Tag Archives: Golda Meir

What’s Your Quotation Quotient? #432

 Published July 12, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “Life is a dream for the wise, a game for the fool, a comedy for the rich, a tragedy for the poor.”

A. Warren Buffett

B. Sholem Aleichem

C. Bernie Sanders

2. “Old age is like an airplane flying in a storm. Once you’re in it there’s nothing you can do.”

A. Golda Meir

B. Carrie Underwood

C. Abraham Lincoln

3. “I have found little that is ‘good’ about human beings on the whole. In my experience most of them are trash.”

A. Sigmund Freud

B. Joel Osteen

C. Ben Stiller

4. “The only good thing to do with good advice is pass it on; it is never of any use to oneself.”

A. Oprah Winfrey

B. Laura Schlessinger

C. Oscar Wilde

5. “The easiest kind of relationship is with ten thousand people, the hardest is with one.”

A. Ringo Starr

B. Joan Baez

C. Neil deGrasse Tyson

6. “Poverty is uncomfortable; but 9 times out of 10 the best thing that can happen to a young man is to be tossed overboard and be compelled to sink or swim.”

A. Michael Phelps

B. Captain Ahab

C. James A. Garfield

7. “I find the great thing in this world is not so much where we stand, as in what direction we are moving.”

A. Oliver Wendell Holmes, Sr.

B. Lewis Carroll

C. Lindsey Graham

8. “Develop interest in life as you see it; in people, things, literature, music – the world is so rich – simply throbbing with rich treasures, beautiful souls and interesting people. Forget yourself.”

A. Dennis Miller

B. Glenn Miller

C. Henry Miller

9. “Shall I compare thee to a summer’s day?”

A. John Steinbeck

B. William Shakespeare

C. Raúl Castro

10. “Conservative, n: A statesman who is enamored of existing evils, as distinguished from the Liberal who wishes to replace them with others.”

A. Ted Cruz

B. Ambrose Bierce

C. Arnold Palmer

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-C , 9-B , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“The death of democracy is not likely to be an assassination from ambush. It will be a slow extinction from apathy, indifference, and undernourishment.”

– Robert Hutchins, 1899-1977, was president of the University of Chicago from 1929 to 1951.

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #355

*Quotation Quotient

  (Published January 12, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “Excess on occasion is exhilarating. It prevents moderation from acquiring the deadening effect of a habit.”

A. W. Somerset Maugham

B. Queen Elizabeth II

C. Alexander Hamilton

 

2. “A leader who doesn’t hesitate before he sends his nation into battle is not fit to be a leader.”

A. Rufus T. Firefly

B. George W. Bush

C. Golda Meir

 

3. “How inimitably graceful children are in general before they learn to dance!”

A. Samuel Taylor Coleridge

B. Ellen DeGeneres

C. Chou En-lai

 

4. “The best thing about animals is they don’t talk much”

A. Dr. Dolittle

B. Thornton Wilder

C. Mufasa

 

5. “One Ring to rule them all, One Ring to find them,/ One Ring to bring them all and in the darkness bind them/ In the Land of Mordor where the Shadows lie.”

A. L. Frank Baum

B. Lewis Carroll

C. J.R.R. Tolkien

 

6. “Familiarity breeds contempt.”

A. Aesop

B. Spartacus

C. Adele

 

7. “Familiarity breeds contempt – and children.”

A. Albert Einstein

B. Mark Twain

C. Forrest Gump

 

8. “I have found that failure is a far better teacher than success.”

A. Bernard Baruch

B. Lester Maddox

C. Matt Lauer

 

9. “Mad Dogs & Englishmen/ Go out in the midday sun.”

A. Noel Coward

B. Winston Churchill

C. Camilla Parker Bowles

 

10. “Be yourself; everyone else is already taken.”

A. Oscar the Grouch

B. Oscar Wilde

C. Oscar Robertson

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“The generous heart should scorn a pleasure which gives others pain.” – James Thomson

 (Thomson, 1700-1748, was a Scottish poet and playwright.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #308

Published February 17, 2013 in the Monterey County Herald

Who said?

“The history of man is a series of conspiracies to win from nature some advantage without paying for it.” 

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“There are two kinds of fool. One says, ‘This is old, and therefore good.’ And one says, ‘This is new, and therefore better.’ ” – John Brunner

 (Brunner, 1934-1995, was a British science fiction author.”

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quotes, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #272

Published June 10, 2012 in the Monterey County Herald.

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“Man is the only animal that can remain on friendly terms with the victims he intends to eat until he eats them.” –Samuel Butler

 (Butler, 1835-1902, was a British satirical novelist who wrote “Erewhon” and “Way of All Flesh.”)

 



2 Comments

Filed under quotation quiz, quotations, quotes