Tag Archives: Clint Eastwood

What’s Your Quotation Quotient? #451

Published November 22, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “There is one day that is ours. Thanksgiving Day is the one day that is purely American.”

A. P. Diddy

B. R. Kelly

C. O. Henry

2. “I tried being reasonable, I didn’t like it.”

A. Reggie Jackson

B. Clint Eastwood

C. Doris Day

3. “An intellectual snob is someone who can listen to the William Tell Overture and not think of The Lone Ranger.”

A. Dan Rather

B. William McKinley

C. Clayton Moore

4. “We have so far to go to realize our human potential for compassion, altruism, and love.”

A. Jane Goodall

B. Jane Eyre

C. Jane Seymour

5. “When I started counting my blessings, my whole life turned around.”

A. Don Rickles

B. Henry Kissinger

C. Willie Nelson

6. “A man who has never gone to school may steal from a freight car, but if he has a university education, he may steal the whole railroad.”

A. Jackie Gleason

B. Cornelius Vanderbilt

C. Theodore Roosevelt

7. “When I need a little free advice about Saddam Hussein, I turn to country music.”

A. Carrie Underwood

B. George H. W. Bush

C. Mark Twain

8. “If you want to get laid, go to college. If you want an education, go to the library.”

A. Frank Zappa

B. Socrates

C. John Dewey

9. “Trust me, Greg, when you start having little Fockers running around, you’ll feel the need for this type of security.”

A. “Casablanca”

B. “National Lampoon’s Vacation”

C. “Meet the Parents”

10. “I celebrated Thanksgiving in an old-fashioned way. I invited everyone in my neighborhood to my house, we had an enormous feast, and then I killed them and took their land.”

A. Jon Stewart

B. Tony Stewart

C. Martha Stewart

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-C , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“An optimist is a person who starts a new diet on Thanksgiving Day.”

— Irv Kupcinet, 1912-2003, was a newspaper columnist for the Chicago Sun-Times.

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #436

Published August 9, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “The individual has always had to struggle to keep from being overwhelmed by the tribe. If you try it, you will be lonely often, and sometimes frightened. But no price is too high to pay for the privilege of owning yourself.”

 

A. Milton Friedman

B. Friedrich Nietzsche

C. Sitting Bull

 

2. “Everybody’s got to believe in something. I believe I’ll have another beer.”

 

A. Deepak Chopra

B. Joseph Coors

C. W.C. Fields

 

3. “It is not length of Life, but depth of life.”

 

A. Ralph Waldo Emerson

B. James Cameron

C. Raúl Castro

 

4. “I have strong feelings about gun control. If there’s a gun around, I want to be controlling it.”

 

A. John Dillinger

B. Jimmy Carter

C. Clint Eastwood

 

5. “Anybody can become angry, that is easy; but to be angry with the right person, and to the right degree, and at the right time, for the right purpose, and in the right way, that is not within everybody’s power and is not easy.”

 

A. Al Jolson

B. Aristotle

C. Harry Potter

 

6. “This recipe is certainly silly. It says to separate two eggs, but it doesn’t say how far to separate them.”

A. Gracie Allen

B. Stephen Hawking

C. Amy Schumer

 

7. “To be a human being is to be in a state of tension between your appetites and your dreams, and the social realities around you and your obligations to your fellow man.”

 

A. John Wayne

B. John Oliver

C. John Updike

 

8. “You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting.”

 

A. Peter Pan

B. Pocahontas

C. Aladdin

 

9. “Every day people are straying away from the church and back to God.”

 

A. Emily Dickinson

B. Joel Osteen

C. Lenny Bruce

 

10. “The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.”

 

A. Tom Brady

B. Tom Clancy

C. Tom Cruise

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Whatever women do they must do twice as well as men to be thought half as good. Luckily, this is not difficult.”

—Charlotte Whitton, 1896-1975, was the first female mayor of a major city in Canada (Ottowa).

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #414

*QUOTATION QUOTIENT

(Interactive version published March 1, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle.)

 

1. “Break the monotony. Do something strange and extravagant!”

 

A. Ralph Nader

B. Ralph Kramden

C. Ralph Waldo Emerson

 

2. “Friendship is born at that moment when one man says to another: ‘What! You too? I thought that no one but myself . . .’”

 

A. C.S. Lewis

B. J.K. Rowling

C. R.J. Reynolds

 

3. “There’s only one way to have a happy marriage and as soon as I learn what it is I’ll get married again.”

 

A. Henry VIII

B. Clint Eastwood

C. Lady Gaga

 

4. “A government which robs Peter to pay Paul can always depend on the support of Paul.”

 

A. Paul Simon

B. George Bernard Shaw

C. Charles Dickens

 

5. “To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”

 

A. Mickey Mantle

B. John Kerry

C. Oscar Wilde

 

6. “War is an instrument entirely inefficient toward redressing wrong;

and multiplies, instead of indemnifying losses.”

 

A. Thomas Jefferson

B. Chris Kyle

C. Genghis Khan

 

7. “Develop interest in life as you see it; in people, things, literature, music – the world is so rich – simply throbbing with rich treasures, beautiful souls and interesting people. Forget yourself.”

 

A. Henry Miller

B. Dennis Miller

C. Stephanie Miller

 

8. “Mass demand has been created almost entirely through

the development of advertising.”

 

A. Calvin Coolidge

B. Don Draper

C. Marco Polo

 

9. “Every man is guilty of all the good he did not do.”

 

A. Charles Manson

B. Voltaire

C. Alexander Hamilton

 

10. “There is a race between mankind and the universe. Mankind is trying to build bigger, better, faster, and more foolproof machines. The universe is trying to build bigger, better, and faster fools. So far the universe is winning.”

 

A. Stephen Hawking

B. Benedict Cumberbatch

C. Albert Einstein

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-B , 5-C , 6-A , 7-A , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “As novices, we think we’re entirely responsible for the way people treat us. I have long since learned that we are responsible only for the way we treat people.”- Rose Wilder Lane

 (Lane, 1886-1968, the daughter of Laura Ingalls Wilder, was a writer and libertarian theorist.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #404

*QUOTATION QUOTIENT

(Published December 21, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “My idea of Christmas, whether old-fashioned or modern, is very simple: loving others. Come to think of it, why do we have to wait for Christmas to do that?”

 

A. Bob Hope

B. Newt Gingrich

C. Yasser Arafat

 

2. “Our desires always increase with our possessions. The knowledge that something remains yet unenjoyed impairs our enjoyment of the good before us.”

 

A. Samuel Goldwyn

B. Samuel L. Jackson

C. Samuel Johnson

 

3. “Senescence begins/  And middle-age ends/  The day your descendants/  Outnumber your friends.”

 

A. Pablo Picasso

B. Ogden Nash

C. Rock Hudson

 

4. “I should not talk so much about myself if there were anybody else whom I knew as well.”

 

A. Henry David Thoreau

B. Joseph Stalin

C. Plato

 

5. “If man does find the solution for world peace it will be the most revolutionary reversal of his record we have ever known.”

 

A. George C. Marshall

B. J.D. Salinger

C. Jimmy Kimmel

 

6. “It’s a hell of a thing; killin’ a man. You take away everything he ever had and ever would have.”

 

A. Andy Griffith

B. Clint Eastwood

C. Rick Perry

 

7. “I love Paris in the spring time/ I love Paris in the fall/ I love Paris in the summer when it sizzles/ I love Paris in the winter when it drizzles.”

 

A. Maurice Chevalier

B. Dwight Eisenhower

C. Cole Porter

 

8. “I might repeat to myself, slowly and soothingly, a list of quotations beautiful from minds profound; if I can remember any of the damn things.”

 

A. Dorothy Parker

B. John Bartlett

C. William Wordsworth

 

9. “So long as little children are allowed to suffer, there is no true love in this world.”

 

A. Isadora Duncan

B. W. C. Fields

C. Randy Newman

 

10. “How many observe Christ’s birthday! How few, his precepts! O! ’tis easier to keep holidays than commandments.”

 

A. Buddha

B. Benjamin Franklin

C. Pat Boone

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“Christmas Eve was a night of song that wrapped itself about you like a shawl. But it warmed more than your body. It warmed your heart…filled it, too, with melody that would last forever.”― Bess Streeter Aldrich

 (Aldrich, 1881-1954, was one of Nebraska’s most widely read and enjoyed authors.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?