Tag Archives: Bruce Lee

What’s Your Quotation Quotient? #474

Published May 8, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)

 

1. “Getting over a painful experience is much like crossing monkey bars. You have to let go at some point in order to move forward.”

 

A. C. S. Lewis

B. H. G. Wells

C. J. D. Salinger

 

2. “Everyone is entitled to their own opinion, but not their own facts.”

 

A. Tommy Lee Jones

B. John Quincy Adams

C. Daniel Patrick Moynihan

 

3. “Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And if you gaze long enough into an abyss, the abyss will gaze back into you.”

 

A. Friedrich Nietzsche

B. Stan Laurel

C. James Cameron

 

4. “I fear not the man who has practiced 10,000 kicks once, but I fear the man who has practiced one kick 10,000 times.”

 

A. Bruce Springsteen

B. Bruce Lee

C. Bruce Willis

 

5. “Capital punishment is our society’s recognition of the sanctity of human life.”

 

A. Orrin Hatch

B. Pope John Paul II

C. Linda Ronstadt

 

6. “How do I love thee? Let me count the ways.”

 

A. Ray Romano

B. Elizabeth Barrett Browning

C. Edgar Allan Poe

 

7. “We live in a world where we have to hide to make love, while violence is practiced in broad daylight.”

 

A. John Kasich

B. John Lennon

C. John Travolta

 

8. “Disneyland will never be completed. It will continue to grow as long as there is imagination left in the world.”

 

A. Walt Disney

B. Dr. Seuss

C. Sigmund Freud

 

9. “If your parents never had children, chances are… neither will you.”

 

A. Socrates

B. Evander Holyfield

C. Dick Cavett

 

10. “A mother’s arms are made of tenderness and children sleep soundly in them.”

 

A. Aaron Burr

B. Victor Hugo

C. Sean Penn

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-B , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“A mother is a person who, seeing there are only four pieces of pie for five people, promptly announces she never did care for pie.”

–Tenneva Jordan

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quiz, quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #438

Published August 23, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “Do not pray for an easy life; pray for the strength to endure a difficult one.”

A. Bruce Lee

B. Bruce Wayne

C. Bruce Springsteen

2. “Learn from the mistakes of others. You can never live long enough to make them all yourself.”

A. Jared Fogle

B. Groucho Marx

C. Muhammad Ali

3. “I always did like a man in uniform. And that one fits you grand. Why don’t you come up sometime and see me?”

A. Mamie Eisenhower

B. Sally Field

C. Mae West

4. “The behavior of the insane is merely sane behavior, a bit exaggerated and distorted.”

A. Kevin Bacon

B. George Washington

C. Aldous Huxley

5. “You don’t know what pressure is until you’ve played for $5 a hole with only $2 in your pocket.”

A. Lee Trevino

B. Tiger Woods

C. Smokey Robinson

6. “A Book of Verses underneath the Bough,/  A Jug of Wine, a Loaf of Bread-and Thou/  Beside me singing in the Wilderness-/  O, Wilderness were Paradise enow!”

A. Omar Khayyam

B. Maya Angelou

C. Bob Dylan

7. “Politicians are a set of men who have interests aside from the interests of the people and who, to say the most of them, are, taken as a mass, at least one long step removed from honest men.”

A. Chris Christie

B. Abraham Lincoln

C. Jacques Cousteau

8. “Helping a billion people connect is amazing, humbling and by far the thing I am most proud of in my life.”

A. Donald Trump

B. Mark Zuckerberg

C. Mao Zedong

9. “Rose is a rose is a rose is a rose.”

A. Gertrude Stein

B. Bette Midler

C. John Steinbeck

10. “A thing is not necessarily true because a man dies for it.”

A. Marilyn Monroe

B. Lewis Carroll

C. Oscar Wilde

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-C , 4-C , 5-A , 6-A , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“It’s hard to feel middle-aged, because how can you tell how long you are going to live?”

―Mignon McLaughlin, 1913-1983, was an American journalist and author of “Neurotic’s Notebook.”

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #386

*QUOTATION QUOTIENT

(Published August 17, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Two possibilities exist: either we are alone in the universe or we are not. Both are equally terrifying.”

 

A. Galileo Galilei

B. Arthur C. Clarke

C. Michael Bloomberg

 

2. “The propagandist’s purpose is to make one set of people forget that certain other sets of people are human.”

 

A. Aldous Huxley

B. Abraham Lincoln

C. Brian Williams

 

3. “You know you don’t have to act with me, Steve. You don’t have to say anything and you don’t have to do anything. Not a thing. Oh, maybe just whistle. You know how to whistle, don’t you, Steve? You just put your lips together and blow.”

 

A. Elizabeth Taylor

B. Jennifer Lawrence

C. Lauren Bacall

 

4. “I fear not the man who has practiced 10,000 kicks, but I do fear the man who has practiced one kick 10,000 times.”

 

A. George Blanda

B. Pelé

C. Bruce Lee

 

5. “It is no measure of health to be well-adjusted to a profoundly sick society.”

 

A. Jiddu Krisnamurti

B. Nouri al-Maliki

C. Seth Myers

 

6. “And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”

 

A. Spiro Agnew

B. Kahlil Gibran

C. Will Rogers

 

7. “More than an end to war, we want an end to the beginnings of all wars.”

 

A. Franklin D. Roosevelt

B. Napoleon Bonaparte

C. Lucille Ball

 

8. “There is one fault that I must find with the twentieth century,/ And I’ll put it in a couple of words: Too adventury./ What I’d like would be some nice dull monotony/ If anyone’s gotony.”

 

A. Edna St. Vincent Millay

B. Ogden Nash

C. Alfred Hitchcock

 

9. “Three passions, simple but overwhelmingly strong have governed my life: the longing for love, the search for knowledge, and unbearable pity for the suffering of mankind.”

 

A. Pat Sajak

B. Henry Kissinger

C. Bertrand Russell

 

10. “You’re only given one little spark of madness. You mustn’t lose it.”

 

A. Ed Sullivan

B. Robin Williams

C. Bob Hope

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-C , 5-A , 6-B , 7-A , 8-B , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar

6-7–QQ = Literate

4-5–Q = Semi-Literate

0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Everyone complains of his memory, and no one complains of his judgment.” ― François La Rochefoucauld

 (La Rochefoucauld, 1613-1680, was a French writer known for his maxims and memoirs.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #229


BONUS QUOTE OF THE DAY

 “Life has taught us that love does not consist in gazing at each other, but in looking outward together in the same direction.” – Antoine de Saint-Exupery

 (Saint-Exupery, 1900-1944, a French author and aviator, wrote the Little Prince.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations