Tag Archives: Pablo Picasso

What’s Your Quotation Quotient? #470

Published April 10, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version) 

 

1. “Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely.”

 

A. Lord Acton

B. Rodney Dangerfield

C. Richard Nixon

 

2. “Power corrupts, but lack of power corrupts absolutely.”    

 

A. Jack Nicklaus

B. Adlai Stevenson

C. Ralph Nader

 

3. “It is a capital mistake to theorize before one has data. Insensibly one begins to twist facts to suit theories, instead of theories to suit facts.”

 

A. Dick Tracy

B. Sherlock Holmes

C. Diane Keaton

 

4. “I once had a rose named after me and I was very flattered. But I was not pleased to read the description in the catalogue: no good in a bed, but fine up against a wall.”

 

A. Rose Kennedy

B. Jack Paar

C. Eleanor Roosevelt

 

5. “If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face—for ever.”

A. George Orwell

B. George Harrison

C. George Washington

 

6. “I paint objects as I think them, not as I see them.”

 

A. John Wayne

B. Ludwig van Beethoven

C. Pablo Picasso

 

7. “It is absurd to divide people into good and bad. People are either charming or tedious.”

 

A. Captain Kangaroo

B.  Oscar Wilde

C. Mother Teresa

 

8. “Of all God’s creatures, there is only one that cannot be made slave of the leash. That one is the cat. If man could be crossed with the cat it would improve the man, but it would deteriorate the cat.”

 

A. Mark Twain

B. Marilyn Manson

C. Garfield

 

9. “Race prejudice is not only a shadow over the colored — it is a shadow over all of us, and the shadow is darkest over those who feel it least and allow its evil effects to go on.”

 

A. Strom Thurmond

B. Pearl S. Buck

C. Chris Rock

 

10. “An artist is someone who produces things that people don’t need to have but that he – for some reason – thinks it would be a good idea to give them.”

 

A. Andy Devine

B. Andy Gibb

C. Andy Warhol

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Ultimately, contentment is more a shift in attitude than a change in circumstances.”

–Linda Dillow is an American author of religious books.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #454

Published December 13, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “A daydreamer is prepared for most things.”

 

A. Davy Jones

B. Joyce Carol Oates

C. Thomas Jefferson

 

2. “When one door closes another door opens; but we often look so long and so regretfully upon the closed door, that we do not see the ones which open for us.”

 

A. Alexander Graham Bell

B. Monty Hall

C. Marie Antoinette

 

3. “One looks back with appreciation to the brilliant teachers, but with gratitude to those who touched our human feelings. The curriculum is so much necessary new material, but the warmth is the vital element for the growing plant and for the soul of the child.”

 

A. Hulk Hogan

B. Carl Jung

C. Thomas Edison

 

4. “The need to be normal is the predominant anxiety disorder

in modern life.”

 

A. Lucy van Pelt

B. Don Knotts

C. Thomas Moore

 

5. “A bad day for your ego is a great day for your soul.”

 

A. Jillian Michaels

B. Nikita Khrushchev

C. Harry Potter

 

6. “The way a crow/ Shook down on me/ The dust of snow/ From a hemlock tree/ Has given my heart/ A change of mood/ And saved some part/ Of a day I had rued.”

 

A. John Belushi

B. William Shakespeare

C. Robert Frost

 

7. “Shoot all the blue jays you want, if you can hit ’em, but remember it’s a sin to kill a mockingbird.”

 

A. Bruce Lee

B. Harper Lee

C. Robert E. Lee

 

8. “There is no abstract art. You must always start with something. Afterward you can remove all traces of reality.”

 

A. Pablo Picasso

B. Michelangelo

C. Mickey Mantle

 

9. “If you liked it, then you shoulda put a ring on it.”

 

A. Mariah Carey

B. Confucius

C. Beyoncé

 

10. “If stupidity got us into this mess, then why can’t it get us out?”

 

A. Condoleezza Rice

B. Will Rogers

C. Sarah Palin

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“An entire sea of water can’t sink a ship unless it gets inside the ship. Similarly, the negativity of the world can’t put you down unless you allow it to get inside you.”

― Goi Nasu

(Goi Nasu’s biographical information is unknown.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, Uncategorized

What’s Your QQ*? #413

*QUOTATION QUOTIENT

(Interactive version published February 23, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle.)

 

1. “People who fight fire with fire usually end up with ashes.”

 

A. Abigail Van Buren

B. Warren G. Harding

C. Arthur Ashe

 

2. “My own brain is to me the most unaccountable of machinery – always buzzing, humming, soaring roaring diving, and then buried in mud. And why? What’s this passion for?”

 

A. Martin Short

B. Virginia Woolf

C. Sigmund Freud

 

3. “I find that a great part of the information I have was acquired by looking up something and finding something else on the way.”

 

A. Crawford “Bud” Foy

B. Franklin P. Adams

C. Brandt Snedeker

 

4. “I’ve looked on many women with lust. I’ve committed adultery in my heart many times. God knows I will do this and forgives me.”

 

A. Jimmy Fallon

B. Jimmy Hoffa

C. Jimmy Carter

 

5. “Some people feel the rain. Others just get wet.”

A. Bob Marley

B. Al Roker

C. John Maynard Keynes

 

6. “The Republican form of government is the highest form of government; but because of this it requires the highest type of human nature–a type nowhere at present existing.”

 

A. Herbert Spencer

B. Gene Autry

C. Ronald Reagan

 

7. “The world doesn’t make sense, so why should I paint pictures that do?”

 

A. Charles Lindbergh

B. Norman Rockwell

C. Pablo Picasso

 

8. “If you hide your ignorance, no one will hit you and you’ll never learn.”

 

A. Ray Romano

B. Rachael Ray

C. Ray Bradbury

 

9. “You can’t blame a writer for what the characters say.”

 

A. Allen Ginsberg

B. Truman Capote

C. William Shakespeare

 

10. “The best way to predict your future is to create it.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Marty McFly

C. Sandro Botticelli

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-B , 4-C , 5-A , 6-A , 7-C , 8-C , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Take nothing but memories, leave nothing but footprints!”

― Chief Seattle

 (Chief Seattle, 1780-1866, led several Puget Sound tribes. The city in Washington state was named after him.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #411

*QUOTATION QUOTIENT

(Interactive version published February 8, 2015 at Montereyherald.com.)

 

1. “Try to be a rainbow in someone’s cloud.”

 

A. LaVar Burton

B. Maya Angelou

C. Lindsey Graham

 

2. “The moment you doubt whether you can fly, you cease for ever to be able to do it.”

 

A. “Superman”

B. “Peter Pan”

C. “E.T.”

 

3. “The whole point about corruption in politics is that it can’t be done, or done properly, without a bipartisan consensus.”

 

A. Christopher Hitchens

B. Ted Kennedy

C. Nikola Tesla

 

4. “Anything that gets your blood racing is probably worth doing.”

 

A. Marshawn Lynch

B. Billy Graham

C. Hunter S. Thompson

 

5. “We are working together to establish a process that honors a terminally ill patient’s right to make informed decisions about dying, including an individual’s option to reduce suffering by taking aid-in-dying medication.”

 

A. Sarah Palin

B. Sen. Bill Monning

C. Arnold Swarzenegger

 

6. “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”

 

A. Pete Rose

B. Henry Kissinger

C. Mark Twain

 

7. “Years of love have been forgot, In the hatred of a minute.”

 

A. Edgar Allan Poe

B. Gerald Ford

C. Pete Carroll

 

8. “When I was a child my mother said to me, ‘If you become a soldier, you’ll be a general. If you become a monk, you’ll be the pope.’ Instead I became a painter and wound up as Picasso.”

 

A. Grandma Moses

B. Pablo Picasso

C. Henri de Toulouse-Lautrec

 

9. “In 5-billion years the Sun will expand & engulf our orbit as the charred ember that was once Earth vaporizes. Have a nice day.”

 

A. Neil deGrasse Tyson

B. Clint Eastwood

C. Jim Vanderzwaan

 

10. “Why fit in when you were born to stand out?”

 

A. Dr. Spock

B. Dr. Seuss

C. Dr. Oz

 

 

 

Answers: 1-B, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“You don’t need another human being to make your life complete, but let’s be honest. Having your wounds kissed by someone who doesn’t see them as disasters in your soul but cracks to put their love into is the most calming thing in this world.” – Emery Allen

 (Allen wrote a book of poetry titled “Become.”)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?