Tag Archives: Walter Winchell

What’s Your Quotation Quotient? #453

Published December 6, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “It is not the strongest of the species that survive, nor the most intelligent, but the one most responsive to change.”

 

A. Conan O’Brien

B. Caitlyn Jenner

C. Charles Darwin

 

2. “Success is stumbling from failure to failure with no loss of enthusiasm.”

 

A. Winston Churchill

B. Marco Polo

C. Paul McCartney

 

3. “I’m a wonderful housekeeper. Every time I get a divorce, I keep the house.”

 

A. Katie Couric

B. Eleanor Roosevelt

C. Zsa Zsa Gabor

 

4. “Our society is run by insane people for insane objectives…. I think we’re being run by maniacs for maniacal ends and I think I’m liable to be put away as insane for expressing that. That’s what’s insane about it.”

 

A. Bernie Sanders

B. Andy Williams

C. John Lennon

 

5. “A mind that is stretched by a new experience can never go back to its old dimensions.”

 

A. Oliver Wendell Holmes, Jr.

B. Jim Carrey

C. Timothy Leary

 

6. “Everything can be taken from a man but one thing: the last of the human freedoms—to choose one’s attitude in any given set of circumstances, to choose one’s own way.”

 

A. Chevy Chase

B. Viktor Frankl

C. Art Linkletter

 

7. “If a child is to keep alive his inborn sense of wonder without any such gift from the fairies, he needs the companionship of at least one adult who can share it, rediscovering with him the joy, excitement and mystery of the world we live in.”

 

A. Johnny Carson

B. Rachel Carson

C. Kit Carson

 

8. “Searching is half the fun: life is much more manageable when thought of as a scavenger hunt as opposed to a surprise party.”

 

A. Jimmy Buffett

B. Mahatma Gandhi

C. William Shakespeare

 

9. “If you don’t have a seat at the table, you’re probably on the menu.”

 

A. Wolfgang Puck

B. Elizabeth Warren

C. The Mad Hatter

 

10. “A real friend is one who walks in when the rest of the world walks out.”

 

A. Fidel Castro

B. Michael Richards

C. Walter Winchell

 

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-C , 5-A , 6-B , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“A vigorous five-mile walk will do more good for an unhappy but otherwise healthy adult than all the medicine and psychology in the world.”

–Paul Dudley White, 1886-1973, was an American physician and a pioneering cardiologist.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, Uncategorized

What’s Your QQ*? #393

*QUOTATION QUOTIENT

(Published October 5, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “As a child my family’s menu consisted of two choices: take it or leave it.”

 

A. Henry David Thoreau

B. John-Boy Walton

C. Buddy Hackett

 

2. “You can discover what your enemy fears most by observing the means he uses to frighten you.”

 

A. Eric Hoffer

B. Mel Brooks

C. Wes Craven

 

3. “Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power.”

 

A. Dick Cheney

B. Julie Andrews

C. Abraham Lincoln

 

4. “I used to think I was poor. Then they told me I was not poor, I was needy. They told me it was self-defeating to think of myself as needy, I was deprived. Then they told me underprivileged was overused, I was disadvantaged. I still do not have a dime, but I have a great vocabulary.”

 

A. George Will

B. Jules Feiffer

C. John D. Rockefeller

 

5. “Nothing is more revealing than movement.”

 

A. Martha Stewart

B. Martha Graham

C. Martha Washington

 

6. “Fanaticism consists of redoubling your efforts when you have forgotten your aim.”

 

A. Annie Oakley

B. Sarah Palin

C. George Santayana

 

7. “There is nothing more thrilling in this world, I think, than having a child that is yours, and yet is mysteriously a stranger.”

 

A. Billy Ray Cyrus

B. Agatha Christie

C. Amelia Earhart

 

8. “An optimist is someone who gets treed by a lion but enjoys the scenery.”

 

A. Walter Winchell

B. Dorothy Gale

C. Rodney Dangerfield

 

9. “Books are the carriers of civilization. Without books, history is silent, literature dumb, science crippled, thought and speculation at a standstill. Without books, the development of civilization would have been impossible.”

 

A. Barbara Tuchman

B. Barbara Boxer

C. Barbra Streisand

 

10. “If we value the pursuit of knowledge, we must be free to follow wherever that search may lead us. The free mind is not a barking dog, to be tethered on a ten-foot chain.”

 

A. Conan O’Brien

B. Cujo

C. Adlai Stevenson

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “O SUNS and skies and clouds of June/ And flowers of June together,/ Ye cannot rival for one hour/ October’s bright blue weather.”  –Helen Hunt Jackson

 (Jackson, 1830-1885, an American author and poet, wrote the novel “Ramona.”)

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #321

*Quotation Quotient

  (Published May 19, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “I THINK that I shall never see/ A poem lovely as a tree.”

A. Robert Frost

B. Winnie the Pooh

C. Joyce Kilmer

2. “Anyone who is popular is bound to be disliked.”

A. Donald Trump

B. Steve Wozniak

C. Yogi Berra

3. “The same thing happened today that happened yesterday, only to different people.”

A. Walter Winchell

B. Walter Brennan

C. Walter Alston

4. “Blessed are the peacemakers: for they shall be called the children of God.”

A. Farmers’ Almanac

B. The Bible

C. Bhagavad Gita

5. “Life’s disappointments are harder to take when you don’t know any swear words.”

A. Penn & Teller

B. Captain & Tennille

C. Calvin & Hobbes

6. “Exert your talents, and distinguish yourself, and don’t think of retiring from the world, until the world will be sorry that you retire.”

A. Leonard Cohen

B. Samuel Johnson

C. Ralph Nader

7. “The Owl and the Pussy-cat went to sea/ In a beautiful pea green boat,/ They took some honey, and plenty of money,/ Wrapped up in a five pound note.”

A. King Lear

B. Norman Lear

C. Edward Lear

8. “Not only our future economic soundness but the very soundness of our democratic institutions depends on the determination of our government to give employment to idle men.”

A. Franklin D. Roosevelt

B. Abraham Lincoln

C. Rutherford B. Hayes

9. “Pale Death with impartial tread beats at the poor man’s cottage door and at the palaces of kings.”

A. Yoda

B. Nostradamus

C. Horace

10. “Somewhere, something incredible is waiting to be known.”

A. Barney Fife

B. Carl Sagan

C. Aleksandr Solzhenitsyn

 

 

Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-B , 7-C , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“It is hard to convince a high-school student that he will encounter a lot of problems more difficult than those of algebra and geometry.” – Edgar W. Howe

 (Howe, 1853-1937, was a novelist and editor known for his iconoclasm and pessimism.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?