Tag Archives: Ogden Nash

What’s Your Quotation Quotient? #429

Published June 12-14, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “A nation that destroys it’s soils destroys itself. Forests are the lungs of our land, purifying the air and giving fresh strength to our people.”

A. Franklin D. Roosevelt

B. Mitch McConnell

C. Elton John

2. “It is better to know some of the questions than all of the answers.”

A. James Thurber

B. James Bond

C. James Madison

3. “Democracy means that anyone can grow up to be president, and anyone who doesn’t grow up can be vice president.”

A. Dan Quayle

B. Karl Marx

C. Johnny Carson

4. “I have always a sacred veneration for anyone I observe to be a little out of repair in his person, as supposing him either a poet or a philosopher.”

A. John Wooden

B. Jonathan Swift

C. Joseph McCarthy

5. “A pessimist is one who makes difficulties of his opportunities and an optimist is one who makes opportunities of his difficulties.” 

A. Harry Shearer

B. Harry Potter

C. Harry S. Truman

6. “They say hard work never hurt anybody, but I figure why take the chance.”

A. Ronald Reagan

B. William Shakespeare

C. Queen Elizabeth II

7. “Many a man has fallen in love with a girl in a light so dim he would not have chosen a suit by it.”

A. Martin Luther King

B. Maurice Chevalier

C. George Zimmer

8. “The urge to save humanity is almost always only a false-face for the urge to rule it.”

A. B.F. Skinner

B. C.S. Lewis

C. H.L. Mencken

9. “The President has kept all of the promises he intended to keep.”

A. George Stephanopolous

B. Gene Hackman

C. Nancy Reagan

10. “Progress may have been all right once, but it has gone on too long.”

A. John McCain

B. Ogden Nash

C. Ferdinand Magellan

Answers: 1-A, 2-A , 3-C , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Advice to children crossing the street: damn the lights. Watch the cars. The lights ain’t never killed nobody.”

~Moms Mabley, 1894-1975, was an American standup comedian.

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #404

*QUOTATION QUOTIENT

(Published December 21, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “My idea of Christmas, whether old-fashioned or modern, is very simple: loving others. Come to think of it, why do we have to wait for Christmas to do that?”

 

A. Bob Hope

B. Newt Gingrich

C. Yasser Arafat

 

2. “Our desires always increase with our possessions. The knowledge that something remains yet unenjoyed impairs our enjoyment of the good before us.”

 

A. Samuel Goldwyn

B. Samuel L. Jackson

C. Samuel Johnson

 

3. “Senescence begins/  And middle-age ends/  The day your descendants/  Outnumber your friends.”

 

A. Pablo Picasso

B. Ogden Nash

C. Rock Hudson

 

4. “I should not talk so much about myself if there were anybody else whom I knew as well.”

 

A. Henry David Thoreau

B. Joseph Stalin

C. Plato

 

5. “If man does find the solution for world peace it will be the most revolutionary reversal of his record we have ever known.”

 

A. George C. Marshall

B. J.D. Salinger

C. Jimmy Kimmel

 

6. “It’s a hell of a thing; killin’ a man. You take away everything he ever had and ever would have.”

 

A. Andy Griffith

B. Clint Eastwood

C. Rick Perry

 

7. “I love Paris in the spring time/ I love Paris in the fall/ I love Paris in the summer when it sizzles/ I love Paris in the winter when it drizzles.”

 

A. Maurice Chevalier

B. Dwight Eisenhower

C. Cole Porter

 

8. “I might repeat to myself, slowly and soothingly, a list of quotations beautiful from minds profound; if I can remember any of the damn things.”

 

A. Dorothy Parker

B. John Bartlett

C. William Wordsworth

 

9. “So long as little children are allowed to suffer, there is no true love in this world.”

 

A. Isadora Duncan

B. W. C. Fields

C. Randy Newman

 

10. “How many observe Christ’s birthday! How few, his precepts! O! ’tis easier to keep holidays than commandments.”

 

A. Buddha

B. Benjamin Franklin

C. Pat Boone

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“Christmas Eve was a night of song that wrapped itself about you like a shawl. But it warmed more than your body. It warmed your heart…filled it, too, with melody that would last forever.”― Bess Streeter Aldrich

 (Aldrich, 1881-1954, was one of Nebraska’s most widely read and enjoyed authors.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #386

*QUOTATION QUOTIENT

(Published August 17, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Two possibilities exist: either we are alone in the universe or we are not. Both are equally terrifying.”

 

A. Galileo Galilei

B. Arthur C. Clarke

C. Michael Bloomberg

 

2. “The propagandist’s purpose is to make one set of people forget that certain other sets of people are human.”

 

A. Aldous Huxley

B. Abraham Lincoln

C. Brian Williams

 

3. “You know you don’t have to act with me, Steve. You don’t have to say anything and you don’t have to do anything. Not a thing. Oh, maybe just whistle. You know how to whistle, don’t you, Steve? You just put your lips together and blow.”

 

A. Elizabeth Taylor

B. Jennifer Lawrence

C. Lauren Bacall

 

4. “I fear not the man who has practiced 10,000 kicks, but I do fear the man who has practiced one kick 10,000 times.”

 

A. George Blanda

B. Pelé

C. Bruce Lee

 

5. “It is no measure of health to be well-adjusted to a profoundly sick society.”

 

A. Jiddu Krisnamurti

B. Nouri al-Maliki

C. Seth Myers

 

6. “And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”

 

A. Spiro Agnew

B. Kahlil Gibran

C. Will Rogers

 

7. “More than an end to war, we want an end to the beginnings of all wars.”

 

A. Franklin D. Roosevelt

B. Napoleon Bonaparte

C. Lucille Ball

 

8. “There is one fault that I must find with the twentieth century,/ And I’ll put it in a couple of words: Too adventury./ What I’d like would be some nice dull monotony/ If anyone’s gotony.”

 

A. Edna St. Vincent Millay

B. Ogden Nash

C. Alfred Hitchcock

 

9. “Three passions, simple but overwhelmingly strong have governed my life: the longing for love, the search for knowledge, and unbearable pity for the suffering of mankind.”

 

A. Pat Sajak

B. Henry Kissinger

C. Bertrand Russell

 

10. “You’re only given one little spark of madness. You mustn’t lose it.”

 

A. Ed Sullivan

B. Robin Williams

C. Bob Hope

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-C , 5-A , 6-B , 7-A , 8-B , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar

6-7–QQ = Literate

4-5–Q = Semi-Literate

0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Everyone complains of his memory, and no one complains of his judgment.” ― François La Rochefoucauld

 (La Rochefoucauld, 1613-1680, was a French writer known for his maxims and memoirs.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #327

*Quotation Quotient

  (Published June 30, 2013 in the Monterey County Herald.)

 1. “The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.”

A. Russell Brand

B. Bertrand Russell

C. Bill Russell

2. “Immature love says: ‘I love you because I need you.’ Mature love says: ‘I need you because I love you.'”

A. Katy Perry

B. Erich Fromm

C. Sigmund Freud

3. “He without benefit of scruples/ His fun and money soon quadruples.”

A. Ogden Nash

B. Emily Dickinson

C. Jamie Dimon

4. “Few people are capable of expressing with equanimity opinions which differ from the prejudices of their social environment. Most people are incapable of forming such opinions.”

A. Dianne Feinstein

B. Luana Conley

C. Albert Einstein

5. “It is part of prudence to thank an author for his book before reading it, so as to avoid the necessity of lying about it afterwards.”

A. Charlie Rose

B. George Santayana

C. Benjamin Franklin

6. “Sin is a dangerous toy in the hands of the virtuous. It should be left to the congenitally sinful, who know when to play with it and when to let it alone.”

A. H.L. Mencken

B. Pope Benedict XVI

C. Serena Williams

7. “Women complain about premenstrual syndrome, but I think of it as the only time of the month that I can be myself.”

A. Sarah Palin

B. Eleanor Roosevelt

C. Roseanne Barr

8. “Common sense is instinct. Enough of it is genius.”

A. Wynton Marsalis

B. James Gandolfini

C. George Bernard Shaw

9. “Dachshunds are ideal dogs for small children, as they are already stretched and pulled to such a length that the child cannot do much harm one way or the other.”

A. Robert De Niro

B. Robert Benchley

C. Robert Reich

10. “Freedom is never more than one generation away from extinction.”

A. Ronald Reagan

B. Nik Wallenda

C. Charles Darwin

Answers 

1-B 2-B 3-A 4-C 5-B 6-A 7-C 8-C 9-B 10-A

Scoring

10 — QQQQ = Quote-Master

8-9 — QQQ = Scholar

6-7 — QQ = Literate

4-5 — Q = Semi-Literate

0-3 — No Q = Quote-Dunce

Bonus Quote:

“To feel that one has a place in life solves half the problems of contentment.” — George E. Woodberry

(Woodberry, 1855-1930, was an American literary critic and poet.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?