What’s Your Quotation Quotient? #470

Published April 10, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version) 


1. “Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely.”


A. Lord Acton

B. Rodney Dangerfield

C. Richard Nixon


2. “Power corrupts, but lack of power corrupts absolutely.”    


A. Jack Nicklaus

B. Adlai Stevenson

C. Ralph Nader


3. “It is a capital mistake to theorize before one has data. Insensibly one begins to twist facts to suit theories, instead of theories to suit facts.”


A. Dick Tracy

B. Sherlock Holmes

C. Diane Keaton


4. “I once had a rose named after me and I was very flattered. But I was not pleased to read the description in the catalogue: no good in a bed, but fine up against a wall.”


A. Rose Kennedy

B. Jack Paar

C. Eleanor Roosevelt


5. “If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face—for ever.”

A. George Orwell

B. George Harrison

C. George Washington


6. “I paint objects as I think them, not as I see them.”


A. John Wayne

B. Ludwig van Beethoven

C. Pablo Picasso


7. “It is absurd to divide people into good and bad. People are either charming or tedious.”


A. Captain Kangaroo

B.  Oscar Wilde

C. Mother Teresa


8. “Of all God’s creatures, there is only one that cannot be made slave of the leash. That one is the cat. If man could be crossed with the cat it would improve the man, but it would deteriorate the cat.”


A. Mark Twain

B. Marilyn Manson

C. Garfield


9. “Race prejudice is not only a shadow over the colored — it is a shadow over all of us, and the shadow is darkest over those who feel it least and allow its evil effects to go on.”


A. Strom Thurmond

B. Pearl S. Buck

C. Chris Rock


10. “An artist is someone who produces things that people don’t need to have but that he – for some reason – thinks it would be a good idea to give them.”


A. Andy Devine

B. Andy Gibb

C. Andy Warhol



Answers: 1-A, 2-B , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“Ultimately, contentment is more a shift in attitude than a change in circumstances.”

–Linda Dillow is an American author of religious books.








Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s