What’s Your Quotation Quotient? #429

Published June 12-14, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)

1. “A nation that destroys it’s soils destroys itself. Forests are the lungs of our land, purifying the air and giving fresh strength to our people.”

A. Franklin D. Roosevelt

B. Mitch McConnell

C. Elton John

2. “It is better to know some of the questions than all of the answers.”

A. James Thurber

B. James Bond

C. James Madison

3. “Democracy means that anyone can grow up to be president, and anyone who doesn’t grow up can be vice president.”

A. Dan Quayle

B. Karl Marx

C. Johnny Carson

4. “I have always a sacred veneration for anyone I observe to be a little out of repair in his person, as supposing him either a poet or a philosopher.”

A. John Wooden

B. Jonathan Swift

C. Joseph McCarthy

5. “A pessimist is one who makes difficulties of his opportunities and an optimist is one who makes opportunities of his difficulties.” 

A. Harry Shearer

B. Harry Potter

C. Harry S. Truman

6. “They say hard work never hurt anybody, but I figure why take the chance.”

A. Ronald Reagan

B. William Shakespeare

C. Queen Elizabeth II

7. “Many a man has fallen in love with a girl in a light so dim he would not have chosen a suit by it.”

A. Martin Luther King

B. Maurice Chevalier

C. George Zimmer

8. “The urge to save humanity is almost always only a false-face for the urge to rule it.”

A. B.F. Skinner

B. C.S. Lewis

C. H.L. Mencken

9. “The President has kept all of the promises he intended to keep.”

A. George Stephanopolous

B. Gene Hackman

C. Nancy Reagan

10. “Progress may have been all right once, but it has gone on too long.”

A. John McCain

B. Ogden Nash

C. Ferdinand Magellan

Answers: 1-A, 2-A , 3-C , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


“Advice to children crossing the street: damn the lights. Watch the cars. The lights ain’t never killed nobody.”

~Moms Mabley, 1894-1975, was an American standup comedian.

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s