Tag Archives: Carl Sagan

What’s Your QQ*? #421

(Published April 18, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “A man said to the universe:/  ‘Sir, I exist!’/ ‘However,’ replied the universe,/  ‘The fact has not created in me/  A sense of obligation.’”

 

A. Stephen Colbert

B. Stephen King

C. Stephen Crane

 

2. “Merely having an open mind is nothing. The object of opening the mind, as of opening the mouth, is to shut it again on something solid.”

 

A. Wilford Brimley

B. G.K. Chesterton

C. Leonard Bernstein

 

3. “The more things a man is ashamed of, the more respectable he is.”

 

A. George Bernard Shaw

B. Humphrey Bogart

C. O. J. Simpson

 

4. “It is well for people who think to change their minds occasionally in order to keep them clean. For those who do not think, it is best to at least rearrange their prejudices once in a while.”

 

A. Luther Burbank

B. Janet Reno

C. John Denver

 

5. “In the Spring a livelier iris changes on the burnish’d dove;/ In the Spring a young man’s fancy lightly turns to thoughts of love.”

 

A. Alfred Hitchcock

B. Alfred, Lord Tennyson

C. Alfred E. Neuman

 

6. “The only sure thing about luck is that it will change. ”

 

A. Millard Fillmore

B. Dennis Rodman

C. Bret Harte

 

7. “Politics offers yesterday’s answers to today’s problems.”

 

A. Marshall McLuhan

B. John Boehner

C. Paul McCartney

 

8. “Why not seize the pleasure at once? How often is happiness destroyed by preparation, foolish preparation.”

 

A. Jesse Ventura

B. Jane Austen

C. Lisa Kudrow

 

9. “It’s not that I’m afraid to die. I just don’t want to be there when it happens.”

 

A. Phil Donahue

B. Woody Allen

C. Vladimir Putin

 

10. “We are at an epochal, transitional moment in the history of life on Earth. There is no other time as risky, but no other time as promising for the future of life on our planet.”

 

A. Carl Sagan

B. James T. Kirk

C. Leonardo da Vinci

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Keep doing some kind of work, that the devil may always find you employed.” 

~St. Jerome, 347-420, was the foremost biblical scholar of the ancient Catholic Church.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #376

*QUOTATION QUOTIENT

(Published June 8, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “You are the sum total of everything you’ve ever seen, heard, eaten, smelled, been told, forgot – it’s all there. Everything influences each of us, and because of that I try to make sure that my experiences are positive.”

A. Hannibal Lecter

B. Maya Angelou

C. Ron Weasley

 

2. “Nothing can be more useful to a man than the determination not to be hurried.”

A. Justin Timberlake

B. Arnold Schwarzenegger

C. Henry David Thoreau

 

3. “There is a cult of ignorance in the United States, and there has always been. The strain of anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that ‘my ignorance is just as good as your knowledge.’”

A. Isaac Newton

B. Isaac Asimov

C. Isaac Hayes

 

4. “The American continents, by the free and independent condition which they have assumed and maintain, are henceforth not to be considered as subjects for future colonization by any European powers.”

A. Marilyn Monroe

B. James Monroe

C. James Madison

 

5. “Increasingly, the world around us looks as if we hated it.”

A. Alan Watts

B. Beatrix Potter

C. Al Gore

 

6. “It is the tension between creativity and skepticism that has produced the stunning and unexpected findings of science.”

A. Carl Sagan

B. Carl Sandburg

C. Carl Karcher

 

7. “Whenever I date a guy, I think, is this the man I want my children

to spend their weekends with?”

A. Sandra Bullock

B. Kate Middleton

C. Rita Rudner

 

8. “Dance till the stars come down from the rafters/ Dance, Dance, Dance till you drop.”

A. Arthur Murray

B. W.H. Auden

C. Jane Fonda

 

9. “Speak softly, and carry a big stick.”

A. Dwight Eisenhower

B. Babe Ruth

C. Theodore Roosevelt

 

10. “God is really only another artist, he made the elephant, giraffe and cat. He has no real style but keeps trying new ideas.”

A. Pablo Picasso

B. Joel Osteen

C. Walt Disney

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-B , 4-B , 5-A , 6-A , 7-C , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                0-3–No Q=Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “All sweeping assertions are erroneous.” – Letitia Elizabeth Landon

 (Landon, 1802-1838, was an English poet and novelist.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #353

*Quotation Quotient

  (Published December 29, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “I made no resolutions for the New Year. The habit of making plans, of criticizing, sanctioning and molding my life, is too much of a daily event for me.”

A. Billy Graham

B. Anaïs Nin

C. Neil Armstrong

 

2. “Don’t you draw the Queen of Diamonds, boy, she’ll beat you if she’s able. You know, the Queen of Hearts is always your best bet.”

A. The Eagles

B. The Byrds

C. The Yardbirds

 

3. ”Being president is like running a cemetery: you’ve got a lot of people under you and nobody’s listening.’

A. Bill Clinton

B. Ronald Reagan

C. John Quincy Adams

 

4. “Damn with faint praise.”

A. John Steinbeck

B. Charles Lindbergh

C. Alexander Pope

 

5. “A galaxy is composed of gas and dust and stars – billions upon billions of stars.”

A. Stephen Hawking

B. Carl Sagan

C. Andy Griffith

 

6. “We never live; we are always in the expectation of living.”

A. Voltaire

B. Betsy Ross

C. Felix Mendelssohn

 

7. “People have got to know whether or not their President is a crook. Well, I’m not a crook. I’ve earned everything I’ve got.”

A. Grover Cleveland

B. George Washington

C. Richard Nixon

 

8. “Years ago a person, he was unhappy, didn’t know what to do with himself–he go to church, start a revolution–something. Today you’re unhappy? Can’t figure it out?–what is the salvation?–go shopping.”

A. Arthur Miller

B. Sir Arthur Conan Doyle

C. Arthur C. Clarke

 

9. “I found that all through the years you never appreciate anything if you get it in a hurry.”

A. Alan Greenspan

B. Joseph Stalin

C. Ella Fitzgerald

 

10. “We spend January 1st walking through our lives, room by room, drawing up a list of work to be done, cracks to be patched. Maybe this year, to balance the list, we ought to walk through the rooms of our lives…not looking for flaws, but for potential.”

A. Ellen Goodman

B. Ellen DeGeneres

C. Ellen Page

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “A bridge of silver wings stretches from the dead ashes of an unforgiving nightmare to the jeweled vision of a life started anew.” ― Aberjhani

 (Aberjhani, b. 1957, is an American historian, journalist, novelist, poet and editor).

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ* #329

*Quotation Quotient

  (Published July 14, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Sex appeal is fifty percent what you’ve got and fifty percent what people think you’ve got.”

A. Rodney Dangerfield

B. Sophia Loren

C. Dag Hammarskjold

2. “So long as there’s a bit of a laugh going, things are all right. As soon as this infernal seriousness, like a greasy sea, heaves up, everything is lost.”        

A. Martin Lawrence

B. Lawrence of Arabia

C. D. H. Lawrence

3. “A sense of wrongdoing is an enhancement of pleasure.”

A. Oliver Wendell Holmes

B. Anthony Weiner

C. Billy Graham

4. “How smart does a chimpanzee have to be before killing him constitutes murder?”

A. Carl Sagan

B. Sam Waterston

C. Fay Wray

5. “The politician is trained in the art of inexactitude. His words tend to be blunt or rounded because if they have a cutting edge they may later return to wound him.”

A. Edward Scissorhands

B. Edward Snowden

C. Edward R. Murrow

6. “Life is a dream for the wise, a game for the fool, a comedy for the rich, a tragedy for the poor.”

A. Archie Bunker

B. Sholom Aleichem

C. Karl Marx

7. “I’ve never seen a monument erected to a pessimist.”

A. Paul Harvey

B. Holden Caulfield

C. George Washington

8. “What is really hard, and really amazing, is giving up on being perfect and beginning the work of becoming yourself.”

A. Anna Quindlen

B. Anna Karenina

C. Roseanne Roseannadanna

9. “Be nice to people on your way up because you meet them on your way down.”

A. John Glenn

B. Jimmy Durante

C. Otis Elevator Company

10. “I don’t want to achieve immortality through my work … I want to achieve immortality through not dying.”

A. Ponce de Leon

B. Henri Matisse

C. Woody Allen

 

 Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Pain and death are part of life. To reject them is to reject life itself.”

– Havelock Ellis

 (Ellis, 1859-1939, was a British psychologist best know for his work on human sexuality.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?