Tag Archives: Stephen Hawking

What’s Your QQ*? #416

(Published March 15, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “There is no passion to be found playing small – in settling for a life that is less than the one you are capable of living.”

 

A. Richard Nixon

B. Nelson Mandela

C. David Schwimmer

 

2. “What is moral is what you feel good after and what is immoral is what you feel bad after.”

 

A. Ernest Hemingway

B. Pope John Paul II

C. Lon Cheney

 

3. “I have noticed that even people who claim everything is predetermined and that we can do nothing to change it, look before they cross the road.”

 

A. George Washington

B. The Chicken

C. Stephen Hawking

 

4. “Better to do something imperfectly than to do nothing flawlessly.”

 

A. Robert De Niro

B. Robert H. Schuller

C. Robert Menendez

 

 5. “Peace cannot be kept by force; it can only be achieved by understanding.”

 

A. Donald Rumsfeld

B. Albert Einstein

C. Katy Perry

 

6. “Chastity: The most unnatural of the sexual perversions.”

 

A. Masters and Johnson

B. Nancy Reagan

C. Aldous Huxley

 

7. “Life’s disappointments are harder to take when you don’t know any swear words.”

 

A. “Calvin & Hobbes”

B. “Peanuts”

C. “Baby Blues”

 

8. “War is peace. Freedom is slavery. Ignorance is strength.”

 

A. Adolf Hitler

B. George Orwell

C. Danny DeVito

 

9. “I’m not upset that you lied to me, I’m upset that from now on I can’t believe you.”

 

A. Frank Underwood

B. Hillary Clinton

C. Friedrich Nietzsche

 

10. “Politics has gotten so expensive that it takes a lot of money even to get beat with.”

 

A. Will Rogers

B. Kim Jong-un

C. The Koch Brothers

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-B , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “The true civilization is where every man gives to every other every right that he claims for himself.”  – Robert Ingersoll

 (Ingersoll, 1833-1899, nicknamed “The Great Agnostic,” was an American politician and orator.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #336

*Quotation Quotient

  (Published September 1, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “I am always doing that which I can not do, in order that I may learn how to do it.”

A. Paul Peterson

B. Pablo Picasso

C. Peter Parker

2. “I think computer viruses should count as life. I think it says something about human nature that the only form of life we have created so far is purely destructive. We’ve created life in our own image.”

A. Stephen Hawking

B. Nicolaus Copernicus

C. Mark Zuckerberg

3. “A woman is like a tea bag – you can’t tell how strong she is until you put her in hot water.”

A. Sammy Davis, Jr.

B. Nancy Reagan

C. Eleanor Roosevelt

4. “What’s the use of a fine house if you haven’t got a tolerable planet to put it on?”

A. Frank Lloyd Wright

B. George Takei

C. Henry David Thoreau

5. “It’s the well-behaved children..that make the most formidable revolutionaries. They don’t say a word, they don’t hide under the table, they eat only one piece of chocolate at a time. But later on they make society pay dearly.”

A. Jean-Paul Sartre

B. Fidel Castro

C. Mary Tyler Moore

6. “Patriotism is the last refuge of a scoundrel.”

A. Samuel Adams

B. Samuel Johnson

C. Samuel Clemens

7. “What we call ‘morals’ is simply blind obedience to words of command.”

A. Havelock Ellis

B. Jackson Pollock

C. Nathan Lane

8. “About morals, I know only that what is moral is what you feel good after and what is immoral is what you feel bad after.”

A. Anthony Weiner

B. Miley Cyrus

C. Ernest Hemingway

9. “Hope has never trickled down. It has always sprung up.”

A. James Buchanan

B. Ruth Bader Ginsburg

C. Studs Terkel

10. “To be nobody but yourself in a world which is doing its best, night and day, to make you everybody else means to fight the hardest battle which any human being can fight; and never stop fighting.”

A. John Wooden

B. E. E. Cummings

C. Rand Paul

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-C , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-C , 10-B

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Good men and bad men alike are capable of weakness. The difference is simply that a bad man will be proud all his life of one good deed – while an honest man is hardly aware of his good acts, but remembers a single sin for years on end.” ― Vasily Grossman

 (Grossman, 1905-1964, was a Soviet writer and war correspondent.)

 

2 Comments

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #263

Published April 1, 2012 in the Monterey County Herald

 

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“I hope life isn’t a big joke, because I don’t get it.” – Jack Handey

 (Handey performed “Deep Thoughts, by Jack Handey” on “Saturday Night Live” in the 1990s.)


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations

What’s Your QQ? #254

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY

“An expert is a man who has made all the mistakes which can be made, in a narrow field.” – Niels Bohr

 (Bohr, 1885-1962, was a Nobel Prize-winning Danish Physicist.)

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations