Tag Archives: William Tecumseh Sherman

What’s Your Quotation Quotient? #431

Published June 27-28, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “New Beginnings are often disguised as painful endings.”

A. Paul Simon

B. Lao Tzu

C. Gilda Radner

2. “Some people die at 25 and aren’t buried until 75.”

A. Charles Addams

B. Reese Witherspoon

C. Benjamin Franklin

3. “Silence is golden when you can’t think of a good answer.”

A. Muhammad Ali

B. Harpo Marx

C. Frankie Valli

4. “I will not accept if nominated and will not serve if elected.”

A. Dwight D. Eisenhower

B. William Tecumseh Sherman

C. Colin Powell

5. “I’ve always wanted to sell out. The problem is nobody wanted to buy me.” 

A. John F. Kennedy

B. John Wayne

C. John Waters

6. “Have enough courage to trust love one more time and always one more time.”

A. Maya Angelou

B. Jordan Spieth

C. Elizabeth Taylor

7. “Compassion is not religious business, it is human business, it is not luxury, it is essential for our own peace and mental stability, it is essential for human survival.”

A. Jeb Bush

B. Dalai Lama

C. Jules Verne

8. “Hey, hey, easy, kids. Everybody in the car. Boat leaves in two minutes . . . or perhaps you don’t want to see the second-largest ball of twine on the face of the earth, which is only four short hours away?”

A. “Jurassic Park”

B. “National Lampoon’s Vacation”

C. “The Brady Bunch”

9. “Sixty years ago I knew everything; now I know nothing; education is a progressive discovery of our own ignorance.”

A. Will Durant

B. Eddie Haskell

C. Henry Ford

10. “The central question is whether the wonderfully diverse and gifted assemblage of human beings on this earth really knows how to run a civilization.”

A. Vince Lombardi

B. Jake Gyllenhaal

C. Adlai Stevenson

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Never give up on a dream because of the time it will take to accomplish it. The time will pass anyway.”

-Earl Nightingale, 1921-1989, was an American radio personality and motivational speaker

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #368

*QUOTATION QUOTIENT

(Published April 13, 2014 in the Monterey Herald.)

1. “Hitch your wagon to a star.”

A. Jiminy Cricket

B. Ward Bond

C. Ralph Waldo Emerson

 

2. “I only like two kinds of men, domestic and imported.”

A. Taylor Swift

B. Judy Garland

C. Mae West

 

3. “You see things; and you say, ‘Why?’ But I dream things that never were; and I say, ‘Why not?'”

A. George Bernard Shaw

B. Jules Verne

C. Davy Crockett

 

4. “If you want to make enemies, try to change something.”

A. Harry Houdini

B. Woodrow Wilson

C. Barack Obama

 

5. “There is many a boy here today who looks on war as all glory, but, boys, it is all hell.”

A. Mahatma Gandhi

B. Geronimo

C. William Tecumseh Sherman

 

6. “Lives of great men all remind us/ We can make our lives sublime,/

And, departing, leave behind us/ Footprints on the sands of time.”

A. Henry Wadsworth Longfellow

B. Arthur Treacher

C. William Shakespeare

 

7. “I dream my painting and I paint my dream.”

A. George W. Bush

B. Vincent van Gogh

C. Oliver Cromwell

 

8. “Hell, I never vote for anybody, I always vote against.”

A. Rush Limbaugh

B. Frank Underwood

C. W.C. Fields

 

9. “I have the consolation of having added nothing to my private fortune during my public service, and of retiring with hands clean as they are empty.”

A. Thomas Jefferson

B. Bill Clinton

C. Jascha Heifetz

 

10. “We do not have to visit a madhouse to find disordered minds; our planet is the mental institution of the universe.”

A. Jack Nicholson

B. David Letterman

C. Johann Wolfgang von Goethe

 

 Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-C , 9-A , 10-C

 Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“I do not wish them [women] to have power over men; but over themselves.― Mary Wollstonecraft

 (Wollstonecraft, 1759-1797, was an English writer and feminist philosopher.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?