Tag Archives: George Orwell

What’s Your Quotation Quotient? #470

Published April 10, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version) 

 

1. “Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely.”

 

A. Lord Acton

B. Rodney Dangerfield

C. Richard Nixon

 

2. “Power corrupts, but lack of power corrupts absolutely.”    

 

A. Jack Nicklaus

B. Adlai Stevenson

C. Ralph Nader

 

3. “It is a capital mistake to theorize before one has data. Insensibly one begins to twist facts to suit theories, instead of theories to suit facts.”

 

A. Dick Tracy

B. Sherlock Holmes

C. Diane Keaton

 

4. “I once had a rose named after me and I was very flattered. But I was not pleased to read the description in the catalogue: no good in a bed, but fine up against a wall.”

 

A. Rose Kennedy

B. Jack Paar

C. Eleanor Roosevelt

 

5. “If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face—for ever.”

A. George Orwell

B. George Harrison

C. George Washington

 

6. “I paint objects as I think them, not as I see them.”

 

A. John Wayne

B. Ludwig van Beethoven

C. Pablo Picasso

 

7. “It is absurd to divide people into good and bad. People are either charming or tedious.”

 

A. Captain Kangaroo

B.  Oscar Wilde

C. Mother Teresa

 

8. “Of all God’s creatures, there is only one that cannot be made slave of the leash. That one is the cat. If man could be crossed with the cat it would improve the man, but it would deteriorate the cat.”

 

A. Mark Twain

B. Marilyn Manson

C. Garfield

 

9. “Race prejudice is not only a shadow over the colored — it is a shadow over all of us, and the shadow is darkest over those who feel it least and allow its evil effects to go on.”

 

A. Strom Thurmond

B. Pearl S. Buck

C. Chris Rock

 

10. “An artist is someone who produces things that people don’t need to have but that he – for some reason – thinks it would be a good idea to give them.”

 

A. Andy Devine

B. Andy Gibb

C. Andy Warhol

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Ultimately, contentment is more a shift in attitude than a change in circumstances.”

–Linda Dillow is an American author of religious books.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #425

Published May 15-17, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)
 

1. “All animals are equal, but some animals are more equal than others.”

 

A. A.A. Milne

B. Walt Disney

C. George Orwell

 

2. “Never apologize for showing feeling. When you do so, you apologize for truth.”

 

A. Benjamin Disraeli

B. Jack Nicklaus

C. Whoopi Goldberg

 

3. “The success of a ghost story may be judged by its

thermometrical quality; if it sends a cold shiver

down one’s spine, it has done its job and done

it well.”

 

A. Edith Wharton

B. Beatrix Potter

C. Shirley Temple

 

4. “It is sometimes an appropriate response to reality to go insane.”

 

A. Sigmund Freud

B. Philip K. Dick

C. Dwight Eisenhower

 

5. “The most incomprehensible thing about the universe is that it is comprehensible.”

 

A. George Noory

B. James Madison

C. Albert Einstein

 

6. “A sense of the fundamental decencies is parceled out unequally at birth.”

 

A. Roman Polanski

B. Bernie Sanders

C. F. Scott Fitzgerald

 

7. “The only function of economic forecasting is to make astrology look respectable.”

 

A. John Kenneth Galbraith

B. Suze Orman

C. Nancy Reagan

 

8. “I have found the best way to give advice to your children is to find out what they want and then advise them to do it.”

 

A. Bob Woodward

B. Harry S. Truman

C. Stephen Hawking

 

9. “It is a good thing for an uneducated man to read books of quotations… The quotations when engraved upon the memory give you good thoughts.”

 

A. Winston Churchill

B. Roseanne Barr

C. Orville Wright

 

10. “Let us read and let us dance — two amusements that will never do any harm to the world.”

 

A. Mike Huckabee

B. Edgar Allan Poe

C. Voltaire

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-C , 6-C , 7-A , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “The value of the average conversation could be enormously improved by the constant use of four simple words: ‘I do not know.'”

 –Andre Maurois, 1885-1967, was a French biographer, novelist and essayist.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #416

(Published March 15, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “There is no passion to be found playing small – in settling for a life that is less than the one you are capable of living.”

 

A. Richard Nixon

B. Nelson Mandela

C. David Schwimmer

 

2. “What is moral is what you feel good after and what is immoral is what you feel bad after.”

 

A. Ernest Hemingway

B. Pope John Paul II

C. Lon Cheney

 

3. “I have noticed that even people who claim everything is predetermined and that we can do nothing to change it, look before they cross the road.”

 

A. George Washington

B. The Chicken

C. Stephen Hawking

 

4. “Better to do something imperfectly than to do nothing flawlessly.”

 

A. Robert De Niro

B. Robert H. Schuller

C. Robert Menendez

 

 5. “Peace cannot be kept by force; it can only be achieved by understanding.”

 

A. Donald Rumsfeld

B. Albert Einstein

C. Katy Perry

 

6. “Chastity: The most unnatural of the sexual perversions.”

 

A. Masters and Johnson

B. Nancy Reagan

C. Aldous Huxley

 

7. “Life’s disappointments are harder to take when you don’t know any swear words.”

 

A. “Calvin & Hobbes”

B. “Peanuts”

C. “Baby Blues”

 

8. “War is peace. Freedom is slavery. Ignorance is strength.”

 

A. Adolf Hitler

B. George Orwell

C. Danny DeVito

 

9. “I’m not upset that you lied to me, I’m upset that from now on I can’t believe you.”

 

A. Frank Underwood

B. Hillary Clinton

C. Friedrich Nietzsche

 

10. “Politics has gotten so expensive that it takes a lot of money even to get beat with.”

 

A. Will Rogers

B. Kim Jong-un

C. The Koch Brothers

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-B , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “The true civilization is where every man gives to every other every right that he claims for himself.”  – Robert Ingersoll

 (Ingersoll, 1833-1899, nicknamed “The Great Agnostic,” was an American politician and orator.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #387

*QUOTATION QUOTIENT

(Published August 24, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why.”

 

A. Dr. Benjamin Spock

B. Jackie Gleason

C. Mark Twain

 

2. “As we advance in life it becomes more and more difficult, but in fighting the difficulties the inmost strength of the heart is developed.”

 

A. Rick Perry

B. Vincent Van Gogh

C. Michael DeBakey

 

3. “May your choices reflect your hopes, not your fears.”

 

A. Richard Nixon

B. Eric Clapton

C. Nelson Mandela

 

4. “When I was in England I experimented with marijuana a time or two, and I didn’t like it. I didn’t inhale.”

 

A. Bill Clinton

B. Barack Obama

C. Ronald Reagan

 

 5. “If liberty means anything at all, it means the right to tell people what they do not want to hear.”

 

A. Ted Cruz

B. George Orwell

C. Ralph Nader

 

6. “A successful man is one who can lay a firm foundation with the bricks others have thrown at him.”

 

A. David Brinkley

B. Aristotle

C. Mick Jagger

 

7. “Women who seek to be equal with men lack ambition.”

 

A. King Abdullah of Saudi Arabia

B. George Washington

C. Timothy Leary

 

8. “The secret to staying young is to live honestly, eat slowly, and lie about your age.”

 

A. Bruno Mars

B. Lucille Ball

C. Juan Ponce de León

 

9. “Nothing is impossible, the word itself says ‘I’m possible’!”

 

A. Audrey Hepburn

B. Wyatt Earp

C. Benjamin Franklin

 

10. “If you could kick the person in the pants responsible for most of your trouble, you wouldn’t sit for a month.”

 

A. Socrates

B. Eddie Munster

C. Theodore Roosevelt

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-C , 4-A , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Heaven has no rage like love to hatred turned/ Nor hell a fury like a woman scorned.” – William Congreve

(Congreve, 1670-1729, was an English poet and dramatist best known for his comic plays.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?