What’s Your QQ*? #324

*Quotation Quotient

  (Published June 9, 2013 in the Monterey County Herald.)

 1. “Do you know the difference between education and experience? Education is when you read the fine print; experience is what you get when you don’t. ”

A. Pete Seeger

B. Socrates

C. Natty Bumpo

2. “All things are possible until they are proved impossible and even the impossible may only be so, as of now.”

A. Pearl Jam

B. Pearl S. Buck

C. Pearl Bailey

3. “You may give {your children} your love but not your thoughts./ For they have their own thoughts./  You may house their bodies but not their souls,/ For their souls dwell in the house of tomorrow, which you cannot visit, not even in your dreams.”

A. Edgar Allan Poe

B. Khalil Gibran

C. Edmund Burke

4. “The first half of our lives is ruined by our parents, the second half by our children.”

A. Amy Schumer

B. Hippocrates

C. Clarence Darrow

5. “Men occasionally stumble over the truth, but most of them pick themselves up and hurry off as if nothing had happened.”

A. Andy Kaufman

B. Thomas Jefferson

C. Winston Churchill

6. “I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it.”

A. Mark Twain

B. Pope Francis

C. Albert Einstein

7. “It is the preoccupation with possessions, more than anything else that prevents us from living freely and nobly.”

A. Rihanna

B. Bertrand Russell

C. Edward R. Murrow

8. “Hold fast to dreams,/ For if dreams die/ Life is a broken-winged bird,/ That cannot fly.”

A. Langston Hughes

B. Shel Silverstein

C. Agatha Christie

9. “It does not do to dwell on dreams and forget to live.”

A. Milton Friedman

B. Al Yankovic

C. J.K. Rowling

10. “A man should never be ashamed to own that he has been in the wrong, which is but saying in other words that he is wiser today than he was yesterday.”

A. Paul McCartney

B. Henry David Thoreau

C. Alexander Pope


Answers: 1-A, 2-B , 3-B , 4-C , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


 “True eloquence consists in saying all that should be, not all that could be said.” – Francois de La Rochefoucauld

 (La Rochefoucauld, 1613-1680, was a French author of maxims and memoirs.)



Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s