Tag Archives: Calvin & Hobbes

What’s Your QQ*? #416

(Published March 15, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “There is no passion to be found playing small – in settling for a life that is less than the one you are capable of living.”

 

A. Richard Nixon

B. Nelson Mandela

C. David Schwimmer

 

2. “What is moral is what you feel good after and what is immoral is what you feel bad after.”

 

A. Ernest Hemingway

B. Pope John Paul II

C. Lon Cheney

 

3. “I have noticed that even people who claim everything is predetermined and that we can do nothing to change it, look before they cross the road.”

 

A. George Washington

B. The Chicken

C. Stephen Hawking

 

4. “Better to do something imperfectly than to do nothing flawlessly.”

 

A. Robert De Niro

B. Robert H. Schuller

C. Robert Menendez

 

 5. “Peace cannot be kept by force; it can only be achieved by understanding.”

 

A. Donald Rumsfeld

B. Albert Einstein

C. Katy Perry

 

6. “Chastity: The most unnatural of the sexual perversions.”

 

A. Masters and Johnson

B. Nancy Reagan

C. Aldous Huxley

 

7. “Life’s disappointments are harder to take when you don’t know any swear words.”

 

A. “Calvin & Hobbes”

B. “Peanuts”

C. “Baby Blues”

 

8. “War is peace. Freedom is slavery. Ignorance is strength.”

 

A. Adolf Hitler

B. George Orwell

C. Danny DeVito

 

9. “I’m not upset that you lied to me, I’m upset that from now on I can’t believe you.”

 

A. Frank Underwood

B. Hillary Clinton

C. Friedrich Nietzsche

 

10. “Politics has gotten so expensive that it takes a lot of money even to get beat with.”

 

A. Will Rogers

B. Kim Jong-un

C. The Koch Brothers

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-B , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “The true civilization is where every man gives to every other every right that he claims for himself.”  – Robert Ingersoll

 (Ingersoll, 1833-1899, nicknamed “The Great Agnostic,” was an American politician and orator.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #408

*QUOTATION QUOTIENT

(Published January 18, 2015 in the Monterey Herald.)

 

1. “You wouldn’t worry so much about what others think of you if you realized how seldom they do.”

 

A. Angela Merkel

B. Eleanor Roosevelt

C. Jerry Garcia

 

2. “Life is really simple, but we insist on making it complicated.”

 

A. Confucius

B. Jay-Z

C. Nostradamus

 

3. “I have not yet begun to fight!”

 

A. John Paul Jones

B. Rocky Marciano

C. Winston Churchill

 

4. “I don’t count my sit-ups. I only start counting when it starts hurting. That is when I start counting, because then it really counts. That’s what makes you a champion.”

 

A. Marie Osmond

B. Babe Ruth

C. Muhammad Ali

 

5. “What difference does it make to the dead, the orphans and the homeless, whether the mad destruction is wrought under the name of totalitarianism or in the holy name of liberty or democracy?”

 

A. J. Edgar Hoover

B. Colin Powell

C. Mahatma Gandhi

 

6. “Most people do not listen with the intent to understand. Most people listen with the intent to reply.

 

A. Stephen R. Covey

B. Marshall McLuhan

C. Napoleon Bonaparte

 

7. “If people looked at the stars each night, they’d live a lot differently. When you look into infinity, you realize that there are more important things than what people do all day.”

 

A. Dennis the Menace

B. Calvin & Hobbes

C. Peanuts

 

8. “It is now highly feasible to take care of everybody on Earth on a higher standard of living than any have ever known.  It no longer has to be you or me.  Selfishness is unnecessary.  War is obsolete.  It is a matter of converting the high technology from weaponry to livingry.”

 

A. R. Buckminster Fuller

B. John McCain

C. Jerry Lee Lewis

 

9. “Sometimes it seems like I’ve known so many men, the FBI ought to come to me to compare fingerprints.”

 

A. Doris Day

B. Carol Burnett

C. Mae West

 

10. “Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that.”

 

A. Andrew Carnegie

B. Martin Luther King Jr.

C. Mother Teresa

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “I would rather have questions that can’t be answered than answers that can’t be questioned.” – Richard P. Feynman

 (Feynman, 1918-1988, was an American theoretical physicist.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #321

*Quotation Quotient

  (Published May 19, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “I THINK that I shall never see/ A poem lovely as a tree.”

A. Robert Frost

B. Winnie the Pooh

C. Joyce Kilmer

2. “Anyone who is popular is bound to be disliked.”

A. Donald Trump

B. Steve Wozniak

C. Yogi Berra

3. “The same thing happened today that happened yesterday, only to different people.”

A. Walter Winchell

B. Walter Brennan

C. Walter Alston

4. “Blessed are the peacemakers: for they shall be called the children of God.”

A. Farmers’ Almanac

B. The Bible

C. Bhagavad Gita

5. “Life’s disappointments are harder to take when you don’t know any swear words.”

A. Penn & Teller

B. Captain & Tennille

C. Calvin & Hobbes

6. “Exert your talents, and distinguish yourself, and don’t think of retiring from the world, until the world will be sorry that you retire.”

A. Leonard Cohen

B. Samuel Johnson

C. Ralph Nader

7. “The Owl and the Pussy-cat went to sea/ In a beautiful pea green boat,/ They took some honey, and plenty of money,/ Wrapped up in a five pound note.”

A. King Lear

B. Norman Lear

C. Edward Lear

8. “Not only our future economic soundness but the very soundness of our democratic institutions depends on the determination of our government to give employment to idle men.”

A. Franklin D. Roosevelt

B. Abraham Lincoln

C. Rutherford B. Hayes

9. “Pale Death with impartial tread beats at the poor man’s cottage door and at the palaces of kings.”

A. Yoda

B. Nostradamus

C. Horace

10. “Somewhere, something incredible is waiting to be known.”

A. Barney Fife

B. Carl Sagan

C. Aleksandr Solzhenitsyn

 

 

Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-B , 7-C , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“It is hard to convince a high-school student that he will encounter a lot of problems more difficult than those of algebra and geometry.” – Edgar W. Howe

 (Howe, 1853-1937, was a novelist and editor known for his iconoclasm and pessimism.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #308

Published February 17, 2013 in the Monterey County Herald

Who said?

“The history of man is a series of conspiracies to win from nature some advantage without paying for it.” 

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“There are two kinds of fool. One says, ‘This is old, and therefore good.’ And one says, ‘This is new, and therefore better.’ ” – John Brunner

 (Brunner, 1934-1995, was a British science fiction author.”

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quotes, What's Your QQ?