Tag Archives: Bob Marley

What’s Your Quotation Quotient? #465

Published March 6, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.”

 

A. Emily Post

B. Pope Benedict XVI

C. Friedrich Nietzsche

 

2. “Why is there so much month left at the end of the money?”

 

A. John Barrymore

B. Kanye West

C. June Cleaver

 

3. “No tendency is quite so strong in human nature as the desire to lay down rules of conduct for other people.”

 

A. William Howard Taft

B. Duke Ellington

C. Daniel Boone

 

4. “One of the greatest dignities of humankind is that each successive generation is invested in the welfare of each new generation.”

 

A. Arnold Palmer

B. Fred Rogers

C. Meriwether Lewis

 

5. “The biggest coward of a man is to awaken the love of a woman without the intention of loving her.”

A. Bob Newhart

B. Bob Marley

C. Bob Hope

 

6. “I do not feel obliged to believe that the same God who has endowed us with senses, reason, and intellect has intended us to forgo their use and by some other means to give us knowledge which we can attain by them.”

 

A. William Shakespeare

B. Tina Fey

C. Galileo Galilei

 

7. “The more boring a child is, the more the parents, when showing off the child, receive adulation for being good parents — because they have a tame child-creature in their house.”

 

A. Frank Zappa

B. Sir Francis Drake

C. Danny Tanner

 

8. “I suppose leadership at one time meant muscles; but today it means getting along with people.”

 

A. Ted Cruz

B. Indira Gandhi

C. Henry Winkler

 

9. “Love of money is the root of all evil.”

 

A. Donald Trump

B. the Bible

C. King Midas

 

10. “Lack of money is the root of all evil.”

 

A. Mark Twain

B. Sandra Day O’Connor

C. Billy Bob Thornton

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“I had older brothers. Growing up as the only girl in in the family is like growing up to be a tropical fruit drink, somewhere between spoiled rotten and beaten to a pulp.”

– Diane Ford is an American stand-up comedian.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #413

*QUOTATION QUOTIENT

(Interactive version published February 23, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle.)

 

1. “People who fight fire with fire usually end up with ashes.”

 

A. Abigail Van Buren

B. Warren G. Harding

C. Arthur Ashe

 

2. “My own brain is to me the most unaccountable of machinery – always buzzing, humming, soaring roaring diving, and then buried in mud. And why? What’s this passion for?”

 

A. Martin Short

B. Virginia Woolf

C. Sigmund Freud

 

3. “I find that a great part of the information I have was acquired by looking up something and finding something else on the way.”

 

A. Crawford “Bud” Foy

B. Franklin P. Adams

C. Brandt Snedeker

 

4. “I’ve looked on many women with lust. I’ve committed adultery in my heart many times. God knows I will do this and forgives me.”

 

A. Jimmy Fallon

B. Jimmy Hoffa

C. Jimmy Carter

 

5. “Some people feel the rain. Others just get wet.”

A. Bob Marley

B. Al Roker

C. John Maynard Keynes

 

6. “The Republican form of government is the highest form of government; but because of this it requires the highest type of human nature–a type nowhere at present existing.”

 

A. Herbert Spencer

B. Gene Autry

C. Ronald Reagan

 

7. “The world doesn’t make sense, so why should I paint pictures that do?”

 

A. Charles Lindbergh

B. Norman Rockwell

C. Pablo Picasso

 

8. “If you hide your ignorance, no one will hit you and you’ll never learn.”

 

A. Ray Romano

B. Rachael Ray

C. Ray Bradbury

 

9. “You can’t blame a writer for what the characters say.”

 

A. Allen Ginsberg

B. Truman Capote

C. William Shakespeare

 

10. “The best way to predict your future is to create it.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Marty McFly

C. Sandro Botticelli

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-B , 4-C , 5-A , 6-A , 7-C , 8-C , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Take nothing but memories, leave nothing but footprints!”

― Chief Seattle

 (Chief Seattle, 1780-1866, led several Puget Sound tribes. The city in Washington state was named after him.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #351

*Quotation Quotient

  (Published December 15, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “The one important thing I have learned over the years is the difference between taking one’s work seriously and taking one’s self seriously. The first is imperative and the second is disastrous.”

A. Margot Fonteyn

B. Bozo the Clown

C. Aristotle

 

2. “And the words of the prophets are written on the subway walls, and tenement halls, and whispered in the sounds of silence.”

A. Bruce Springsteen

B. Banksy

C. Paul Simon

 

3. “One of the advantages of being disorderly is that one is constantly making exciting discoveries.”

A. A. A. Milne

B. Christopher Lloyd

C. Ferdinand Magellan

 

4. “Whenever my mother talks to me, she begins the conversation as if we were already in the middle of an argument.”

A. Sasha Obama

B. Amy Tan

C. Bertrand Russell

 

5.  “Women are not in love with me but with the picture of me on the screen. I am merely the canvas on which women paint their dreams.”

A. Brad Pitt

B. John Goodman

C. Rudolph Valentino

 

6. “He that lieth down with dogs shall rise up with fleas.”

A. Benjamin Franklin

B. Bilbo Baggins

C. H. Norman Schwarzkopf   

 

7. “Usually, terrible things that are done with the excuse that progress requires them are not really progress at all, but just terrible things.”

A. Russell Brand

B. Russell Crowe

C. Russell Baker

 

8. “One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.”

A. Bob Marley

B. Johann Sebastian Bach

C. Lawrence Welk

 

9. “If you would be a real seeker after truth, it is necessary that at least once in your life you doubt, as far as possible, all things.”

A. Kobe Bryant

B. Rene Descartes

C. Ruth Bader Ginsburg

 

10. “A professional is someone who can do his best work when he doesn’t feel like it.”

A. Ringo Starr

B. Alistair Cooke

C. George Armstrong Custer

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-C , 8-A , 9-B , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “If more politicians in this country were thinking about the next generation instead of the next election, it might be better for the United States and the world.” – Claude Pepper

 (Pepper, 1900-1989, served more than four decades as a Democratic Senator and Representative from Florida.)

 

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #311

*Quotation Quotient    

(Published March 10, 2013 in the Monterey County Herald)

 

1. “No power of genius has ever yet had the smallest success in explaining existence. The perfect enigma remains.”

 A. Henry Kissinger

B. Ralph Waldo Emerson

C. Rick Warren

 2. “If you have strongly held opinions, you are opinionated; if you don’t, you lack conviction: either way, there is something wrong with you.”

 A. John Hancock

B. Rudolf Nureyev

C. Thomas Szasz

 3. “The shoe that fits one person pinches another; there is no recipe for living that suits all cases.”

 A. Carl Jung

B. Carl Kasell

C. Carl Lewis

 4. “I am a firm believer in the people. If given the truth, they can be depended upon to meet any national crises. The great point is to bring them the real facts.”

 A. Keith Olbermann

B. Roger Ailes

C. Abraham Lincoln

 5. “Here I sit/ With my shoes mismated./ Lawdy-mercy!/ I’s frustrated!”

 A. Langston Hughes

B. Antonin Scalia

C. Beatrix Potter

 6. “As long as the world shall last there will be wrongs, and if no man objected and no man rebelled, those wrongs would last forever.”

 A. Henry Wadsworth Longfellow

B. Clarence Darrow

C. Alan Haffa

 7. “Now is all we have. Everything that has ever happened to you, and anything that is ever going to happen to you, is just a thought.”

 A. Wayne Dyer

B. Mark Twain

C. Hugo Chavez

 8. “Don’t gain the world and lose your soul, wisdom is better than silver or gold.”

 A. Lance Armstrong

B. Bob Marley

C. Howard Stern

 9. “I write lustily and humorously. It isn’t calculated; it’s the way I think. I’ve invented a writing style that expresses who I am.”

 A. Erica Jong

B. John Steinbeck

C. Walt Disney

 10. “If you love somebody, let them go, for if they return, they were always yours. And if they don’t, they never were.”

 A. Mark Sanford

B. Calvin Coolidge

C. Khalil Gibran

 

 Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-C , 5-A , 6-B , 7-A , 8-B , 9-A , 10-C

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“A neurotic is a man who builds a castle in the air.  A psychotic is the man who lives in it.  A psychiatrist is the man who collects the rent.”  ~Jerome Lawrence

 (Lawrence, 1915-2004, was an American playwright and author.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?