Tag Archives: Nelson Mandela

What’s Your QQ*? #416

(Published March 15, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “There is no passion to be found playing small – in settling for a life that is less than the one you are capable of living.”

 

A. Richard Nixon

B. Nelson Mandela

C. David Schwimmer

 

2. “What is moral is what you feel good after and what is immoral is what you feel bad after.”

 

A. Ernest Hemingway

B. Pope John Paul II

C. Lon Cheney

 

3. “I have noticed that even people who claim everything is predetermined and that we can do nothing to change it, look before they cross the road.”

 

A. George Washington

B. The Chicken

C. Stephen Hawking

 

4. “Better to do something imperfectly than to do nothing flawlessly.”

 

A. Robert De Niro

B. Robert H. Schuller

C. Robert Menendez

 

 5. “Peace cannot be kept by force; it can only be achieved by understanding.”

 

A. Donald Rumsfeld

B. Albert Einstein

C. Katy Perry

 

6. “Chastity: The most unnatural of the sexual perversions.”

 

A. Masters and Johnson

B. Nancy Reagan

C. Aldous Huxley

 

7. “Life’s disappointments are harder to take when you don’t know any swear words.”

 

A. “Calvin & Hobbes”

B. “Peanuts”

C. “Baby Blues”

 

8. “War is peace. Freedom is slavery. Ignorance is strength.”

 

A. Adolf Hitler

B. George Orwell

C. Danny DeVito

 

9. “I’m not upset that you lied to me, I’m upset that from now on I can’t believe you.”

 

A. Frank Underwood

B. Hillary Clinton

C. Friedrich Nietzsche

 

10. “Politics has gotten so expensive that it takes a lot of money even to get beat with.”

 

A. Will Rogers

B. Kim Jong-un

C. The Koch Brothers

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-B , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “The true civilization is where every man gives to every other every right that he claims for himself.”  – Robert Ingersoll

 (Ingersoll, 1833-1899, nicknamed “The Great Agnostic,” was an American politician and orator.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #387

*QUOTATION QUOTIENT

(Published August 24, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why.”

 

A. Dr. Benjamin Spock

B. Jackie Gleason

C. Mark Twain

 

2. “As we advance in life it becomes more and more difficult, but in fighting the difficulties the inmost strength of the heart is developed.”

 

A. Rick Perry

B. Vincent Van Gogh

C. Michael DeBakey

 

3. “May your choices reflect your hopes, not your fears.”

 

A. Richard Nixon

B. Eric Clapton

C. Nelson Mandela

 

4. “When I was in England I experimented with marijuana a time or two, and I didn’t like it. I didn’t inhale.”

 

A. Bill Clinton

B. Barack Obama

C. Ronald Reagan

 

 5. “If liberty means anything at all, it means the right to tell people what they do not want to hear.”

 

A. Ted Cruz

B. George Orwell

C. Ralph Nader

 

6. “A successful man is one who can lay a firm foundation with the bricks others have thrown at him.”

 

A. David Brinkley

B. Aristotle

C. Mick Jagger

 

7. “Women who seek to be equal with men lack ambition.”

 

A. King Abdullah of Saudi Arabia

B. George Washington

C. Timothy Leary

 

8. “The secret to staying young is to live honestly, eat slowly, and lie about your age.”

 

A. Bruno Mars

B. Lucille Ball

C. Juan Ponce de León

 

9. “Nothing is impossible, the word itself says ‘I’m possible’!”

 

A. Audrey Hepburn

B. Wyatt Earp

C. Benjamin Franklin

 

10. “If you could kick the person in the pants responsible for most of your trouble, you wouldn’t sit for a month.”

 

A. Socrates

B. Eddie Munster

C. Theodore Roosevelt

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-C , 4-A , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Heaven has no rage like love to hatred turned/ Nor hell a fury like a woman scorned.” – William Congreve

(Congreve, 1670-1729, was an English poet and dramatist best known for his comic plays.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #350

*Quotation Quotient

  (Published December 8, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “That’s the news from Lake Wobegon, where all the women are strong, all the men are good-looking, and all the children are above average.”

A. Johnny Carson

B. Chet Huntley

C. Garrison Keillor

 

2. “An intellectual says a simple thing in a hard way. An artist says a hard thing in a simple way.”

A. Charles Bukowski

B. Adlai Stevenson

C. Buster Keaton

 

3. “In all history there is no war which was not hatched by the governments, the governments alone, independent of the interests of the people, to whom war is always pernicious even when successful.”

A. Engelbert Humperdinck

B. George Washington

C. Leo Tolstoy

 

4. “You can tell a lot about a fellow’s character by his way of eating jellybeans.”

A. Harry Truman

B. Ronald Reagan

C. Yogi Bear

 

 

5. “Mad dogs and Englishmen go out in the mid-day sun.”

A. Noel Coward

B. William Shakespeare

C. Barbara Woodhouse

 

6. “Now that I am sixty, I see why the idea of elder wisdom has passed from currency.”

A. Katy Perry

B. John Updike

C. Harriet Tubman

 

7. “The human mind has to ask ‘Who, what, whence, whither, why am I?’ And it is very doubtful if the human mind can answer any of these questions.”

A. R. D. Laing

B. Alexander Hamilton

C. Kanye West

 

8. “Democracy is the art and science of running the circus from the monkey cage.”

A. Paul Gauguin

B. Jimmy Carter

C. H. L. Mencken

 

9. “History is a vast early warning system.”

A. Norman Rockwell

B. Norman Bates

C. Norman Cousins

 

10. “Do not judge me by my successes, judge me by how many times I fell down and got back up again.”

A. Muhammad Ali

B. Nelson Mandela

C. Sandra Bullock

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“To be occasionally quoted is the only fame I care for.” – Alexander Smith

 (Smith, 1829-1867, was a Scottish poet.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ?* #332

*Quotation Quotient

  (Published August 4, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Do the best you can until you know better. Then when you know better, do better.”

A. Billy Barty

B. Neil Diamond

C. Maya Angelou

2. “As I walked out the door toward the gate that would lead to my freedom, I knew if I didn’t leave my bitterness and hatred behind, I’d still be in prison.”

A. Lindsay Lohan

B. Nelson Mandela

C. Bradley Manning

3. “I was so self -conscious, every time football players went into a huddle, I thought they were talking about me.”

A. Jackie Mason

B. William Rehnquist

C. Pat Summerall

4. “Where love rules, there is no will to power, and where power predominates, love is lacking. The one is the shadow of the other.”

A. Carl Yastrzemski

B. Carl Cherry

C. Carl Jung

5. “It has been said that democracy is the worst form of government except all the others that have been tried.”

A. Andrew Sullivan

B. Winston Churchill

C. Joseph Stalin

6. “I am not young enough to know everything.”

A. Oscar Wilde

B. Humphrey Bogart

C. Lisa Kudrow

7. “Happiness is good health and a bad memory.”

A. Ricky Ricardo

B. Leonardo da Vinci

C. Ingrid Bergman

8. “My success has depended wholly on putting things over on people, so I’m not sure that I’m that great a role model. I am, however, an experton pretending to be an expert on pretending to be an expert.”

A. Meryl Streep

B. Bill O’Reilly

C. Peyton Manning

9. “God gave men both a penis and a brain, but unfortunately not enough blood supply to run both at the same time.”

A. Anthony Weiner

B. Robin Williams

C. Jonas Salk

10. “If we weren’t all crazy we would go insane.”

A. Abraham Maslow

B. Sirhan Sirhan

C. Jimmy Buffett

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “We have to get it into our heads once and for all that we cannot settle disputes by eliminating human beings.” – Jeannette Rankin

 (Rankin, 1880-1973, from Montana, was the first woman in the U.S. Congress, and a lifelong pacifist. She died in Carmel.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?