What’s Your QQ*? #393


(Published October 5, 2014 in the Monterey Herald.)


1. “As a child my family’s menu consisted of two choices: take it or leave it.”


A. Henry David Thoreau

B. John-Boy Walton

C. Buddy Hackett


2. “You can discover what your enemy fears most by observing the means he uses to frighten you.”


A. Eric Hoffer

B. Mel Brooks

C. Wes Craven


3. “Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power.”


A. Dick Cheney

B. Julie Andrews

C. Abraham Lincoln


4. “I used to think I was poor. Then they told me I was not poor, I was needy. They told me it was self-defeating to think of myself as needy, I was deprived. Then they told me underprivileged was overused, I was disadvantaged. I still do not have a dime, but I have a great vocabulary.”


A. George Will

B. Jules Feiffer

C. John D. Rockefeller


5. “Nothing is more revealing than movement.”


A. Martha Stewart

B. Martha Graham

C. Martha Washington


6. “Fanaticism consists of redoubling your efforts when you have forgotten your aim.”


A. Annie Oakley

B. Sarah Palin

C. George Santayana


7. “There is nothing more thrilling in this world, I think, than having a child that is yours, and yet is mysteriously a stranger.”


A. Billy Ray Cyrus

B. Agatha Christie

C. Amelia Earhart


8. “An optimist is someone who gets treed by a lion but enjoys the scenery.”


A. Walter Winchell

B. Dorothy Gale

C. Rodney Dangerfield


9. “Books are the carriers of civilization. Without books, history is silent, literature dumb, science crippled, thought and speculation at a standstill. Without books, the development of civilization would have been impossible.”


A. Barbara Tuchman

B. Barbara Boxer

C. Barbra Streisand


10. “If we value the pursuit of knowledge, we must be free to follow wherever that search may lead us. The free mind is not a barking dog, to be tethered on a ten-foot chain.”


A. Conan O’Brien

B. Cujo

C. Adlai Stevenson



Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-A , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



 “O SUNS and skies and clouds of June/ And flowers of June together,/ Ye cannot rival for one hour/ October’s bright blue weather.”  –Helen Hunt Jackson

 (Jackson, 1830-1885, an American author and poet, wrote the novel “Ramona.”)


Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s