Tag Archives: Dag Hammarskjold

What’s Your Quotation Quotient? #459

Published January 24, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “By doing good we become good; and I know no surer way to this end.”

 

A. H. G. Wells

B. Roger Ebert

C. Jean-Jacques Rousseau

 

2. “It isn’t enough to talk about peace. One must believe in it. And it isn’t enough to believe in it. One must work at it.”

 

A. Morley Safer

B. Eleanor Roosevelt

C. John McCain

 

3. “American men do not read novels because they feel guilty when they read books which do not have facts in them.”

 

A. Vidal Sassoon

B. Gore Vidal

C. Al Gore

 

4. “I pledge allegiance, to the Flag of the Divided States of America. And to the PACs, for which it stands, one Nation, at odds, divisible, with Liberty and Justice for some.”

 

A. Neil deGrasse Tyson

B. Ben Franklin

C. Donald Trump

 

5. “We’re overpaying him, but he’s worth it.”

 

A. Samuel Goldwyn

B. Joe Biden

C. Jean-Paul Sartre

 

6. “Husbands think we should know where everything is – like the uterus is a tracking device. He asks me, ‘Roseanne, do we have any Chee-tos left?’ Like he can’t go over to that sofa cushion and lift it up himself.”

 

A. Roseanne Roseannadanna

B. Marilyn Monroe

C. Roseanne Barr

 

7. “An elder statesman is somebody old enough to know his own mind and keep quiet about it.”

 

A. Bernie Sanders

B. Bernard Baruch

C. Jennifer Lawrence

 

8. “Laughter is a form of internal jogging. It moves your internal organs around. It enhances respiration. It is an igniter of great expectations.”

 

A. Norman Cousins

B. Norman Bates

C. Norman Lear

 

9. “The longest journey/Is the journey inwards./ Of him who has chosen his destiny,/ Who has started upon his quest/ For the source of his being.”

 

A. Archie Bunker

B. Dag Hammarskjöld

C. Thomas Jefferson

 

10. “If I were punished for every pun I shed, there would not be left a puny shed of my punnish head.”

 

A. Sarah Palin

B. Stephen Hawking

C. Samuel Johnson

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-B , 4-A , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“True love is like seeing ghosts; we all talk about it, but few of us have ever seen one.”

–François de La Rochefoucauld. 1613-1680, was a French author of maxims and memoirs.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient?#450

Published November 15, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “A boy is, of all wild beasts, the most difficult to manage.”

 

A. Drake

B. Plato

C. Cleopatra

 

2. “Life is like playing the violin in public and learning the instrument as one goes along.”

 

A. Samuel Butler

B. Jack Benny

C. Antonio Stradivari

 

3. “Don’t mistake my kindness for weakness. I am kind to everyone, but when someone is unkind to me, weak is not what you are going to remember about me.”

 

A. Al Gore

B. Al Capone

C. Al Bundy

 

4. “I am sorry to say there is too much point to the wisecrack that life is extinct on other planets because their scientists were more advanced than ours.”

 

A. Thomas Edison

B. Galileo Galilei

C. John F. Kennedy

 

5. “All the measures of the Government are directed to the purpose of making the rich richer and the poor poorer.”

 

A. Charles Koch

B. William Henry Harrison

C. Warren Buffett

 

6. “Do not look back. And do not dream about the future, either. It will neither give you back the past, nor satisfy your other daydreams. Your duty, your reward – your destiny – are here and now.”

 

A. Dag Hammarskjöld

B. Billy Graham

C. H. G. Wells

 

7. “Should my administration prove to be a very wicked one, or what is more probable, a very foolish one, if you, the people, are but true to yourselves and to the Constitution, there is but little harm I can do, thank God!”

 

A. Dick Cheney

B. Carly Fiorina

C. Abraham Lincoln

 

8. “Don’t worry about the world coming to an end today. It’s already tomorrow in Australia.”

 

A. Charles Schulz

B. Hugh Jackman

C. Christopher Columbus

 

9. “Why not go out on a limb? That’s where the fruit is.”

 

A. Dennis Mitchell

B. Will Rogers

C. Sir Isaac Newton

(Editor’s Note: Subsequent fact-checking indicates that Rogers was not the originator of this quote.)

 

10. “The reaction (to Sept. 11), what to do about the Middle East. Just iron-ass. His (Dick Cheney) seeming knuckling under to the real hard-charging guys who want to fight about everything, use force to get our way in the Middle East.”

 

A. George H. W. Bush

B. Jeb Bush

C. George W. Bush

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“If I am ever stuck on a respirator or a life-support system, I definitely want to be unplugged — but not until I get down to a size eight.”

–Henriette Mantel, b. 1958, is an Emmy Award-winning American writer and director.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #377

*QUOTATION QUOTIENT

(Published June 15, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “The greatest monarch on the proudest throne is obliged to sit upon his own arse.”

A. Prince Charles

B. Benjamin Franklin

C. Homer Simpson

 

2. “Let’s think the unthinkable, let’s do the undoable. Let us prepare to grapple with the ineffable itself, and see if we may not eff it after all.”

A. John Adams

B. Douglas Adams

C. Ansel Adams

 

3. “I have found little that is ‘good’ about human beings on the whole. In my experience most of them are trash, no matter whether they publicly subscribe to this or that ethical doctrine or to none at all. That is something that you cannot say aloud, or perhaps even think.”

A. Sigmund Freud

B. John McCain

C. Kathie Lee Gifford

 

4. “Never look down to test the ground before taking your next step; only he who keeps his eye fixed on the far horizon will find the right road.”

A. Martin Scorsese

B. Eddie Haskell

C. Dag Hammarskjold

 

5. “Difficulty is the excuse history never accepts.”

A. Eric Holder

B. Bowe Bergdahl

C. Edward R. Murrow

 

6. “The real truth of the matter is, as you and I know, that a financial element in the large centers has owned the government of the U.S. since the days of Andrew Jackson.”

A. Franklin D. Roosevelt

B. Abraham Lincoln

C. Betty White

 

7. “The most beautiful experience we can have is the mysterious – the fundamental emotion which stands at the cradle of true art and true science.”

A. Alfred Hitchcock

B. Albert Einstein

C. Margaret Thatcher

 

8. “Go ahead, make my day.”

A. Harry Callahan

B. Arnold Schwarzenegger

C. Clint Eastwood

 

9. “A man who has never gone to school may steal a freight car; but if he has a university education, he may steal the whole railroad.”

A. Leonardo da Vinci

B. Barack Obama

C. Theodore Roosevelt

 

10. “When I was a boy of fourteen, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be twenty-one, I was astonished at how much he had learned in seven years.”

A. Mark Zuckerberg

B. Mark Twain

C. Mark McGwire

 

Answers: 1-B, 2-B , 3-A , 4-C , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A & C , 9-C , 10-B

 Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “A father is always making his baby into a little woman. And when she is a woman he turns her back again.” ~Enid Bagnold

 (Bagnold, 1889-1981, a British author and playwright, wrote “National Velvet.”)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, Uncategorized, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #235

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY

“America is a melting pot, the people at the bottom get burned while all the scum floats to the top.” – Charlie King

 (King is a folksinger and activist.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations