Tag Archives: Arthur C. Clarke

What’s Your Quotation Quotient? #463

Published February 21, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “Americans learn only from catastrophe and not from experience.”

 

A. Theodore Roosevelt

B. Plato

C. Jackson Pollock

 

2. “Research is what I’m doing when I don’t know what I’m doing.”

 

A. Archimedes

B. Wernher von Braun

C. Art Garfunkel

 

3. “When a distinguished but elderly scientist states that something is

 possible, he is almost certainly right.  When he states that something

 is impossible, he is very probably wrong.”

 

A. Arthur C. Clarke

B. Patty Duke

C. Benjamin Franklin

 

4. “A Constitution is not meant to facilitate change. It is meant to impede change, to make it difficult to change.”

 

A. Felix Unger

B. Thurgood Marshall

C. Antonin Scalia

 

5. “Imagine there’s no countries/ It isn’t hard to do/ Nothing to kill or die for/ And no religion too/ Imagine all the people/ Living life in peace.”

 

A. Bob Dylan

B. John Lennon

C. LL Cool J

 

6. “We must respect the other fellow’s religion, but only in the sense and to the extent that we respect his theory that his wife is beautiful and his children smart.”

 

A. H. L. Mencken

B. Garrison Keillor

C. Joel Osteen

 

7. “If you can count your money, you don’t have a billion dollars.”

 

A. J. Robert Oppenheimer

B. J. Edgar Hoover

C. J. Paul Getty

 

8. “Human history becomes more and more a race between education and catastrophe….Yet, clumsily or smoothly, the world, it seems, progresses and will progress.”

 

A. H. G. Wells

B. H. P. Lovecraft

C. A. A. Milne

 

9. “Gatsby, who represented everything for which I have an unaffected scorn.”

 

A. F. Murray Abraham

B. F. Lee Bailey

C. F. Scott Fitzgerald

 

10. “Life is pleasant. Death is peaceful. It’s the transition that’s troublesome.”

 

A. Selena Gomez

B. Isaac Asimov

C. Elizabeth Kübler-Ross

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Yesterday, upon the stair,/ I met a man who wasn’t there./ He wasn’t there again today,/ I wish, I wish he’d go away.”

–Hughes Mearns, 1875-1965, was an American educator and poet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #386

*QUOTATION QUOTIENT

(Published August 17, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Two possibilities exist: either we are alone in the universe or we are not. Both are equally terrifying.”

 

A. Galileo Galilei

B. Arthur C. Clarke

C. Michael Bloomberg

 

2. “The propagandist’s purpose is to make one set of people forget that certain other sets of people are human.”

 

A. Aldous Huxley

B. Abraham Lincoln

C. Brian Williams

 

3. “You know you don’t have to act with me, Steve. You don’t have to say anything and you don’t have to do anything. Not a thing. Oh, maybe just whistle. You know how to whistle, don’t you, Steve? You just put your lips together and blow.”

 

A. Elizabeth Taylor

B. Jennifer Lawrence

C. Lauren Bacall

 

4. “I fear not the man who has practiced 10,000 kicks, but I do fear the man who has practiced one kick 10,000 times.”

 

A. George Blanda

B. Pelé

C. Bruce Lee

 

5. “It is no measure of health to be well-adjusted to a profoundly sick society.”

 

A. Jiddu Krisnamurti

B. Nouri al-Maliki

C. Seth Myers

 

6. “And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”

 

A. Spiro Agnew

B. Kahlil Gibran

C. Will Rogers

 

7. “More than an end to war, we want an end to the beginnings of all wars.”

 

A. Franklin D. Roosevelt

B. Napoleon Bonaparte

C. Lucille Ball

 

8. “There is one fault that I must find with the twentieth century,/ And I’ll put it in a couple of words: Too adventury./ What I’d like would be some nice dull monotony/ If anyone’s gotony.”

 

A. Edna St. Vincent Millay

B. Ogden Nash

C. Alfred Hitchcock

 

9. “Three passions, simple but overwhelmingly strong have governed my life: the longing for love, the search for knowledge, and unbearable pity for the suffering of mankind.”

 

A. Pat Sajak

B. Henry Kissinger

C. Bertrand Russell

 

10. “You’re only given one little spark of madness. You mustn’t lose it.”

 

A. Ed Sullivan

B. Robin Williams

C. Bob Hope

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-C , 5-A , 6-B , 7-A , 8-B , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar

6-7–QQ = Literate

4-5–Q = Semi-Literate

0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Everyone complains of his memory, and no one complains of his judgment.” ― François La Rochefoucauld

 (La Rochefoucauld, 1613-1680, was a French writer known for his maxims and memoirs.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #302

Published January 6, 2013 in the Monterey County Herald

Who said?

“People want to know why I do this, why I write such gross stuff. I like to tell them I have the heart of a small boy… and I keep it in a jar on my desk.” 

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“As to the Seven Deadly Sins, I deplore Pride, Wrath, Lust, Envy, and Greed. Gluttony and Sloth I pretty much plan my day around.” – Robert Brault

 (Blaut is a free-lance writer from Connecticut.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes