Tag Archives: Andy Warhol

What’s Your Quotation Quotient? #470

Published April 10, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version) 

 

1. “Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely.”

 

A. Lord Acton

B. Rodney Dangerfield

C. Richard Nixon

 

2. “Power corrupts, but lack of power corrupts absolutely.”    

 

A. Jack Nicklaus

B. Adlai Stevenson

C. Ralph Nader

 

3. “It is a capital mistake to theorize before one has data. Insensibly one begins to twist facts to suit theories, instead of theories to suit facts.”

 

A. Dick Tracy

B. Sherlock Holmes

C. Diane Keaton

 

4. “I once had a rose named after me and I was very flattered. But I was not pleased to read the description in the catalogue: no good in a bed, but fine up against a wall.”

 

A. Rose Kennedy

B. Jack Paar

C. Eleanor Roosevelt

 

5. “If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face—for ever.”

A. George Orwell

B. George Harrison

C. George Washington

 

6. “I paint objects as I think them, not as I see them.”

 

A. John Wayne

B. Ludwig van Beethoven

C. Pablo Picasso

 

7. “It is absurd to divide people into good and bad. People are either charming or tedious.”

 

A. Captain Kangaroo

B.  Oscar Wilde

C. Mother Teresa

 

8. “Of all God’s creatures, there is only one that cannot be made slave of the leash. That one is the cat. If man could be crossed with the cat it would improve the man, but it would deteriorate the cat.”

 

A. Mark Twain

B. Marilyn Manson

C. Garfield

 

9. “Race prejudice is not only a shadow over the colored — it is a shadow over all of us, and the shadow is darkest over those who feel it least and allow its evil effects to go on.”

 

A. Strom Thurmond

B. Pearl S. Buck

C. Chris Rock

 

10. “An artist is someone who produces things that people don’t need to have but that he – for some reason – thinks it would be a good idea to give them.”

 

A. Andy Devine

B. Andy Gibb

C. Andy Warhol

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Ultimately, contentment is more a shift in attitude than a change in circumstances.”

–Linda Dillow is an American author of religious books.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #398

*QUOTATION QUOTIENT

(Published November 9, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones”

 

A. Renée Zellweger

B. John Lennon

C. Christopher Columbus

 

2. “It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought without accepting it.”

 

A. Thurgood Marshall

B. Stephen Colbert

C. Aristotle

 

3. “When you are courting a nice girl an hour seems like a second. When you sit on a red-hot cinder a second seems like an hour. That’s relativity.”

 

A. Count Basie

B. Arthur Fonzarelli

C. Albert Einstein

 

4. “Wise men speak because they have something to say; fools because they have to say something.”

 

A. Plato

B. Marcel Marceau

C. Edmund Hillary

 

5. “You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.”  

 

A. Betsy Ross

B. Winston Churchill

C. Vincent Van Gogh

 

6. “No woman can call herself free until she can choose consciously whether she will or will not be a mother.”

 

A. Margaret Sanger

B. Margaret Mitchell

C. Margaret Thatcher

 

7. “I have never found a companion that was so companionable as solitude.”

 

A. James K. Polk

B. Donald Trump

C. Henry David Thoreau

 

8. “Everyone you will ever meet knows something you don’t.”

 

A. John Maynard Keynes

B. Bill Nye

C. Orville Redenbacher

 

9. “She is descended from a long line that her mother listened to.”

 

A. Gypsy Rose Lee

B. Matthew McConaughey

C. Madison Bumgarner

 

10. “The idea is not to live forever, it is to create something that will.”

 

A. Jerry Brown

B. Napoleon Bonaparte

C. Andy Warhol

 

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-C , 4-A , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“The reason we struggle with insecurity is because we compare our behind-the-scenes with everyone else’s highlight reel.” – Steve Furtick

 (Furtick, b. 1980, is a North Carolina pastor and author.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz