Tag Archives: Margaret Mead

What’s Your Quotation Quotient #434

 Published July 26, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “Half the harm that is done in this world is due to people who want to feel important. They don’t mean to do harm, but the harm does not interest them, or they do not see it, or they justify it because they are absorbed in the endless struggle to think well of themselves.” 

A. T. S. Eliot

B. Donald Trump

C. Groucho Marx

2. “Nobody has ever before asked the nuclear family to live all by itself in a box the way we do. With no relatives, no support, we’ve put it in an impossible situation.”

A. Margaret Thatcher

B. Margaret Mitchell

C. Margaret Mead

3. “Don’t gamble; take all your savings and buy some good stock and hold it till it goes up, then sell it. If it don’t go up, don’t buy it.”

A. Jim Cramer

B. Will Rogers

C. Herman Hesse

4. “Posterity! You will never know how much it cost the present generation to preserve your freedom! I hope you will make a good use of it.”

A. Calvin Klein

B. John Adams

C. Mark Twain

5. “There are things you just can’t do in life. You can’t beat the phone company, you can’t make a waiter see you until he’s ready to see you, and you can’t go home again.”

A. Bill Bryson

B. Aristophanes

C. Ed McMahon

6. “I pity the man who wants a coat so cheap that the man or woman who produces the cloth or shapes it into a garment will starve in the process.”

A. Keith Richards

B. Benjamin Harrison

C. Lon Chaney

7. “Big sisters are the crab grass in the lawn of life.”

A. Bill Watterson

B. Charles M. Schulz

C. Chester Gould

8. “I’ve told Billy (Bob Thornton) if I ever caught him cheating, I wouldn’t kill him because I love his children and they need a dad. But I would beat him up. I know where all of his sports injuries are.”

A. Angelina Jolie

B. Caitlyn Jenner

C. Ellen DeGeneres

9.  “Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever.”

A. Henry Kissinger

B. Yoda

C. Mahatma Gandhi

10. “The effect of liberty to individuals is that they may do what they please: we ought to see what it will please them to do, before we risk congratulations.”

A. Fidel Castro

B. Edmund Burke

C. Ruth Bader Ginsburg

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-B , 5-A , 6-B , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Never seem wiser, nor more learned, than the people you are with. Wear your learning, like your watch, in a private pocket: and do not merely pull it out and strike it; merely to show that you have one.”

–Philip Stanhope, 4th Earl of Chesterfield, 1694-1773, was a British statesman and diplomat.

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #401

*QUOTATION QUOTIENT

(Published November 30, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A child should always say what’s true,/ And speak when he is spoken to,/ And behave mannerly at table;/ At least as far as he is able.”

 

A. Robert Louis Stevenson

B. W. C. Fields

C. Dr. Seuss

 

2. “Cleaning your house while your kids are still growing is like shoveling the sidewalk before it stops snowing.”

 

A. Angelina Jolie

B. Manuel Noriega

C. Phyllis Diller

 

3. “I hate being placed on committees. They are always having meetings at which half are absent and the rest late.”

 

A. Dilbert

B. Harry Belafonte

C. Oliver Wendell Holmes

 

4. “Character is like a tree and reputation like a shadow. The shadow is what we think of it; the tree is the real thing.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Joyce Kilmer

C. Cyrus McCormick

 

5. “There is no pleasure to me without communication; there is not so much as a sprightly thought comes into my mind, that it does not grieve me to have produced alone, and that I have no one to tell it to.”

 

A. Larry King

B. Michel de Montaigne

C. Rosie O’Donnell

 

6. “Words can be deceitful, but pantomime necessarily is simple, clear and direct.”

 

A. Teller

B. Marcel Marceau

C. Erica Jong

 

7. “Population, when unchecked, increases in a geometrical ratio. Subsistence increases only in an arithmetical ratio.”

 

A. Thomas Malthus

B. Isaac Newton

C. Garrison Keillor

 

8. “Because of their age-long training in human relations — for that is what feminine intuition really is — women have a special contribution to make to any group enterprise.”

 

A. Agatha Christie

B. Bill Murray

C. Margaret Mead

 

9. “A man’s maturity–consists in having found again the seriousness one had as a child, at play.”

 

A. James Buchanan

B. Friedrich Nietzsche

C. Macaulay Culkin

 

10. “I am sorry to say that there is too much point to the wisecrack that life is extinct on other planets because their scientists were more advanced than ours.”

 

A. John Oliver

B. John Quincy Adams

C. John F. Kennedy

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-C , 4-A , 5-B , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Patriotism is often an arbitrary veneration of real estate above principles.” – George Jean Nathan

 (Nathan, 1882-1958, was the leading American drama critic of his time.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #394

*QUOTATION QUOTIENT

(Published October 12, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Everything is changing; people are taking their comedians seriously and the politicians as a joke.”

 

A. Will Rogers

B. Al Franken

C. Rick Perry

 

2. “It kills you to see them grow up. But I guess it would kill you quicker if they didn’t.”

 

A. Barbara Kingsolver

B. Bing Crosby

C. Genghis Khan

 

3. “It is impossible to live without failing at something, unless you live so cautiously that you might has well not have lived at all, in which case you have failed by default.”

 

A. John McEnroe

B. J.K. Rowling

C. Woodrow Wilson

 

4. “If life is a bowl of cherries what am I doing in the pits?”

 

A. Fyodor Dostoevsky

B. A. J. Foyt

C. Erma Bombeck

 

5. “Do you know what the greatest test is? Do you still get excited about what you do when you get up in the morning?”

 

A. David Bowie

B. David Halberstam

C. David Copperfield

 

6. “It is an open question whether any behavior based on fear of eternal punishment can be regarded as ethical or should be regarded as merely cowardly.”

 

A. Jimmy Swaggart

B. Mona Lisa

C. Margaret Mead

 

7. “The young do not know enough to be prudent, and therefore they attempt the impossible — and achieve it, generation after generation.”

 

A. Pearl S. Buck

B. Lady Gaga

C. John Wayne

 

8. “The good thing about writing fiction is that you can get back at people. I’ve gotten back at lawyers, prosecutors, judges, law professors, and politicians. I just line ’em up and shoot ’em.”

 

A. John Grisham

B. Bugsy Siegel

C. Jack London

 

9. “If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.”

 

A. King Midas

B. Ron Paul

C. J.R.R. Tolkien

 

10. “Who is wise? He that learns from everyone. Who is powerful? He that governs his passions. Who is rich? He that is content. Who is that? Nobody.”

 

A. John Kerry

B. Benjamin Franklin

C. Nobody

 

Answers: 1-A, 2-A , 3-B , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“Our whole life is an attempt to discover when our spontaneity is whimsical, sentimental irresponsibility and when it is a valid expression of our deepest desires and values.” – Helen Merrell Lynd

 (Lynd, 1896-1982, was an American sociologist and educator.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #375

*QUOTATION QUOTIENT

(Published June 1, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Politicians and diapers must be changed often, and for the same reason.”

A. Mark Twain

B. Mitch McConnell

C. John F. Kennedy

 

2. “Without music to decorate it, time is just a bunch of boring production deadlines or dates by which bills must be paid.”

A. Neil Diamond

B. Ludwig van Beethoven

C. Frank Zappa

 

3. “Moral indignation is jealousy with a halo.”

A. H.G. Wells

B. Zbigniew Brzezinski

C. Mary Tyler Moore

 

4. “Action may not always bring happiness; but there is no happiness without action.”

A. Benjamin Netanyahu

B. Benjamin Disraeli

C. Benjamin Harrison

 

5. “Shake and shake / the catsup bottle / first none’ll come / and then a lot’ll.”

A. Rodney Dangerfield

B. Robert Frost

C. Richard Armour

 

6. “Anybody can become angry – that is easy, but to be angry with the right person and to the right degree and at the right time and for the right purpose, and in the right way – that is not within everybody’s power and is not easy.”

A. Aristotle

B. Richard Nixon

C. Sinead O’Conner

 

7. “Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else.”

A. Socrates

B. Margaret Mead

C. Jesse Jackson

 

8. “Happiness is a butterfly which, when pursued, is always beyond our grasp, but, if you will sit down quietly, may alight upon you.”

A. Daniel Boone

B. Nathaniel Hawthorne

C. Kelly Clarkson

 

9. “What a pity flowers can utter no sound! A singing rose, a whispering violet, a murmuring honeysuckle — oh, what a rare and exquisite miracle would these be!”

A. Henry Ward Beecher

B. Sarah Silverman

C. A. A. Milne

 

10. “Everybody gets so much information all day long that they lose their common sense.”

A. Zane Grey

B. Bill Gates

C. Gertrude Stein

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “If money had been the way to save the world, Christ himself would have been rich.” – Phyllis Bottome

 (Bottome, 1884-1963, was a British novelist and short story writer.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?