Tag Archives: Ernest Hemingway

What’s Your Quotation Quotient? #430

Published June 20-21, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


                       SPECIAL FATHER’S DAY QUIZ

1. “I cannot think of any need in childhood as strong as the need for a father’s protection.”

A. Miley Cyrus

B. Dick Van Dyke

C. Sigmund Freud

2. “To be a successful father there’s one absolute rule: when you have a kid, don’t look at it for the first two years.”

A. Ernest Hemingway

B. Colin Powell

C. George Washington

3. “The older I get, the smarter my father seems to get.”

A. Macaulay Culkin

B. Tim Russert

C. George Will

4. “It no longer bothers me that I may be constantly searching for father figures; by this time, I have found several and dearly enjoyed knowing them all.”

A. Alice Walker

B. Beyoncé

C. Rosalynn Carter

5. “Sons have always a rebellious wish to be disillusioned by that which charmed their fathers.”

A. Johnny Carson

B. Meryl Streep

C. Aldous Huxley

6. “Fathers should be neither seen nor heard. That is the only proper basis for family life.”

A. Oscar Robertson

B. Oscar de la Renta

C. Oscar Wilde

7. “People see Archie Bunker everywhere. Particularly girls; poor girls, rich girls, all kinds of girls are always coming up to me and telling me that Archie is just like their dad.”

A. Sherman Hemsley

B. Carroll O’Conner

C. Edith Bunker

8. “There must always be a struggle between a father and son, while one aims at power and the other at independence.”

A. Samuel Johnson

B. Jack Johnson

C. Lyndon Johnson

9. “Never raise your hand to your kids. It leaves your groin unprotected.”

A. Floyd Mayweather

B. Red Buttons

C. Ward Cleaver

10. “The father of a daughter is nothing but a high-class hostage. A father turns a stony face to his sons, berates them, shakes his antlers, paws the ground, snorts, runs them off into the underbrush, but when his daughter puts her arm over his shoulder and says, ‘Daddy, I need to ask you something,’ he is a pat of butter in a hot frying pan.”

A. Garrison Keillor

B. Vladimir Putin

C. Leonardo da Vinci

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“This is the price you pay for having a great father. You get the wonder, the joy, the tender moments – and you get the tears at the end, too.”

–Harlan Coben, b.1962, writes mystery novels and thrillers.

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #416

(Published March 15, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “There is no passion to be found playing small – in settling for a life that is less than the one you are capable of living.”

 

A. Richard Nixon

B. Nelson Mandela

C. David Schwimmer

 

2. “What is moral is what you feel good after and what is immoral is what you feel bad after.”

 

A. Ernest Hemingway

B. Pope John Paul II

C. Lon Cheney

 

3. “I have noticed that even people who claim everything is predetermined and that we can do nothing to change it, look before they cross the road.”

 

A. George Washington

B. The Chicken

C. Stephen Hawking

 

4. “Better to do something imperfectly than to do nothing flawlessly.”

 

A. Robert De Niro

B. Robert H. Schuller

C. Robert Menendez

 

 5. “Peace cannot be kept by force; it can only be achieved by understanding.”

 

A. Donald Rumsfeld

B. Albert Einstein

C. Katy Perry

 

6. “Chastity: The most unnatural of the sexual perversions.”

 

A. Masters and Johnson

B. Nancy Reagan

C. Aldous Huxley

 

7. “Life’s disappointments are harder to take when you don’t know any swear words.”

 

A. “Calvin & Hobbes”

B. “Peanuts”

C. “Baby Blues”

 

8. “War is peace. Freedom is slavery. Ignorance is strength.”

 

A. Adolf Hitler

B. George Orwell

C. Danny DeVito

 

9. “I’m not upset that you lied to me, I’m upset that from now on I can’t believe you.”

 

A. Frank Underwood

B. Hillary Clinton

C. Friedrich Nietzsche

 

10. “Politics has gotten so expensive that it takes a lot of money even to get beat with.”

 

A. Will Rogers

B. Kim Jong-un

C. The Koch Brothers

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-B , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “The true civilization is where every man gives to every other every right that he claims for himself.”  – Robert Ingersoll

 (Ingersoll, 1833-1899, nicknamed “The Great Agnostic,” was an American politician and orator.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #399

*QUOTATION QUOTIENT

(Published November 16, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Nothing haunts us like the things we don’t say.”

 

A. Edgar Allan Poe

B. Harpo Marx

C. Mitch Albom

 

2. “The best people possess a feeling for beauty, the courage to take risks, the discipline to tell the truth, the capacity for sacrifice. Ironically, their virtues make them vulnerable; they are often wounded, sometimes destroyed.”

 

A. Ernest Borgnine

B. Frank & Ernest

C. Ernest Hemingway

 

3. “A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on.”

 

A. Winston Churchill

B. Bill Clinton

C. Ray Magliozzi

 

4. “I know God won’t give me anything I can’t handle. I just wish he didn’t trust me so much.”

 

A. Bill Maher

B. Mother Teresa

C. Barack Obama

 

5. “When I do good, I feel good. When I do bad, I feel bad. That’s my religion.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Pat Robertson

C. Jimmy Carter

 

6. “I have spent many years of my life in opposition, and I rather like the role.”

 

A. Mitch McConnell

B. Natalie Maines

C. Eleanor Roosevelt

 

7. “Most great people have attained their greatest success just one step beyond their greatest failure.”

 

A. Napoleon Hill

B. Napoleon Dynamite

C. Napoleon Bonaparte

 

8. “Those who would give up essential Liberty to purchase a little temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety.”

 

A. Henry Kissinger

B. Benjamin Franklin

C. Genghis Khan

 

9. “Everything you can imagine is real.”

 

A. Pablo Picasso

B. Carl Jung

C. Woodrow Wilson

 

10. “When you were born you were crying and everyone else was smiling. Live your life so at the end, your’re the one who is smiling and everyone else is crying.”

 

A. Patrick Henry

B. Ralph Waldo Emerson

C. Perry Mason

 

 

Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-C , 7-A , 8-B , 9- A, 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “People who believe they’ll be happy if they go and live somewhere else, learn it doesn’t work that way. Wherever you go, you take yourself with you.” – Neil Gaiman

 (Gaiman, b. 1960, is an English author in various genres.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #388

*QUOTATION QUOTIENT

(Published August 31, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “I don’t know the key to success, but the key to failure is trying to please everybody.”

 

A. Bill Cosby

B. Raymond Burr

C. David Carradine

 

2. “Life’s tragedy is that we get old too soon and wise too late.”

 

A. Rutherford B. Hayes

B. Benjamin Franklin

C. Justin Bieber

 

3. “Life would be infinitely happier if we could only be born at the age of eighty and gradually approach eighteen.”

 

A. George Burns

B. Satchel Paige

C. Mark Twain

 

4. “I’m so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark.”

 

A. Usain Bolt

B. Muhammad Ali

C. Orson Welles

 

5. “If you are going through hell, keep going.”

 

A. George Gershwin

B. Winston Churchill

C. Tiger Woods

 

6. “Ideas are more powerful than guns. We would not let our enemies have guns, why should we let them have ideas.”

 

A. Joseph Stalin

B. Jodie Foster

C. Franklin D. Roosevelt

 

7. “For me, I am driven by two main philosophies: know more today about the world than I knew yesterday and lessen the suffering of others. You’d be surprised how far that gets you.”

 

A. Thomas Jefferson

B. Ricky Ricardo

C. Neil deGrasse Tyson

 

8. “Mama always said life was like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.”

 

A. Albert Camus

B. Forrest Gump

C. Willy Wonka

 

9. “There is nothing noble in being superior to your fellow man; true nobility is being superior to your former self.”

 

A. Frank Sinatra

B. Chaz Bono

C. Ernest Hemingway

 

10. “Heterosexuality is not normal, it’s just common.”

 

A. Ed Sullivan

B. Dorothy Parker

C. Fidel Castro

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-C , 4-B , 5-B , 6-A , 7-C , 8- B, 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 

“Labor Day is a glorious holiday because your child will be going back to school the next day. It would have been called Independence Day, but that name was already taken.” — Bill Dodds

 (Dodds is a poet and novelist for young readers.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, Uncategorized, What's Your QQ?