Tag Archives: James Thurber

What’s Your Quotation Quotient? #472

Published April 24, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)

 

1. “Movies are real! Music is real! It affects people, it’s real. The other night I went to a club and I watched a DJ control an entire room. Even politicians can’t do that.”

 

A. Prince

B. Oprah

C. Cher

 

2. “If the world were merely seductive, that would be easy. If it were merely challenging, that would be no problem. But I arise in the morning torn between a desire to improve the world and a desire to enjoy the world. This makes it hard to plan the day.”

 

A. Hillary Clinton

B. Charles Manson

C. E.B. White

 

3. “Judges commonly are elderly men, and are more likely to hate at sight any analysis to which they are not accustomed, and which disturbs repose of mind, than to fall in love with novelties.”

 

A. Clarence Thomas

B. Oliver Wendell Holmes

C. Sally Field

 

4. “Our greatest foes, and whom we must chiefly combat, are within.”

 

A. Amy Schumer

B. Miguel de Cervantes

C. Barry Manilow

 

5. “It is better to have loafed and lost than never to have loafed at all.

 

A. James Franco

B. James Bond

C. James Thurber

 

6. “It takes twenty years to become an overnight success.”

 

A. William Hung

B. Eddie Cantor

C. Ferdinand Magellan

 

7. “Never let the future disturb you. You will meet it, if you have to, with the same weapons of reason which today arm you against the present.”

 

A. Marcus Aurelius

B. Alex Rodriguez

C. George Carlin

 

8. “For though I know he loves me,/  To-night my heart is sad;/ His kiss was not so wonderful/ As all the dreams I had.”

 

A. Madonna

B. Bob Newhart

C. Sara Teasdale

 

9. “Why is propaganda so much more successful when it stirs up hatred than when it tries to stir up friendly feeling?”

 

A. Bertrand Russell

B. Donald Trump

C. Abraham Lincoln

 

10. “It can hardly be a coincidence that no language on earth has ever produced the expression, ‘As pretty as an airport.’”

 

A. Ted Striker

B. Douglas Adams

C. Ulysses S. Grant

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-B , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Who has seen the wind?/ Neither you nor I:/ But when the trees bow down their heads,/ The wind is passing by.”

–Christina Rossetti, 1830-1894, was an English poet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quiz, quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #443

Published September 27, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “There never was a good war or a bad peace.”

A. Arnold Schwarzenegger

B. Benjamin Franklin

C. Ivan Pavlov

2. “The night/ Hath been to me a more familiar face/ Than that of man; and in her starry shade/ Of dim and solitary loveliness/ I learned the language of another world.”

A. Shel Silverstein

B. Colin Kaepernick

C. Lord Byron

3. “I put things down on sheets of paper and stuff them in my pockets. When I have enough, I have a book.”

A. John Lennon

B. Leo Tolstoy

C. Arnold Palmer

4. “Early to rise and early to bed makes a male healthy, wealthy, and dead. ”

A. James Thurber

B. James Taylor

C. James Madison

5. “Jury — A group of twelve men who, having lied to the judge about their hearing, health and business engagements, have failed to fool him.”

A. Socrates

B. Nancy Grace

C. H. L. Mencken

6. “This was the most unkindest cut of all.”

A. Scott Walker

B. William Shakespeare

C. Jackie Collins

7. “A single sunbeam is enough to drive away many shadows.”

A. St. Francis of Assisi

B. Sarah Silverman

C. Bernie Sanders

8. “The history of human opinion is scarcely anything more than the history of human errors.”

A. Pelé

B. Eminem

C. Voltaire

9. “My problem lies in reconciling my gross habits with my net income.”

A. Errol Flynn

B. Gerald Ford

C. George Washington Carver

10. “Always go to other people’s funerals, otherwise they won’t come to yours.”

A. Yogi Bear

B. Yogi Berra

C. Maharishi Mahesh Yogi

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Don’t ask yourself what the world needs; ask yourself what makes you come alive, and then go and do that. Because what the world needs is people who have come alive.”

~ Howard Thurman, 1899-1981, was an American theologian, educator, author, and civil rights leader.

Leave a comment

Filed under Errol Flynn, Howard Thurman, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, St. Francis of Assisi, Voltaire, Yogi Berra

What’s Your Quotation Quotient? #429

Published June 12-14, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “A nation that destroys it’s soils destroys itself. Forests are the lungs of our land, purifying the air and giving fresh strength to our people.”

A. Franklin D. Roosevelt

B. Mitch McConnell

C. Elton John

2. “It is better to know some of the questions than all of the answers.”

A. James Thurber

B. James Bond

C. James Madison

3. “Democracy means that anyone can grow up to be president, and anyone who doesn’t grow up can be vice president.”

A. Dan Quayle

B. Karl Marx

C. Johnny Carson

4. “I have always a sacred veneration for anyone I observe to be a little out of repair in his person, as supposing him either a poet or a philosopher.”

A. John Wooden

B. Jonathan Swift

C. Joseph McCarthy

5. “A pessimist is one who makes difficulties of his opportunities and an optimist is one who makes opportunities of his difficulties.” 

A. Harry Shearer

B. Harry Potter

C. Harry S. Truman

6. “They say hard work never hurt anybody, but I figure why take the chance.”

A. Ronald Reagan

B. William Shakespeare

C. Queen Elizabeth II

7. “Many a man has fallen in love with a girl in a light so dim he would not have chosen a suit by it.”

A. Martin Luther King

B. Maurice Chevalier

C. George Zimmer

8. “The urge to save humanity is almost always only a false-face for the urge to rule it.”

A. B.F. Skinner

B. C.S. Lewis

C. H.L. Mencken

9. “The President has kept all of the promises he intended to keep.”

A. George Stephanopolous

B. Gene Hackman

C. Nancy Reagan

10. “Progress may have been all right once, but it has gone on too long.”

A. John McCain

B. Ogden Nash

C. Ferdinand Magellan

Answers: 1-A, 2-A , 3-C , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Advice to children crossing the street: damn the lights. Watch the cars. The lights ain’t never killed nobody.”

~Moms Mabley, 1894-1975, was an American standup comedian.

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #422

Published April 24, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “When you have exhausted all possibilities, remember this – you haven’t.”

 

A. Thomas A. Edison

B. Thomas Jefferson

C. Thomas Friedman

 

2. “Caution is the eldest child of wisdom”

 

A. Groucho Marx

B. Clarence Thomas

C. Victor Hugo

 

3. “You can fool too many people too much of the time.”

 

A. James Thurber

B. Abraham Lincoln

C. Brian Williams

 

4. “In every walk with Nature one receives far more than he seeks.”

 

A. John Travolta

B. John Muir

C. John Adams

 

5. “It has done me good to be somewhat parched by the heat and drenched by the rain of life.”

 

A. William Shakespeare

B. Al Roker

C. Henry Wadsworth Longfellow

 

6. “I expect to pass through life but once. If therefore, there be any kindness I can show, or any good thing I can do to any fellow being, let me do it now, and not defer or neglect it, as I shall not pass this way again.”

 

A. Chris Christie

B. William Penn

C. Ella Fitzgerald

 

7. “If you would convince a man that he does wrong, do right. But do not care to convince him. Men will believe what they see. Let them see.”

 

A. Henry David Thoreau

B. Stevie Wonder

C. Aaron Copland

 

8. “And freedom, oh freedom, well, that’s just some people talkin’/  

Your prison is walking through this world all alone.”

 

A. The Yardbirds

B. The Byrds

C. The Eagles

 

9. “In three words I can sum up everything I’ve learned about life: it goes on.”

 

A. Elton John

B. Robert Frost

C. Alexander Haig

 

10.  “The first human who hurled an insult instead of a stone was the founder of civilization.”

 

A. Don Rickles

B. Sigmund Freud

C. John Steinbeck

 

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “If you haven’t seen your wife smile at a traffic cop, you haven’t seen her smile her prettiest.”

 ―Kin Hubbard, 1868-1930, was an American cartoonist, humorist and journalist.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz