Tag Archives: Samuel Johnson

What’s Your Quotation Quotient? #464

Published February 28, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “The right to be heard does not automatically include the right to be taken seriously.”

 

A. Ben Carson

B. Hubert Humphrey

C. Harpo Marx

 

2. “We’re all of us guinea pigs in the laboratory of God. Humanity is just a work in progress.”

 

A. Tennessee Williams

B. Montel Williams

C. Ted Williams

 

3. “When women kiss it always reminds one of prize fighters shaking hands.”

 

A. Marie Antoinette

B. Joe Louis

C. H.L. Mencken

 

4. “The moment you doubt whether you can fly, you cease for ever to be able to do it.”

 

A. Peter Pan

B. Superman

C. Amelia Earhart

 

5. “That man is never happy for the present is so true, that all his relief from unhappiness is only forgetting himself for a little while. Life is a progress from want to want, not from enjoyment to enjoyment.”

 

A. Cleopatra

B. Samuel Johnson

C. Jeff Gordon

 

6. “No opera plot can be sensible, for people do not sing when they are feeling sensible.”

 

A. Lou Gehrig

B. Newt Gingrich

C. W.H. Auden

 

7. “Grow old with me! The best is yet to be.”

 

A. Robert Browning

B. Justin Bieber

C. John Lennon

 

8. “That our political system is failing to solve the bedrock problems we face is beyond dispute. One reason is that our public discourse has become the verbal equivalent of mud wrestling.”

 

A. Neil Armstrong

B. Bill Moyers

C. John Ratzenberger

 

9. “Loquacity, n. A disorder which renders the sufferer unable to curb his tongue when you wish to talk.”

 

A. Joan Rivers

B. Alexander Hamilton

C. Ambrose Bierce

 

10. “You never really understand a person until you consider things from his point of view … Until you climb inside of his skin and walk around in it.”

 

A. Harper Lee

B. Peggy Lee

C. Robert E. Lee

 

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-A , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“There are many who lust for the simple answers of doctrine or decree. They are on the left and right. They are not confined to a single part of the society. They are terrorists of the mind.”

–A. Bartlett Giamatti, 1938-1989, was an American educator and the seventh Commissioner of Baseball.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #459

Published January 24, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “By doing good we become good; and I know no surer way to this end.”

 

A. H. G. Wells

B. Roger Ebert

C. Jean-Jacques Rousseau

 

2. “It isn’t enough to talk about peace. One must believe in it. And it isn’t enough to believe in it. One must work at it.”

 

A. Morley Safer

B. Eleanor Roosevelt

C. John McCain

 

3. “American men do not read novels because they feel guilty when they read books which do not have facts in them.”

 

A. Vidal Sassoon

B. Gore Vidal

C. Al Gore

 

4. “I pledge allegiance, to the Flag of the Divided States of America. And to the PACs, for which it stands, one Nation, at odds, divisible, with Liberty and Justice for some.”

 

A. Neil deGrasse Tyson

B. Ben Franklin

C. Donald Trump

 

5. “We’re overpaying him, but he’s worth it.”

 

A. Samuel Goldwyn

B. Joe Biden

C. Jean-Paul Sartre

 

6. “Husbands think we should know where everything is – like the uterus is a tracking device. He asks me, ‘Roseanne, do we have any Chee-tos left?’ Like he can’t go over to that sofa cushion and lift it up himself.”

 

A. Roseanne Roseannadanna

B. Marilyn Monroe

C. Roseanne Barr

 

7. “An elder statesman is somebody old enough to know his own mind and keep quiet about it.”

 

A. Bernie Sanders

B. Bernard Baruch

C. Jennifer Lawrence

 

8. “Laughter is a form of internal jogging. It moves your internal organs around. It enhances respiration. It is an igniter of great expectations.”

 

A. Norman Cousins

B. Norman Bates

C. Norman Lear

 

9. “The longest journey/Is the journey inwards./ Of him who has chosen his destiny,/ Who has started upon his quest/ For the source of his being.”

 

A. Archie Bunker

B. Dag Hammarskjöld

C. Thomas Jefferson

 

10. “If I were punished for every pun I shed, there would not be left a puny shed of my punnish head.”

 

A. Sarah Palin

B. Stephen Hawking

C. Samuel Johnson

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-B , 4-A , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“True love is like seeing ghosts; we all talk about it, but few of us have ever seen one.”

–François de La Rochefoucauld. 1613-1680, was a French author of maxims and memoirs.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #448

Published November 2, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “The body of a young woman is God’s greatest achievement…Of course, He could have built it to last longer but you can’t have everything.”

 

A. Malcolm X

B. Neil Simon

C. Sir Isaac Newton

 

2. “There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle.”

 

A. Albert Einstein

B. Michael Jordan

C. John Kenneth Galbraith

 

3. “A man is not old until regrets take the place of dreams.”

 

A. Leon Trotsky

B. John Barrymore

C. Justin Bieber

 

4. “Never put off till tomorrow what may be done day after tomorrow just as well.”

 

A. Mark Zuckerberg

B. Mark Trail

C. Mark Twain

 

5. “The mark of your ignorance is the depth of your belief in injustice and tragedy. What the caterpillar calls the end of the world, the master calls a butterfly.”

 

A. Richard Bach

B. Marco Rubio

C. Lewis Carroll

 

6. “Quotation is the highest compliment you can pay to an author.”

 

A. Samuel Adams

B. Samuel L. Jackson

C. Samuel Johnson

 

7. “I would venture to guess that Anon, who wrote so many poems without signing them, was often a woman.”

 

A. Alanis Morissette

B. Virginia Woolf

C. Martin O’Malley

 

8. “Anyone who thinks sitting in church can make you a Christian must also think that sitting in a garage can make you a car.”

 

A. Thomas Jefferson

B. Pope Francis

C. Garrison Keillor

 

9. “Campaign behavior for wives: Always be on time. Do as little talking as humanly possible. Lean back in the parade car so everybody can see the president.”

 

A. Eleanor Roosevelt

B. Martha Washington

C. Michelle Obama

 

10. “We wouldn’t worry so much about what people thought of us if we knew how seldom they did.”

 

A. Wolf Blitzer

B. Cyrano de Bergerac

C. Ann Landers

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-C , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“I object to being told that I am saving daylight when my reason tells me that I am doing nothing of the kind… At the back of the Daylight Saving scheme, I detect the bony, blue-fingered hand of Puritanism, eager to push people into bed earlier, and get them up earlier, to make them healthy, wealthy, and wise in spite of themselves.”

― Robertson Davies, 1913-1995, was a Canadian writer, journalist, and professor.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz

What’s Your Quotation Quotient? #437

Published August 16, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “The only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work, and the only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking, and don’t settle. As with all matters of the heart, you’ll know when you find it.”

A. Keith Olbermann

B. Lawrence Welk

C. Steve Jobs

2. “All God’s children are not beautiful. Most of God’s children are, in fact, barely presentable.”

A. Fran Lebowitz

B. Norman Vincent Peale

C. Dr. Ruth Westheimer

3. “To cure jealousy is to see it for what it is, a dissatisfaction with self.”

A. Joan Didion

B. Joan Rivers

C. Joan Baez

4. “Those who dance are considered insane by those who cannot hear the music.”

A. Marlee Matlin

B. George Carlin

C. Lucy van Pelt

5. “A generation which ignores history has no past – and no future.”

A. Justin Bieber

B. Robert A. Heinlein

C. Aaron Burr

6. “I have left orders to be awakened at any time in case of national emergency, even if I’m in a cabinet meeting.”

A. Ronald Reagan

B. Abraham Lincoln

C. Chester A. Arthur

7. “Being in a ship is like being in jail, with the chance of being drowned.”

A. Charles Manson

B. Captain Ahab

C. Samuel Johnson

8. “The only difference between death and taxes is that death doesn’t get worse every time Congress meets.”

A. Sam Farr

B. Will Rogers

C. Megyn Kelly

9. “All the world ‘s a stage, and all the men and women merely players. They have their exits and their entrances; And one man in his time plays many parts.”

A. William Shakespeare

B. William Randolph Hearst

C. William Shatner

10. “You know you’re in love when you can’t fall asleep because reality is finally better than your dreams.”

A. Sigmund Freud

B. Jennifer Aniston

C. Dr. Seuss

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“A friend is someone who knows all about you and still loves you.”

― Elbert Hubbard, 1856-1915, was an American writer, publisher and philosopher.

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz