What’s Your QQ*? #408


(Published January 18, 2015 in the Monterey Herald.)


1. “You wouldn’t worry so much about what others think of you if you realized how seldom they do.”


A. Angela Merkel

B. Eleanor Roosevelt

C. Jerry Garcia


2. “Life is really simple, but we insist on making it complicated.”


A. Confucius

B. Jay-Z

C. Nostradamus


3. “I have not yet begun to fight!”


A. John Paul Jones

B. Rocky Marciano

C. Winston Churchill


4. “I don’t count my sit-ups. I only start counting when it starts hurting. That is when I start counting, because then it really counts. That’s what makes you a champion.”


A. Marie Osmond

B. Babe Ruth

C. Muhammad Ali


5. “What difference does it make to the dead, the orphans and the homeless, whether the mad destruction is wrought under the name of totalitarianism or in the holy name of liberty or democracy?”


A. J. Edgar Hoover

B. Colin Powell

C. Mahatma Gandhi


6. “Most people do not listen with the intent to understand. Most people listen with the intent to reply.


A. Stephen R. Covey

B. Marshall McLuhan

C. Napoleon Bonaparte


7. “If people looked at the stars each night, they’d live a lot differently. When you look into infinity, you realize that there are more important things than what people do all day.”


A. Dennis the Menace

B. Calvin & Hobbes

C. Peanuts


8. “It is now highly feasible to take care of everybody on Earth on a higher standard of living than any have ever known.  It no longer has to be you or me.  Selfishness is unnecessary.  War is obsolete.  It is a matter of converting the high technology from weaponry to livingry.”


A. R. Buckminster Fuller

B. John McCain

C. Jerry Lee Lewis


9. “Sometimes it seems like I’ve known so many men, the FBI ought to come to me to compare fingerprints.”


A. Doris Day

B. Carol Burnett

C. Mae West


10. “Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that.”


A. Andrew Carnegie

B. Martin Luther King Jr.

C. Mother Teresa



Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



 “I would rather have questions that can’t be answered than answers that can’t be questioned.” – Richard P. Feynman

 (Feynman, 1918-1988, was an American theoretical physicist.)








Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s