What’s Your QQ*? #416

(Published March 15, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


1. “There is no passion to be found playing small – in settling for a life that is less than the one you are capable of living.”


A. Richard Nixon

B. Nelson Mandela

C. David Schwimmer


2. “What is moral is what you feel good after and what is immoral is what you feel bad after.”


A. Ernest Hemingway

B. Pope John Paul II

C. Lon Cheney


3. “I have noticed that even people who claim everything is predetermined and that we can do nothing to change it, look before they cross the road.”


A. George Washington

B. The Chicken

C. Stephen Hawking


4. “Better to do something imperfectly than to do nothing flawlessly.”


A. Robert De Niro

B. Robert H. Schuller

C. Robert Menendez


 5. “Peace cannot be kept by force; it can only be achieved by understanding.”


A. Donald Rumsfeld

B. Albert Einstein

C. Katy Perry


6. “Chastity: The most unnatural of the sexual perversions.”


A. Masters and Johnson

B. Nancy Reagan

C. Aldous Huxley


7. “Life’s disappointments are harder to take when you don’t know any swear words.”


A. “Calvin & Hobbes”

B. “Peanuts”

C. “Baby Blues”


8. “War is peace. Freedom is slavery. Ignorance is strength.”


A. Adolf Hitler

B. George Orwell

C. Danny DeVito


9. “I’m not upset that you lied to me, I’m upset that from now on I can’t believe you.”


A. Frank Underwood

B. Hillary Clinton

C. Friedrich Nietzsche


10. “Politics has gotten so expensive that it takes a lot of money even to get beat with.”


A. Will Rogers

B. Kim Jong-un

C. The Koch Brothers



Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-B , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



 “The true civilization is where every man gives to every other every right that he claims for himself.”  – Robert Ingersoll

 (Ingersoll, 1833-1899, nicknamed “The Great Agnostic,” was an American politician and orator.)








Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s