What’s Your Quotation Quotient? #464

Published February 28, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


1. “The right to be heard does not automatically include the right to be taken seriously.”


A. Ben Carson

B. Hubert Humphrey

C. Harpo Marx


2. “We’re all of us guinea pigs in the laboratory of God. Humanity is just a work in progress.”


A. Tennessee Williams

B. Montel Williams

C. Ted Williams


3. “When women kiss it always reminds one of prize fighters shaking hands.”


A. Marie Antoinette

B. Joe Louis

C. H.L. Mencken


4. “The moment you doubt whether you can fly, you cease for ever to be able to do it.”


A. Peter Pan

B. Superman

C. Amelia Earhart


5. “That man is never happy for the present is so true, that all his relief from unhappiness is only forgetting himself for a little while. Life is a progress from want to want, not from enjoyment to enjoyment.”


A. Cleopatra

B. Samuel Johnson

C. Jeff Gordon


6. “No opera plot can be sensible, for people do not sing when they are feeling sensible.”


A. Lou Gehrig

B. Newt Gingrich

C. W.H. Auden


7. “Grow old with me! The best is yet to be.”


A. Robert Browning

B. Justin Bieber

C. John Lennon


8. “That our political system is failing to solve the bedrock problems we face is beyond dispute. One reason is that our public discourse has become the verbal equivalent of mud wrestling.”


A. Neil Armstrong

B. Bill Moyers

C. John Ratzenberger


9. “Loquacity, n. A disorder which renders the sufferer unable to curb his tongue when you wish to talk.”


A. Joan Rivers

B. Alexander Hamilton

C. Ambrose Bierce


10. “You never really understand a person until you consider things from his point of view … Until you climb inside of his skin and walk around in it.”


A. Harper Lee

B. Peggy Lee

C. Robert E. Lee




Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-A , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“There are many who lust for the simple answers of doctrine or decree. They are on the left and right. They are not confined to a single part of the society. They are terrorists of the mind.”

–A. Bartlett Giamatti, 1938-1989, was an American educator and the seventh Commissioner of Baseball.










Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s