Tag Archives: Will Durant

What’s Your Quotation Quotient? #431

Published June 27-28, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “New Beginnings are often disguised as painful endings.”

A. Paul Simon

B. Lao Tzu

C. Gilda Radner

2. “Some people die at 25 and aren’t buried until 75.”

A. Charles Addams

B. Reese Witherspoon

C. Benjamin Franklin

3. “Silence is golden when you can’t think of a good answer.”

A. Muhammad Ali

B. Harpo Marx

C. Frankie Valli

4. “I will not accept if nominated and will not serve if elected.”

A. Dwight D. Eisenhower

B. William Tecumseh Sherman

C. Colin Powell

5. “I’ve always wanted to sell out. The problem is nobody wanted to buy me.” 

A. John F. Kennedy

B. John Wayne

C. John Waters

6. “Have enough courage to trust love one more time and always one more time.”

A. Maya Angelou

B. Jordan Spieth

C. Elizabeth Taylor

7. “Compassion is not religious business, it is human business, it is not luxury, it is essential for our own peace and mental stability, it is essential for human survival.”

A. Jeb Bush

B. Dalai Lama

C. Jules Verne

8. “Hey, hey, easy, kids. Everybody in the car. Boat leaves in two minutes . . . or perhaps you don’t want to see the second-largest ball of twine on the face of the earth, which is only four short hours away?”

A. “Jurassic Park”

B. “National Lampoon’s Vacation”

C. “The Brady Bunch”

9. “Sixty years ago I knew everything; now I know nothing; education is a progressive discovery of our own ignorance.”

A. Will Durant

B. Eddie Haskell

C. Henry Ford

10. “The central question is whether the wonderfully diverse and gifted assemblage of human beings on this earth really knows how to run a civilization.”

A. Vince Lombardi

B. Jake Gyllenhaal

C. Adlai Stevenson

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Never give up on a dream because of the time it will take to accomplish it. The time will pass anyway.”

-Earl Nightingale, 1921-1989, was an American radio personality and motivational speaker

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #319

*Quotation Quotient

  (Published May 5, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “The Roman government gave them bread and circuses. Today we give them bread and elections.”

A. Will Durant

B. Mitt Romney

C. George Gallup

2. “In Genesis it says that it is not good for a man to be alone, but sometimes it’s a great relief.”

A. Michelle Duggar

B. John Barrymore

C. Robinson Crusoe

3. “And in the streets the children screamed/ The lovers cried and the poets dreamed/ But not a word was spoken/ The church bells all were broken/ And the three men I admire most/ The Father Son and Holy Ghost/ They caught the last train for the coast/ The day the music died.”

A. Bob Dylan

B. Don McLean

C. Buddy Holly

4. “Any kid will run any errand for you, if you ask at bedtime.”

A. Red Auerbach

B. Red Barber

C. Red Skelton

5. “Time is the coin of your life. You spend it. Do not allow others to spend it for you.”

A. Susan B. Anthony

B. Mary J. Blige

C. Carl Sandburg

6. “There are only two kinds of freedom in the world; the freedom of the rich and powerful, and the freedom of the artist and the monk who renounces possessions.”

A. Anaïs Nin

B. Mitch McConnell

C. Karl Marx

7. “It has been said that man is a rational animal. All my life I have been searching for evidence which could support this.”

A. Margaret Mitchell

B. Bertrand Russell

C. Mahatma Gandhi

8. “I hold it that a little rebellion now and then is a good thing, and as necessary in the political world as storms in the physical.”

A. Thomas Jefferson

B. Abbie Hoffman

C. Ted Nugent

9. “The cradle rocks above an abyss, and common sense tells us that our existence is but a brief crack of light between two eternities of darkness.” 

A. Yogi Berra

B. Mark Twain

C. Vladimir Nabokov

10. “No person can maximize the American Dream on the minimum wage.”

A. Ben Jealous

B. Ralph Waldo Emerson

C. David Letterman

 

 Answers: 1-A, 2-B , 3-B , 4-C , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“In every dispute between parent and child, both cannot be right, but they may be, and usually are, both wrong. It is this situation which gives family life its peculiar hysterical charm.” – Isaac Rosenfeld

 (Rosenfeld, 1918-1956, was a Jewish-American writer and member of the New York literary elite.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?