Tag Archives: “National Lampoon’s Vacation”

What’s Your Quotation Quotient? #431

Published June 27-28, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “New Beginnings are often disguised as painful endings.”

A. Paul Simon

B. Lao Tzu

C. Gilda Radner

2. “Some people die at 25 and aren’t buried until 75.”

A. Charles Addams

B. Reese Witherspoon

C. Benjamin Franklin

3. “Silence is golden when you can’t think of a good answer.”

A. Muhammad Ali

B. Harpo Marx

C. Frankie Valli

4. “I will not accept if nominated and will not serve if elected.”

A. Dwight D. Eisenhower

B. William Tecumseh Sherman

C. Colin Powell

5. “I’ve always wanted to sell out. The problem is nobody wanted to buy me.” 

A. John F. Kennedy

B. John Wayne

C. John Waters

6. “Have enough courage to trust love one more time and always one more time.”

A. Maya Angelou

B. Jordan Spieth

C. Elizabeth Taylor

7. “Compassion is not religious business, it is human business, it is not luxury, it is essential for our own peace and mental stability, it is essential for human survival.”

A. Jeb Bush

B. Dalai Lama

C. Jules Verne

8. “Hey, hey, easy, kids. Everybody in the car. Boat leaves in two minutes . . . or perhaps you don’t want to see the second-largest ball of twine on the face of the earth, which is only four short hours away?”

A. “Jurassic Park”

B. “National Lampoon’s Vacation”

C. “The Brady Bunch”

9. “Sixty years ago I knew everything; now I know nothing; education is a progressive discovery of our own ignorance.”

A. Will Durant

B. Eddie Haskell

C. Henry Ford

10. “The central question is whether the wonderfully diverse and gifted assemblage of human beings on this earth really knows how to run a civilization.”

A. Vince Lombardi

B. Jake Gyllenhaal

C. Adlai Stevenson

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Never give up on a dream because of the time it will take to accomplish it. The time will pass anyway.”

-Earl Nightingale, 1921-1989, was an American radio personality and motivational speaker

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #323

*Quotation Quotient

  (Published June 2, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Freedom is the right to tell people what they do not want to hear.”

A. George Orwell

B. Rush Limbaugh

C. Dom DeLuise

2. “Freedom of the press is guaranteed only to those who own one.”

A. A. J. Liebling

B. Rupert Murdoch

C. Johannes Gutenberg

3. “When you have to make a choice and don’t make it, that is in itself a choice.”

A. LeBron James

B. Tommy James

C. William James

4. “I have examined myself thoroughly and come to the conclusion that I don’t need to change much.”

A. Donald Trump

B. Sigmund Freud

C. John Hancock

5. “You want me to strap her to the hood?…She’ll be fine. It’s not as if it’s going to rain or something.”

A. “Animal House”

B. “King Kong”

C. “National Lampoon’s Vacation”

6. “Man’s main task in life is to give birth to himself, to become what he potentially is. The most important product of his effort is his own personality.”

A. Erich Fromm

B. Benjamin Franklin

C. Kathy Griffin

7. “The truth is incontrovertible. Malice may attack it, ignorance may deride it, but in the end, there it is.”

A. Ronald Reagan

B. Winston Churchill

C. Tom Cruise

8. “As is the generation of leaves, so is that of humanity./ The wind scatters the leaves on the ground, but the live timber/ Burgeons with leaves again in the season of spring returning./ So one generation of men will grow while another dies.”

A. Homer Simpson

B. Homer

C. Winslow Homer

9. “To do injustice is more disgraceful than to suffer it.”

A. Plato

B. Karel

C. Bono

10. All I know is what I read in the papers.”

A. Forrest Gump

B. Michele Bachmann

C. Will Rogers

 

Answers: 1-A, 2-A , 3-C , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Wisdom tells me I am nothing./ Love tells me I am everything./

Between the two, my life flows.”

   ~Sri Nisargadatta Maharaj

 (Maharaj, 1897-1981, was an Indian spiritual teacher and philosopher.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?