Tag Archives: Lord Byron

What’s Your Quotation Quotient? #443

Published September 27, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “There never was a good war or a bad peace.”

A. Arnold Schwarzenegger

B. Benjamin Franklin

C. Ivan Pavlov

2. “The night/ Hath been to me a more familiar face/ Than that of man; and in her starry shade/ Of dim and solitary loveliness/ I learned the language of another world.”

A. Shel Silverstein

B. Colin Kaepernick

C. Lord Byron

3. “I put things down on sheets of paper and stuff them in my pockets. When I have enough, I have a book.”

A. John Lennon

B. Leo Tolstoy

C. Arnold Palmer

4. “Early to rise and early to bed makes a male healthy, wealthy, and dead. ”

A. James Thurber

B. James Taylor

C. James Madison

5. “Jury — A group of twelve men who, having lied to the judge about their hearing, health and business engagements, have failed to fool him.”

A. Socrates

B. Nancy Grace

C. H. L. Mencken

6. “This was the most unkindest cut of all.”

A. Scott Walker

B. William Shakespeare

C. Jackie Collins

7. “A single sunbeam is enough to drive away many shadows.”

A. St. Francis of Assisi

B. Sarah Silverman

C. Bernie Sanders

8. “The history of human opinion is scarcely anything more than the history of human errors.”

A. Pelé

B. Eminem

C. Voltaire

9. “My problem lies in reconciling my gross habits with my net income.”

A. Errol Flynn

B. Gerald Ford

C. George Washington Carver

10. “Always go to other people’s funerals, otherwise they won’t come to yours.”

A. Yogi Bear

B. Yogi Berra

C. Maharishi Mahesh Yogi

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Don’t ask yourself what the world needs; ask yourself what makes you come alive, and then go and do that. Because what the world needs is people who have come alive.”

~ Howard Thurman, 1899-1981, was an American theologian, educator, author, and civil rights leader.

Leave a comment

Filed under Errol Flynn, Howard Thurman, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, St. Francis of Assisi, Voltaire, Yogi Berra

What’s Your QQ? #308

Published February 17, 2013 in the Monterey County Herald

Who said?

“The history of man is a series of conspiracies to win from nature some advantage without paying for it.” 

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“There are two kinds of fool. One says, ‘This is old, and therefore good.’ And one says, ‘This is new, and therefore better.’ ” – John Brunner

 (Brunner, 1934-1995, was a British science fiction author.”

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quotes, What's Your QQ?