Tag Archives: Robin Williams

What’s Your Quotation Quotient? #468

Published March 27, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle(Click HERE to play the Interactive version) 

 

1. “Spring is nature’s way of saying, ‘Let’s party!'”

 

A. Mitch McConnell

B. Robin Williams

C. Martin Luther King

 

2. “Life is a process of becoming, a combination of states we have to go through. Where people fail is that they wish to elect a state and remain in it. This is a kind of death.”

 

A. Arnold Schwarzenegger

B. Jake Tapper

C. Anais Nin

 

3. “To educate a man in mind and not in morals is to educate a menace to society.” 

 

A. Rachael Ray

B. O. J. Simpson

C. Theodore Roosevelt

 

4. “The thing that impresses me most about America is the way parents obey their children.”

 

A. King Edward VIII

B. Raúl Castro

C. Bruce Springsteen

 

5. “The things I want to know are in books; my best friend is the man who’ll get me a book I ain’t read.”

A. Abraham Lincoln

B. Bill Gates

C. Wilt Chamberlain

 

6. “‘The time has come,’ the Walrus said,/ ‘To talk of many things:/ Of shoes–and ships–and sealing-wax–/ Of cabbages–and kings–/ And why the sea is boiling hot–/And whether pigs have wings.'”

 

A. Dr. Seuss

B. Lewis Carroll

C. Ernest Hemingway

 

7. “Imperfection is beauty, madness is genius and it’s better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.”

 

A. Marilyn Monroe

B. Henry David Thoreau

C. John Kasich

 

8. “If you want to see the heroic, look at those who can love in return for hatred. If you want to see the brave, look for those who can forgive.”

 

A. The Art of the Deal

B. Dianetics

C. Bhagavad Gita

 

9. “You know that a given in life in human nature, is that at a sporting event, a baseball game, a football game, you never introduce a politician, is because he’ll be booed. I don’t care if he’s the most beloved person in the world, its part of the game.”

 

A. Mark Twain

B. Mark Russell

C. Mark Zuckerberg

 

10. “Easter is so disappointing. You suffer all the way through lent, and what do you get for it? A ham.”

 

A. Garrison Keillor

B. Pope Francis

C. George Washington

 

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-C , 4-A , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“You can cut all the flowers but you cannot keep spring from coming.”

― Pablo Neruda, 1904-1973, a Chilean poet, diplomat, and politician, won the Nobel Prize for Literature in 1971.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #426

Published May 22-24, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)
 

1. “Normality is a paved road: It’s comfortable to walk, but no flowers grow on it.”

 

A. Vincent van Gogh

B. Alger Hiss

C. Whoopi Goldberg

 

2. “Give a man health and a course to steer, and he’ll never stop to trouble about whether he’s happy or not.”

 

A. Jed Clampett

B. George Bernard Shaw

C. Napoleon Bonaparte

 

3. “The pure and simple truth is rarely pure and never simple.”

 

A. Fidel Castro

B. Lorne Michaels

C. Oscar Wilde

 

4. “There are many men of principle in both parties in America, but there is no party of principle.”

 

A. George Stephanopoulos

B. John Boehner

C. Alexis de Tocqueville

 

5. “The four cornerstones of character on which the structure of this nation was built are: Initiative, Imagination, Individuality and Independence.”

A. Eddie Murphy

B. Eddie Rickenbacker

C. Eddie Haskell

 

6. “Fable is more historical than fact, because fact tells us about one man and fable tells us about a million men. “

 

A. G. K. Chesterton

B. J. K. Rowling

C. Leo Tolstoy

 

7. “The essence of knowledge is, having it, to apply it; not having it, to confess your ignorance.”

 

A. Kenny Rogers

B. Christopher Columbus

C. Confucius

 

8. “You know, you get that tattoo of barbed wire when you’re 18, but by the time you’re 80, it’s a picket fence.”

 

A. Madonna

B. Robin Williams

C. Tom Sawyer

 

9. “Beauty is how you feel inside, and it reflects in your eyes. It is not something physical.”

 

A. Sophia Loren

B. Lawrence Welk

C. Lucille Ball

 

10. “A jury consists of twelve persons chosen to decide who has the better lawyer.”

 

A. Perry Mason

B. Robert Frost

C. O. J. Simpson

Answers: 1-A, 2-B , 3-C , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                

                               6-7–QQ = Literate

                                4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Women dress alike all over the world: they dress to be annoying to other women.”

 –Elsa Schiaparelli, 1890-1973, was an Italian-French designer.

1 Comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #386

*QUOTATION QUOTIENT

(Published August 17, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Two possibilities exist: either we are alone in the universe or we are not. Both are equally terrifying.”

 

A. Galileo Galilei

B. Arthur C. Clarke

C. Michael Bloomberg

 

2. “The propagandist’s purpose is to make one set of people forget that certain other sets of people are human.”

 

A. Aldous Huxley

B. Abraham Lincoln

C. Brian Williams

 

3. “You know you don’t have to act with me, Steve. You don’t have to say anything and you don’t have to do anything. Not a thing. Oh, maybe just whistle. You know how to whistle, don’t you, Steve? You just put your lips together and blow.”

 

A. Elizabeth Taylor

B. Jennifer Lawrence

C. Lauren Bacall

 

4. “I fear not the man who has practiced 10,000 kicks, but I do fear the man who has practiced one kick 10,000 times.”

 

A. George Blanda

B. Pelé

C. Bruce Lee

 

5. “It is no measure of health to be well-adjusted to a profoundly sick society.”

 

A. Jiddu Krisnamurti

B. Nouri al-Maliki

C. Seth Myers

 

6. “And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”

 

A. Spiro Agnew

B. Kahlil Gibran

C. Will Rogers

 

7. “More than an end to war, we want an end to the beginnings of all wars.”

 

A. Franklin D. Roosevelt

B. Napoleon Bonaparte

C. Lucille Ball

 

8. “There is one fault that I must find with the twentieth century,/ And I’ll put it in a couple of words: Too adventury./ What I’d like would be some nice dull monotony/ If anyone’s gotony.”

 

A. Edna St. Vincent Millay

B. Ogden Nash

C. Alfred Hitchcock

 

9. “Three passions, simple but overwhelmingly strong have governed my life: the longing for love, the search for knowledge, and unbearable pity for the suffering of mankind.”

 

A. Pat Sajak

B. Henry Kissinger

C. Bertrand Russell

 

10. “You’re only given one little spark of madness. You mustn’t lose it.”

 

A. Ed Sullivan

B. Robin Williams

C. Bob Hope

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-C , 5-A , 6-B , 7-A , 8-B , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar

6-7–QQ = Literate

4-5–Q = Semi-Literate

0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Everyone complains of his memory, and no one complains of his judgment.” ― François La Rochefoucauld

 (La Rochefoucauld, 1613-1680, was a French writer known for his maxims and memoirs.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #367

*QUOTATION QUOTIENT

(Published April 6, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Man is condemned to be free; because once thrown into the world, he is responsible for everything he does.”

A. Jean-Paul Sartre

B. Nicolaus Copernicus

C. Carol Channing

 

2. “Custom is a mutable thing; yet we readily recognize the permanence of certain social values. Graciousness and courtesy are never old-fashioned.”

A. Wiley Post

B. Huffington Post

C. Emily Post

 

3. “THE fog comes/ on little cat feet./ It sits looking/ over harbor and city/ on silent haunches/ and then moves on.”

A. Edgar Allan Poe

B. Carl Sandburg

C. Jim Vanderzwaan

 

4. “Every crowd has a silver lining.”

A. P.T. Barnum

B. Madonna

C. Ron Silver

 

5. “Develop interest in life as you see it; in people, things, literature, music – the world is so rich, simply throbbing with rich treasures, beautiful souls and interesting people. Forget yourself.”

A. Henry Waxman

B. Henry Fonda

C. Henry Miller

 

6. “The art of being wise is the art of knowing what to overlook.”

A. William James

B. Jersey Joe Walcott

C. Alexander Hamilton

 

7. “We learn from experience that men never learn anything from experience.”

A. Mayor Rob Ford

B. George Bernard Shaw

C. Rutherford B. Hayes

 

8. “Why do they call it rush hour when nothing moves?”

A. Truman Capote

B. Robin Williams

C. Emily Brontë

 

9. “I have a prejudice against people with money. I have known so many, and none have escaped the corruption of power. In this I am a purist. I love people motivated by love and not by power. If you have money and power, and are motivated by love, you give it all away.”

A. Anaïs Nin

B. Larry the Cable Guy

C. John D. Rockefeller

 

10. “Knowledge can be communicated, but wisdom cannot. A man can find it, he can live it, he can be filled and sustained by it, but he cannot utter or teach it.”

A. Josiah Bartlet

B. Tony Blair

C. Hermann Hesse

 

 Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

 Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master    

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “All men’s misfortunes spring from their hatred of being alone.” – Jean de La Bruyere

 (La Bruyere, 1645-1696, was a French philosopher and satiric moralist.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?