. Jerome, 347-420, was the foremost biblical scholar of the ancient Catholic Church.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #361

*Quotation Quotient

(Published February 23, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “Were it offered to my choice, I should have no objection to a repetition of the same life from its beginning, only asking the advantages authors have in a second edition to correct some faults in the first.”

A. Benjamin Jealous

B. Benjamin Harrison

C. Benjamin Franklin

 

2. “If the other person injures you, you may forget the injury; but if you injure him you will always remember.”

A. Frank Underwood

B. Khalil Gibran

C. Muhammad Ali

 

3. “The race is not always to the swift, nor the battle to the strong, but that’s the way to bet.”

A. Damon Runyon

B. Rudolf Nureyev

C. Pete Rose

 

4. “The one thing I do not want to be called is First Lady. It sounds like a saddle horse.”

A. Jackie Kennedy

B. Martha Washington

C. Laura Bush

 

5. “It takes an earthquake to remind us that we walk on the crust of an unfinished earth.”

A. Charles Richter

B. Charles Manson

C. Charles Kuralt

 

6. “It is well for people who think, to change their minds occasionally in order to keep them clean.”

A. Mitt Romney

B. Buster Keaton

C. Luther Burbank

 

7. “Good night, good night! Parting is such sweet sorrow,

That I shall say good night till it be morrow.”

A. Lady Macbeth

B. Juliet

C. Hamlet

 

8. “Slang is a language that rolls up its sleeves, spits on its hands and goes to work.”

A. Carl Sandberg

B. George Will

C. Sylvester Stallone

 

9. “They Call Me Mister Tibbs.”

A. Fiorello LaGuardia

B. Sidney Poitier

C. Samuel L. Jackson

 

10. “More than any other time in history, mankind faces a crossroads. One path leads to despair and utter hopelessness. The other, to total extinction. Let us pray we have the wisdom to choose correctly.”

A. Albert Einstein

B. Woody Allen

C. Socrates

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-C , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “It is well to remember that the entire universe, with one trifling

 exception, is composed of others.” — John Andrew Holmes

 (Holmes was the author of “Wisdom in Small Doses.”)

 

 

 

2 Comments

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?