What’s Your Quotation Quotient? #431

Published June 27-28, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “New Beginnings are often disguised as painful endings.”

A. Paul Simon

B. Lao Tzu

C. Gilda Radner

2. “Some people die at 25 and aren’t buried until 75.”

A. Charles Addams

B. Reese Witherspoon

C. Benjamin Franklin

3. “Silence is golden when you can’t think of a good answer.”

A. Muhammad Ali

B. Harpo Marx

C. Frankie Valli

4. “I will not accept if nominated and will not serve if elected.”

A. Dwight D. Eisenhower

B. William Tecumseh Sherman

C. Colin Powell

5. “I’ve always wanted to sell out. The problem is nobody wanted to buy me.” 

A. John F. Kennedy

B. John Wayne

C. John Waters

6. “Have enough courage to trust love one more time and always one more time.”

A. Maya Angelou

B. Jordan Spieth

C. Elizabeth Taylor

7. “Compassion is not religious business, it is human business, it is not luxury, it is essential for our own peace and mental stability, it is essential for human survival.”

A. Jeb Bush

B. Dalai Lama

C. Jules Verne

8. “Hey, hey, easy, kids. Everybody in the car. Boat leaves in two minutes . . . or perhaps you don’t want to see the second-largest ball of twine on the face of the earth, which is only four short hours away?”

A. “Jurassic Park”

B. “National Lampoon’s Vacation”

C. “The Brady Bunch”

9. “Sixty years ago I knew everything; now I know nothing; education is a progressive discovery of our own ignorance.”

A. Will Durant

B. Eddie Haskell

C. Henry Ford

10. “The central question is whether the wonderfully diverse and gifted assemblage of human beings on this earth really knows how to run a civilization.”

A. Vince Lombardi

B. Jake Gyllenhaal

C. Adlai Stevenson



Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


“Never give up on a dream because of the time it will take to accomplish it. The time will pass anyway.”

-Earl Nightingale, 1921-1989, was an American radio personality and motivational speaker


Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s