Tag Archives: Kahlil Gibran

What’s Your Quotation Quotient? #455

Published December 20, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “Christmas begins about the first of December with an office party and ends when you finally realize what you spent, around April fifteenth of the next year.”

 

A. P. J. O’Rourke

B. Wolf Blitzer

C. H & R Block

 

2. “I want to be read by people who feel like reading my books. Not by celebrity collectors.”

 

A. Bill O’Reilly

B. William Shakespeare

C. John-Paul Sartre

 

3. “It is easier to build strong children than to repair broken men.”

 

A. Stephen A. Douglas

B. Frederick Douglass

C. Kirk Douglas

 

4. “Any man’s death diminishes me, because I am involved in Mankind; And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee.”

 

A. John Donne

B. Quasimodo

C. Rod Stewart

 

5. “One thing I learned from drinking is that if you ever go Christmas caroling, you should go with a group of people. And also go in mid-December.”

 

A. Louis XIV

B. Louis Armstrong

C. Louis C.K.

 

6. “My constituency is the desperate, the damned, the disinherited, the disrespected and the despised.”

 

A. Jesse Jackson

B. Mike Huckabee

C. Darth Vader

 

7. “It takes your enemy and your friend, working together, to hurt you to the heart: the one to slander you and the other to get the news to you.”

 

A. Ron Howard

B. Mark Twain

C. Walter Cronkite

 

8. “We take care of our health, we lay up money, we make our roof tight and our clothing sufficient, but who provides wisely that he shall not be wanting the best property of all — friends?”

 

A. Jennifer Aniston

B. Saddam Hussein

C. Ralph Waldo Emerson

 

9. “Exaggeration is truth that has lost its temper.”

 

A. Kahlil Gibran

B. Sigmund Freud

C. Rudy Giuliani

 

10. “The two most joyous times of the year are Christmas morning and the end of school.”

 

A. Alice Liddell

B. Alice Cooper

C. Alice B. Toklas

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Christmas gift suggestions: To your enemy, forgiveness. To an opponent, tolerance. To a friend, your heart. To a customer, service. To all, charity. To every child, a good example. To yourself, respect.”

– Oren Arnold, 1900-1980,was an Arizona editor and writer.

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #435

Published August 2, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “Great minds have purpose, others have wishes. Little minds are tamed and subdued by misfortunes; but great minds rise above them.”

A. George Custer

B. Kareem Abdul-Jabbar

C. Washington Irving

2. “Education is what remains after one has forgotten what one has learned in school.”

A. Sheldon Cooper

B. Albert Einstein

C. Charlie Brown

3. “Cherish forever what makes you unique, ‘cuz you’re really a yawn if it goes.”

A. Kim Jong-un

B. The Association

C. Bette Midler

4. “The most terrible poverty is loneliness and the feeling of being unloved.”

A. Mother Teresa

B. Mamma Cass

C. Grandma Moses

5. “When we are sick, we want an uncommon doctor; when we have a construction job to do, we want an uncommon engineer, and when we are at war, we want an uncommon general. It is only when we get into politics that we are satisfied with the common man.”

A. Herbert Hoover

B. Rick Perry

C. Napoleon Bonaparte

6. “You give but little when you give of your possessions. It is when you give of yourself that you truly give.”

A. Kenny G

B. Kahlil Gibran

C. James Naismith

7. “No pessimist ever discovered the secrets of the stars, or sailed to an uncharted island, or opened a new heaven to the human spirit.”

A. Helen Mirren

B. Helen of Troy

C. Helen Keller

8. “How many cares one loses when one decides not to be something but to be someone.”

A. Coco Chanel

B. Alexander Haig

C. Boutros Butrous-Ghali

9. “It has been said, ‘time heals all wounds.’ I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue and the pain lessens. But it is never gone.”

A. John Oliver

B. Rose Kennedy

C. Pablo Picasso

10. “You cannot dream yourself into a character: you must hammer and forge yourself into one.”

A. Leon Trotsky

B. Lawrence Welk

C. Henry David Thoreau

Answers: 1-C, 2-B , 3- C, 4-A , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“If one only wished to be happy, this could be easily accomplished; but we wish to be happier than other people, and this is always difficult, for we believe others to be happier than they are.”

— Montesquieu, 1689-1755, was a French lawyer and political philosopher during the Age of Enlightenment.

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your Quotient Quotient? #428

Published June 5-7, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “Your soul is oftentimes a battlefield, upon your reason and your

judgment wage war against your passion and your appetite.”

A. Pat Benatar

B. Douglas MacArthur

C. Kahlil Gibran

2. “I think we dream so we don’t have to be apart so long. If we’re in each other’s dreams, we can play together all night.”

A. Calvin and Hobbes

B. Peanuts

C. Romeo and Juliet

3. “Liberty means responsibility. That is why most men dread it.”

A. George Bernard Shaw

B. Spiro Agnew

C. Patrick Henry

4. “Ah, my poor countrymen! Yankees and Dollars have such inextricable association that the words ought to rhyme.”

A. Ralph Nader

B. Ralph Waldo Emerson

C. Ralph Kramden

5. “Concern for the man himself and his fate must always form the chief interest of all technical endeavors….Never forget this in the midst of your diagrams and equations.”

A. Stephen Hawking

B. Britney Spears

C. Albert Einstein

6. “There was a little girl,/  Who had a little curl,/  Right in the middle of her forehead./  When she was good,/  She was very good indeed,/  But when she was bad she was horrid.”

A. Henry Wadsworth Longfellow

B. John Oliver

C. Daddy Warbucks

7. “I never found a companion that was so companionable as solitude.”

A. Sir Isaac Newton

B. Henry David Thoreau

C. Donald Trump

8. “Fire is the Sun unwinding from the tree’s log… When the log fire pop-sparks, it is letting go a very sunny day long ago, and doing so in a hurry.”

A. R. Buckminster Fuller

B. Galileo

C. Morley Safer

9. “Throw your dreams into space like a kite, and you do not know what it will bring back, a new life, a new friend, a new love, a new country.”

A. Walt Disney

B. Anais Nin

C. Harry S. Truman

10. “The first symptom of true love in a man is timidity, in a young woman, boldness.”

A. Victor Hugo

B. Serena Williams

C. Mahatma Gandhi

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-B , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master    

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“We rarely think people have good sense unless they agree with us.”

–François de La Rochefoucauld, 1613-1680, was a French author of maxims and memoirs.

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #386

*QUOTATION QUOTIENT

(Published August 17, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Two possibilities exist: either we are alone in the universe or we are not. Both are equally terrifying.”

 

A. Galileo Galilei

B. Arthur C. Clarke

C. Michael Bloomberg

 

2. “The propagandist’s purpose is to make one set of people forget that certain other sets of people are human.”

 

A. Aldous Huxley

B. Abraham Lincoln

C. Brian Williams

 

3. “You know you don’t have to act with me, Steve. You don’t have to say anything and you don’t have to do anything. Not a thing. Oh, maybe just whistle. You know how to whistle, don’t you, Steve? You just put your lips together and blow.”

 

A. Elizabeth Taylor

B. Jennifer Lawrence

C. Lauren Bacall

 

4. “I fear not the man who has practiced 10,000 kicks, but I do fear the man who has practiced one kick 10,000 times.”

 

A. George Blanda

B. Pelé

C. Bruce Lee

 

5. “It is no measure of health to be well-adjusted to a profoundly sick society.”

 

A. Jiddu Krisnamurti

B. Nouri al-Maliki

C. Seth Myers

 

6. “And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”

 

A. Spiro Agnew

B. Kahlil Gibran

C. Will Rogers

 

7. “More than an end to war, we want an end to the beginnings of all wars.”

 

A. Franklin D. Roosevelt

B. Napoleon Bonaparte

C. Lucille Ball

 

8. “There is one fault that I must find with the twentieth century,/ And I’ll put it in a couple of words: Too adventury./ What I’d like would be some nice dull monotony/ If anyone’s gotony.”

 

A. Edna St. Vincent Millay

B. Ogden Nash

C. Alfred Hitchcock

 

9. “Three passions, simple but overwhelmingly strong have governed my life: the longing for love, the search for knowledge, and unbearable pity for the suffering of mankind.”

 

A. Pat Sajak

B. Henry Kissinger

C. Bertrand Russell

 

10. “You’re only given one little spark of madness. You mustn’t lose it.”

 

A. Ed Sullivan

B. Robin Williams

C. Bob Hope

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-C , 5-A , 6-B , 7-A , 8-B , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar

6-7–QQ = Literate

4-5–Q = Semi-Literate

0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Everyone complains of his memory, and no one complains of his judgment.” ― François La Rochefoucauld

 (La Rochefoucauld, 1613-1680, was a French writer known for his maxims and memoirs.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?