Tag Archives: Douglas Adams

What’s Your Quotation Quotient? #472

Published April 24, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)

 

1. “Movies are real! Music is real! It affects people, it’s real. The other night I went to a club and I watched a DJ control an entire room. Even politicians can’t do that.”

 

A. Prince

B. Oprah

C. Cher

 

2. “If the world were merely seductive, that would be easy. If it were merely challenging, that would be no problem. But I arise in the morning torn between a desire to improve the world and a desire to enjoy the world. This makes it hard to plan the day.”

 

A. Hillary Clinton

B. Charles Manson

C. E.B. White

 

3. “Judges commonly are elderly men, and are more likely to hate at sight any analysis to which they are not accustomed, and which disturbs repose of mind, than to fall in love with novelties.”

 

A. Clarence Thomas

B. Oliver Wendell Holmes

C. Sally Field

 

4. “Our greatest foes, and whom we must chiefly combat, are within.”

 

A. Amy Schumer

B. Miguel de Cervantes

C. Barry Manilow

 

5. “It is better to have loafed and lost than never to have loafed at all.

 

A. James Franco

B. James Bond

C. James Thurber

 

6. “It takes twenty years to become an overnight success.”

 

A. William Hung

B. Eddie Cantor

C. Ferdinand Magellan

 

7. “Never let the future disturb you. You will meet it, if you have to, with the same weapons of reason which today arm you against the present.”

 

A. Marcus Aurelius

B. Alex Rodriguez

C. George Carlin

 

8. “For though I know he loves me,/  To-night my heart is sad;/ His kiss was not so wonderful/ As all the dreams I had.”

 

A. Madonna

B. Bob Newhart

C. Sara Teasdale

 

9. “Why is propaganda so much more successful when it stirs up hatred than when it tries to stir up friendly feeling?”

 

A. Bertrand Russell

B. Donald Trump

C. Abraham Lincoln

 

10. “It can hardly be a coincidence that no language on earth has ever produced the expression, ‘As pretty as an airport.’”

 

A. Ted Striker

B. Douglas Adams

C. Ulysses S. Grant

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-B , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Who has seen the wind?/ Neither you nor I:/ But when the trees bow down their heads,/ The wind is passing by.”

–Christina Rossetti, 1830-1894, was an English poet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quiz, quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #409

*QUOTATION QUOTIENT

(Published January 25, 2015 in the Monterey Herald.)

 

 

1. “He felt that his whole life was some kind of dream and he sometimes wondered whose it was and whether they were enjoying it.”

 

A. Douglas Adams

B. John Boehner

C. Leonard Hofstadter

 

2. “All great truths begin as blasphemies.”

 

A. Eddie Rickenbacker

B. Bob Hope

C. George Bernard Shaw

 

3. “The political and commercial morals of the United States are not merely food for laughter, they are an entire banquet.”

 

A. Wolfgang Puck

B. Mark Twain

C. John F. Kennedy

 

4. “Life is something to do when you can’t get to sleep.”

 

A. Fran Lebowitz

B. Dr. Benjamin Spock

C. Sir Isaac Newton

 

5. “It is forbidden to kill; therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.”

 

A. Tom Hanks

B. Voltaire

C. Corporal Klinger

 

6. “The truth is that there is nothing noble in being superior to somebody else. The only real nobility is in being superior to your former self.”

 

A. Whitney Young

B. Neil Diamond

C. Cleopatra

 

7. “Think left and think right and think low and think high. Oh, the things you can think up if only you try!”

 

A. Boris Pasternak

B. Lewis Carroll

C. Dr. Seuss

 

8. “It is a government of the people by the people for the people no longer; it is a government of corporations by corporations for corporations.”

 

A. Bob Dole

B. Louis Pasteur

C. Rutherford B. Hayes

 

9. “When it comes to life the critical thing is whether you take things for granted or take them with gratitude.”

 

A. J. K. Rowling

B. P. J. O’Rourke

C. G. K. Chesterton

 

10. “Formula for success – rise early, work hard, strike oil.”

 

A. J. Paul Getty

B. Warren Buffett

C. George W. Bush

 

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-B , 6-A , 7-C , 8-C , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“February, when the days of winter seem endless and no amount of wistful recollecting can bring back any air of summer.” – Shirley Jackson

 (Jackson, 1916-1965, was known for her stories and novels of the supernatural.)

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #377

*QUOTATION QUOTIENT

(Published June 15, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “The greatest monarch on the proudest throne is obliged to sit upon his own arse.”

A. Prince Charles

B. Benjamin Franklin

C. Homer Simpson

 

2. “Let’s think the unthinkable, let’s do the undoable. Let us prepare to grapple with the ineffable itself, and see if we may not eff it after all.”

A. John Adams

B. Douglas Adams

C. Ansel Adams

 

3. “I have found little that is ‘good’ about human beings on the whole. In my experience most of them are trash, no matter whether they publicly subscribe to this or that ethical doctrine or to none at all. That is something that you cannot say aloud, or perhaps even think.”

A. Sigmund Freud

B. John McCain

C. Kathie Lee Gifford

 

4. “Never look down to test the ground before taking your next step; only he who keeps his eye fixed on the far horizon will find the right road.”

A. Martin Scorsese

B. Eddie Haskell

C. Dag Hammarskjold

 

5. “Difficulty is the excuse history never accepts.”

A. Eric Holder

B. Bowe Bergdahl

C. Edward R. Murrow

 

6. “The real truth of the matter is, as you and I know, that a financial element in the large centers has owned the government of the U.S. since the days of Andrew Jackson.”

A. Franklin D. Roosevelt

B. Abraham Lincoln

C. Betty White

 

7. “The most beautiful experience we can have is the mysterious – the fundamental emotion which stands at the cradle of true art and true science.”

A. Alfred Hitchcock

B. Albert Einstein

C. Margaret Thatcher

 

8. “Go ahead, make my day.”

A. Harry Callahan

B. Arnold Schwarzenegger

C. Clint Eastwood

 

9. “A man who has never gone to school may steal a freight car; but if he has a university education, he may steal the whole railroad.”

A. Leonardo da Vinci

B. Barack Obama

C. Theodore Roosevelt

 

10. “When I was a boy of fourteen, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be twenty-one, I was astonished at how much he had learned in seven years.”

A. Mark Zuckerberg

B. Mark Twain

C. Mark McGwire

 

Answers: 1-B, 2-B , 3-A , 4-C , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A & C , 9-C , 10-B

 Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “A father is always making his baby into a little woman. And when she is a woman he turns her back again.” ~Enid Bagnold

 (Bagnold, 1889-1981, a British author and playwright, wrote “National Velvet.”)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, Uncategorized, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #289

Published October 7, 2012 in the Monterey County Herald

Who said?

“All great truths begin as blasphemies.” (Quote #3)

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“Simplicity is really hard.”~Jonathan Ive

 (The London-born Ive is a leading designer of Apple products.)

 

 

 

 

 

1 Comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes