Tag Archives: William Blake

What’s Your Quotation Quotient? #427

Published May 29-31, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “That which does not kill us makes us stronger.”

 

A. Rihanna

B. Friedrich Nietzsche

C. Isaac Newton

 

2. “if you love two people at the same time, choose the second. Because if you really loved the first one, you wouldn’t have fallen for the second.”

 

A. Jeb Bush

B. Aristotle

C. Johnny Depp

 

3. “The blues was bleeding the same blood as me.”

 

A. Larry King

B. B. B. King

C. Gayle King

 

4. “A hunch is creativity trying to tell you something.”

 

A. Frank Capra

B. Julius Caesar

C. Halle Berry

 

5. “Taking joy in life is a woman’s best cosmetic.”

 

A. Carly Fiorina

B. Friedrich Engels

C. Rosalind Russell

 

6. “If you tell the truth, you don’t have to remember anything.”

 

A. Mark Twain

B. Mark Zuckerberg

C. Mark Wahlberg

 

7. “Abandon hope all ye who enter here.”

 

A. Mitch McConnell

B. Dante Alighieri

C. Tom Bodett

 

8. “We should consider any attempt on their (European nations) part to extend their system to any portion of this hemisphere as dangerous to our peace and safety.”

 

A. James Monroe

B. Lindsey Graham

C. Marco Polo

 

9. “The moon, like a flower/ In heaven’s high bower,/ With silent delight/ Sits and smiles on the night.”

 

A. Al Jolson

B. William Blake

C. John Steinbeck

 

10. “It seems to me I spent my life in car pools, but you know, that’s how I kept track of what was going on.”

 

A. Mary Todd Lincoln

B. J. Edgar Hoover

C. Barbara Bush

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-B , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.”

 ― Elbert Hubbard, 1856-1915, was an American writer, publisher and philosopher.

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ? #308

Published February 17, 2013 in the Monterey County Herald

Who said?

“The history of man is a series of conspiracies to win from nature some advantage without paying for it.” 

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“There are two kinds of fool. One says, ‘This is old, and therefore good.’ And one says, ‘This is new, and therefore better.’ ” – John Brunner

 (Brunner, 1934-1995, was a British science fiction author.”

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quotes, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #277

Published July 15, 2012 in the Monterey County Herald.
Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“It takes a great man to give sound advice tactfully, but a greater to accept it graciously.” — Logan P. Smith

 (Smith, 1865-1946, was an essayist and literary critic.)

 

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes