What’s Your QQ*? #321

*Quotation Quotient

  (Published May 19, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “I THINK that I shall never see/ A poem lovely as a tree.”

A. Robert Frost

B. Winnie the Pooh

C. Joyce Kilmer

2. “Anyone who is popular is bound to be disliked.”

A. Donald Trump

B. Steve Wozniak

C. Yogi Berra

3. “The same thing happened today that happened yesterday, only to different people.”

A. Walter Winchell

B. Walter Brennan

C. Walter Alston

4. “Blessed are the peacemakers: for they shall be called the children of God.”

A. Farmers’ Almanac

B. The Bible

C. Bhagavad Gita

5. “Life’s disappointments are harder to take when you don’t know any swear words.”

A. Penn & Teller

B. Captain & Tennille

C. Calvin & Hobbes

6. “Exert your talents, and distinguish yourself, and don’t think of retiring from the world, until the world will be sorry that you retire.”

A. Leonard Cohen

B. Samuel Johnson

C. Ralph Nader

7. “The Owl and the Pussy-cat went to sea/ In a beautiful pea green boat,/ They took some honey, and plenty of money,/ Wrapped up in a five pound note.”

A. King Lear

B. Norman Lear

C. Edward Lear

8. “Not only our future economic soundness but the very soundness of our democratic institutions depends on the determination of our government to give employment to idle men.”

A. Franklin D. Roosevelt

B. Abraham Lincoln

C. Rutherford B. Hayes

9. “Pale Death with impartial tread beats at the poor man’s cottage door and at the palaces of kings.”

A. Yoda

B. Nostradamus

C. Horace

10. “Somewhere, something incredible is waiting to be known.”

A. Barney Fife

B. Carl Sagan

C. Aleksandr Solzhenitsyn



Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-B , 7-C , 8-A , 9-C , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


“It is hard to convince a high-school student that he will encounter a lot of problems more difficult than those of algebra and geometry.” – Edgar W. Howe

 (Howe, 1853-1937, was a novelist and editor known for his iconoclasm and pessimism.)



Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s