Tag Archives: The Bible

What’s Your Quotation Quotient? #465

Published March 6, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.”

 

A. Emily Post

B. Pope Benedict XVI

C. Friedrich Nietzsche

 

2. “Why is there so much month left at the end of the money?”

 

A. John Barrymore

B. Kanye West

C. June Cleaver

 

3. “No tendency is quite so strong in human nature as the desire to lay down rules of conduct for other people.”

 

A. William Howard Taft

B. Duke Ellington

C. Daniel Boone

 

4. “One of the greatest dignities of humankind is that each successive generation is invested in the welfare of each new generation.”

 

A. Arnold Palmer

B. Fred Rogers

C. Meriwether Lewis

 

5. “The biggest coward of a man is to awaken the love of a woman without the intention of loving her.”

A. Bob Newhart

B. Bob Marley

C. Bob Hope

 

6. “I do not feel obliged to believe that the same God who has endowed us with senses, reason, and intellect has intended us to forgo their use and by some other means to give us knowledge which we can attain by them.”

 

A. William Shakespeare

B. Tina Fey

C. Galileo Galilei

 

7. “The more boring a child is, the more the parents, when showing off the child, receive adulation for being good parents — because they have a tame child-creature in their house.”

 

A. Frank Zappa

B. Sir Francis Drake

C. Danny Tanner

 

8. “I suppose leadership at one time meant muscles; but today it means getting along with people.”

 

A. Ted Cruz

B. Indira Gandhi

C. Henry Winkler

 

9. “Love of money is the root of all evil.”

 

A. Donald Trump

B. the Bible

C. King Midas

 

10. “Lack of money is the root of all evil.”

 

A. Mark Twain

B. Sandra Day O’Connor

C. Billy Bob Thornton

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“I had older brothers. Growing up as the only girl in in the family is like growing up to be a tropical fruit drink, somewhere between spoiled rotten and beaten to a pulp.”

– Diane Ford is an American stand-up comedian.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #321

*Quotation Quotient

  (Published May 19, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “I THINK that I shall never see/ A poem lovely as a tree.”

A. Robert Frost

B. Winnie the Pooh

C. Joyce Kilmer

2. “Anyone who is popular is bound to be disliked.”

A. Donald Trump

B. Steve Wozniak

C. Yogi Berra

3. “The same thing happened today that happened yesterday, only to different people.”

A. Walter Winchell

B. Walter Brennan

C. Walter Alston

4. “Blessed are the peacemakers: for they shall be called the children of God.”

A. Farmers’ Almanac

B. The Bible

C. Bhagavad Gita

5. “Life’s disappointments are harder to take when you don’t know any swear words.”

A. Penn & Teller

B. Captain & Tennille

C. Calvin & Hobbes

6. “Exert your talents, and distinguish yourself, and don’t think of retiring from the world, until the world will be sorry that you retire.”

A. Leonard Cohen

B. Samuel Johnson

C. Ralph Nader

7. “The Owl and the Pussy-cat went to sea/ In a beautiful pea green boat,/ They took some honey, and plenty of money,/ Wrapped up in a five pound note.”

A. King Lear

B. Norman Lear

C. Edward Lear

8. “Not only our future economic soundness but the very soundness of our democratic institutions depends on the determination of our government to give employment to idle men.”

A. Franklin D. Roosevelt

B. Abraham Lincoln

C. Rutherford B. Hayes

9. “Pale Death with impartial tread beats at the poor man’s cottage door and at the palaces of kings.”

A. Yoda

B. Nostradamus

C. Horace

10. “Somewhere, something incredible is waiting to be known.”

A. Barney Fife

B. Carl Sagan

C. Aleksandr Solzhenitsyn

 

 

Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-B , 7-C , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“It is hard to convince a high-school student that he will encounter a lot of problems more difficult than those of algebra and geometry.” – Edgar W. Howe

 (Howe, 1853-1937, was a novelist and editor known for his iconoclasm and pessimism.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #237

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY

“Television news is like a lightning flash. It makes a loud noise, lights up everything around it, leaves everything else in darkness and then is suddenly gone.”—Hodding Carter

 (Carter, 1907-1972, was a Pulitzer Prize-winning Southern journalist.)

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations

What’s Your QQ? #227

Take the Quiz!

 

BONUS QUOTE OF THE DAY

  “This bill opens the door and invites the entrance into the political field of a power so vast, so powerful as to threaten the integrity of our institutions and to pull the pillars of the temple down upon the heads of our descendants.” – Rep. James W. Wadsworth (R-NY)

(Rep. Wadsworth was speaking of President Franklin Roosevelt’s Social Security plan in 1935.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations