Tag Archives: Adlai Stevenson

What’s Your QQ*? #354

*Quotation Quotient

  (Published January 5, 2014 in the Monterey County Herald.)

 

1. “Yesterday, everybody smoked his last cigar, took his last drink and swore his last oath. Today, we are a pious and exemplary community. Thirty days from now, we shall have cast our reformation to the winds and gone to cutting our ancient shortcomings considerably shorter than ever.”

A. Jackson Pollock

B. Will Rogers

C. Mark Twain

 

2. “A lie is an abomination unto the Lord and a very present help in time of trouble.”

A. Adlai Stevenson

B. William Howard Taft

C. Maharishi Mahesh Yogi

 

3. “Remember always that you have not only the right to be an individual; you have an obligation to be one. You cannot make any useful contribution in life unless you do this.”

A. Eleanor Roosevelt

B. The Kingston Trio

C. Julius Caesar

 

4. “From each according to his abilities, to each according to his needs.”

A. George Orwell

B. John McCain

C. Karl Marx

 

5. “A man’s work is nothing but this slow trek to rediscover, through the detours of art, those two or three great and simple images in whose presence his heart first opened.”

A. Knute Rockne

B. Eleanor Roosevelt

C. W.C. Fields

 

6. “I was thrown out of college for cheating on the metaphysics exam; I looked into the soul of the boy sitting next to me.”

A. Debbie Allen

B. Woody Allen

C. Joan Allen

 

7. “There was only one catch and that was Catch-22, which specified the concern for one’s own safety in the face of dangers that were real and immediate was the process of a rational mind.”

A. William Faulkner

B. Flip Wilson

C. Joseph Heller

 

8. “Here’s something to think about: How come you never see a headline like `Psychic Wins Lottery.’?”

A. Benjamin Franklin

B. George Noory

C. Jay Leno

 

9. “I always go to sea as a sailor, because they make a point of paying me for my trouble, whereas they never pay passengers a single penny that I ever heard of.”

A. Herman Melville

B. Truman Capote

C. Christopher Columbus

 

10. “Tis better to have loved and lost

Than never to have loved at all.”

A. Alfred Hitchcock

B. Alfred Lord Tennyson

C. Alfred E. Neuman

 

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-C , 5-B , 6-B , 7-C , 8-C , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“May the New Year bring you courage to break your resolutions early! My own plan is to swear off every kind of virtue, so that I triumph even when I fall!”  – Aleister Crowley

 (Crowley, 1857-1947,was a controversial English occultist, ceremonial magician, poet and mountaineer.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #340

*Quotation Quotient

  (Published September 29, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Man is a strange animal, he doesn’t like to read the handwriting on the wall until his back is up against it.”

A. Adlai Stevenson

B. Aaron Burr

C. Garfield

2. “Out, damned spot! out, I say!”

A. Dick and Jane

B. William Shakespeare

C. Edgar Allan Poe

3. “I’d rather laugh with the sinners than cry with the saints, sinners are much more fun.”

A. Billy Joel

B. Billy Ray Cyrus

C. Billy Crystal

4. “The only way to achieve a practical, livable peace in a world of competing nations is to take the profit out of war. ”

A. John Muir

B. Henry Kissinger

C. Richard Nixon

5. “The fact is always obvious much too late, but the most singular difference between happiness and joy is that happiness is a solid and joy a liquid.”

A. Madam Curie

B. J.D. Salinger

C. Joe Scarborough

6. “People used to complain that selling a president was like selling a bar of soap. But when you buy soap, at least you get the soap. In this campaign you just get two guys telling you they really value cleanliness.”

A. David Letterman

B. David Bowie

C. David Brooks

7. “Good breeding consists of concealing how much we think of ourselves and how little we think of the other person.”

A. Mark Twain

B. Jane Smiley

C. Carl Sandburg

8. “The means of defense against foreign danger historically have become instruments of tyranny at home.”

A. Al Capone

B. Lindsey Graham

C. James Madison

9. “My heart is singing for joy this morning! A miracle has happened! The light of understanding has shone upon my little pupil’s mind, and behold, all things are changed!”

A. Angelo Dundee

B. Anne Sullivan

C. Maria Montessori

10. “Mothers all want their sons to grow up to be president, but they don’t want them to become politicians in the process.”

A. John F. Kennedy

B. Barbara Bush

C. Judy Garland

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-C , 9-B , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“What’s society going to be like when the kids today are phenomenally good at text messaging and spend a huge amount of on-screen time, but have never gone bowling together?” — Clifford Stoll

(Stoll is an American astronomer and technology critic. He is speaking at the Authors & Ideas Festival in Pebble Beach this weekend.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #333

*Quotation Quotient

  (Published August 11, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “No great mind has ever existed without a touch of madness.”

A. Alan Kalter

B. Aristotle

C. Mary Todd Lincoln

2. “I have never killed a man, but I have read many obituaries with great pleasure.”

A. Ted Bundy

B. Julie Andrews

C. Clarence Darrow

3. “Every gun that is made, every warship launched, every rocket fired signifies, in the final sense, a theft from those who hunger and are not fed, those who are cold and are not clothed. This world in arms is not spending money alone. It is spending the sweat of its laborers, the genius of its scientists, the hopes of its children.”

A. Franklin Roosevelt

B. Dwight Eisenhower

C. Mother Teresa

4. “Ring the bells that still can ring/ Forget your perfect offering/

There is a crack in everything/ That’s how the light gets in.”

A. Leonard Cohen

B. Thomas Edison

C. Michael Jackson

5. “Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: only love can do that.”

A. Martin Luther King, Jr.

B. Martin Van Buren

C. Martin Heidegger

6. “The modern conservative is engaged in one of man’s oldest exercises in moral philosophy; that is, the search for a superior moral justification for selfishness.”

A. Bill O’Reilly

B. Stevie Wonder

C. John Kenneth Galbraith

7. “Liberals claim to want to give a hearing to other views, but then are shocked and offended to discover that there are other views.”

A. Robert F. Kennedy

B. William F. Buckley, Jr.

C. B. F. Skinner

8. “The idea that you can merchandise candidates for high office like breakfast cereal – that you can gather votes like box tops – is, I think, the ultimate indignity to the democratic process.”

A. Adlai Stevenson

B. Grover Cleveland

C. Karl Rove

9. “I’m selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can’t handle me at my worst, then you sure as hell don’t deserve me at my best.”

A. Joe Biden

B. Mary Tyler Moore

C. Marilyn Monroe

10. “You only live once, but if you do it right, once is enough.”

A. Mae West

B. Alan Greenspan

C. Henry David Thoreau

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-B , 4-A , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“It is better to remain silent at the risk of being thought a fool, than to talk and remove all doubt of it.”  – Maurice Switzer

(Switzer’s quote is from his 1906 book, “Mrs. Goose, Her Book.”)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #278

Published July 22, 2012 in the Monterey County Herald.
Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“We would all like to vote for the best man but he is never a candidate.” — Kin Hubbard

 (Hubbard, 1868-1930, was an American cartoonist and humorist.)

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes