Tag Archives: J.K. Rowling

What’s Your Quotation Quotient? #462

Published February 14, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “Love means never having to say you’re sorry.”

 

A. Erich von Däniken

B. Erich Fromm

C. Erich Segal

 

2. “Englishmen never will be slaves; they are free to do whatever the government and public opinion allow them.”

 

A. George Bernard Shaw

B. Vladimir Putin

C. Prince Charles

 

3. “Horse sense is the thing a horse has which keeps it from betting on people.”

 

A. Mr. Ed

B. Pete Rose

C. W.C. Fields

 

4. “I just received the following wire from my generous Daddy; ‘Dear Jack, Don’t buy a single vote more than is necessary. I’ll be damned if I’m going to pay for a landslide.'”

 

A. Jack Kemp

B. John F. Kennedy

C. Jack London

 

5. “It seems clearer every day, that the moral problem of our age is concerned with the love of money.”

 

A. John Maynard Keynes

B. Bernie Sanders

C. Kris Kristofferson

 

6. “Rock bottom became the solid foundation on which I rebuilt my life.”

 

A. Dwayne Johnson

B. J.K. Rowling

C. Carly Fiorina

 

7. “The woods are lovely, dark and deep,/ But I have promises to keep,/    And miles to go before I sleep,/ And miles to go before I sleep.”

 

A. Robert Browning

B. Robert Downey Jr.

C. Robert Frost

 

8. “The best way to destroy an enemy is to make him a friend.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Benjamin Netanyahu

C. Christopher Columbus

 

9. “All you need is love.”

 

A. Mike Love

B. John Lennon

C. Ed Sullivan

 

10. “All you need is love. But a little chocolate now and then doesn’t hurt.”

 

A. Willy Wonka

B. Leo Tolstoy

C. Charles M. Schulz

 

 

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“I want to be one of those old couples you see still holding hands and laughing after fifty years of marriage. That’s what I want. I want to be someone’s forever.”

Rachel Gibson, b. 1961, is an American romance novelist.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #447

Published October 25, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


Special Halloween Edition

1. “The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.”

A. Pablo Picasso

B. H. P. Lovecraft

C. Jimmy Durante

2. “My candle was nearly burnt out, when, by the glimmer of the half-extinguished light, I saw the dull yellow eye of the creature open.”

A. Mary Shelley

B. Marilyn Monroe

C. Fay Wray

3. “Charlie Brown is the one person I identify with. C.B. is such a loser. He wasn’t even the star of his own Halloween special.”

A. Angela Merkel

B. Lincoln Chafee

C. Chris Rock

4. “The thing under my bed waiting to grab my ankle isn’t real. I know that, and I also know that if I’m careful to keep my foot under the covers, it will never be able to grab my ankle.”

A. Stephen Breyer

B. Stephen King

C. Stephen Hawking

5. “On Halloween, the parents sent their kids out looking like me.”

A. Harry S. Truman

B. Rodney Dangerfield

C. Napoleon Bonaparte

6. “A grandmother pretends she doesn’t know who you are on Halloween.”

A. Erma Bombeck

B. Rachael Ray

C. Rudolph Nureyev

7. “Being in a band you can wear whatever you want – it’s like an excuse for Halloween every day.”

A. Gwen Stefani

B. Glenn Miller

C. Justin Trudeau

8. “Double, double toil and trouble;/ Fire burn and cauldron bubble.”

A. Joe Biden

B. Dr. Seuss

C. William Shakespeare

9. “But from that moment on, Hermione Granger became their friend. Because there are somethings you can’t go through in life and become friends, and knocking out a twelve-foot mountain troll is one of them.”

A. C.S. Lewis

B. J. K. Rowling

C. J. D. Salinger

10. “Deep into the darkness peering, long I stood there, wondering, fearing,/ Doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before.”

A. Calvin and Hobbes

B. Edgar Allan Poe

C. George Bernard Shaw

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-B , 5-B , 6-A, 7-A , 8-C , 9-B , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Halloween wraps fear in innocence, as though it were a slightly sour sweet. Let terror, then, be turned into a treat…”

-Nicholas Gordon, b. 1940, is an American poet.

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quotes, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #444

Published October 4, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

 

1. “When the well is dry, we know the worth of water.”

 

A. Benjamin Franklin

B. Jerry Brown

C. Michael Phelps

 

2. “It is impossible to live without failing at something unless you live so cautiously that you might as well not have lived at all, in which case you have failed by default.”

 

A. Miley Cyrus

B. J.K. Rowling

C. J. Edgar Hoover

 

3. “A man who does not read good books has no advantage over the man who can’t read them.”

 

A. Mark Twain

B. Jacques Cousteau

C. Raúl Castro

 

4. “I dream of a world where the truth is what shapes people’s politics, rather than politics shaping what people think is true.”

 

A. Rick Santorum

B. Trevor Noah

C. Neil deGrasse Tyson

 

5. “An optimist thinks that this is the best possible world. A pessimist fears that this is true.”

 

A. Robert Downey Jr.

B. Robert Oppenheimer

C. Robert Pattinson

 

6. “You have to be odd to be number one.”

 

A. Dr. Seuss

B. Stephen Hawking

C. Donald Trump

 

7. “No one shall give or receive a present, either during a candidacy or during or after a term of office.”

 

A. John Boehner

B. Conan O’Brien

C. Cicero

 

8. “The grand show is eternal. It is always sunrise somewhere; the dew is never all dried at once; a shower is forever galling; vapor is ever rising. Eternal sunrise, eternal sunset, eternal dawn and gloaming, on sea and continents and islands, each in its turn, as the round earth rolls.”

 

A. Ogden Nash

B. John Muir

C. Janet Reno

 

9. “Crash programs fail because they are based on the theory that, with nine women pregnant, you can get a baby in a month.”

 

A. Wernher von Braun

B. Mario Andretti

C. Yoko Ono

 

10. “Dancing is a perpendicular expression of a horizontal desire.”

 

A. George Zimmerman

B. George Washington

C. George Bernard Shaw

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A, 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Whether four years of strenuous attention to football and fraternities is the best preparation for professional work has never been seriously investigated.”

–Robert Maynard Hutchins, 1899-1977, a reform-minded American educator, served as president and chancellor of the University of Chicago.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes quiz

What’s Your QQ*? #394

*QUOTATION QUOTIENT

(Published October 12, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Everything is changing; people are taking their comedians seriously and the politicians as a joke.”

 

A. Will Rogers

B. Al Franken

C. Rick Perry

 

2. “It kills you to see them grow up. But I guess it would kill you quicker if they didn’t.”

 

A. Barbara Kingsolver

B. Bing Crosby

C. Genghis Khan

 

3. “It is impossible to live without failing at something, unless you live so cautiously that you might has well not have lived at all, in which case you have failed by default.”

 

A. John McEnroe

B. J.K. Rowling

C. Woodrow Wilson

 

4. “If life is a bowl of cherries what am I doing in the pits?”

 

A. Fyodor Dostoevsky

B. A. J. Foyt

C. Erma Bombeck

 

5. “Do you know what the greatest test is? Do you still get excited about what you do when you get up in the morning?”

 

A. David Bowie

B. David Halberstam

C. David Copperfield

 

6. “It is an open question whether any behavior based on fear of eternal punishment can be regarded as ethical or should be regarded as merely cowardly.”

 

A. Jimmy Swaggart

B. Mona Lisa

C. Margaret Mead

 

7. “The young do not know enough to be prudent, and therefore they attempt the impossible — and achieve it, generation after generation.”

 

A. Pearl S. Buck

B. Lady Gaga

C. John Wayne

 

8. “The good thing about writing fiction is that you can get back at people. I’ve gotten back at lawyers, prosecutors, judges, law professors, and politicians. I just line ’em up and shoot ’em.”

 

A. John Grisham

B. Bugsy Siegel

C. Jack London

 

9. “If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.”

 

A. King Midas

B. Ron Paul

C. J.R.R. Tolkien

 

10. “Who is wise? He that learns from everyone. Who is powerful? He that governs his passions. Who is rich? He that is content. Who is that? Nobody.”

 

A. John Kerry

B. Benjamin Franklin

C. Nobody

 

Answers: 1-A, 2-A , 3-B , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“Our whole life is an attempt to discover when our spontaneity is whimsical, sentimental irresponsibility and when it is a valid expression of our deepest desires and values.” – Helen Merrell Lynd

 (Lynd, 1896-1982, was an American sociologist and educator.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz