Tag Archives: Joe Namath

What’s Your Quotation Quotient? #461

Published February 7, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “You don’t lead by pointing and telling people some place to go. You lead by going to that place and making a case.”

 

A. Socrates

B. Ken Kesey

C. Cosmo Kramer

 

2. “It is well that war is so terrible, or we should grow too fond of it.”

 

A. Taylor Swift

B. Kim Jong-un

C. Robert E. Lee

 

3. “How sharper than a serpent’s tooth it is/ To have a thankless child!”

 

A. William Shakespeare

B. Laura Ingalls Wilder

C. Carl Jung

 

4. “There are not enough jails, not enough police, not enough courts to enforce a law not supported by the people.”

 

A. Steven Avery

B. Hubert H. Humphrey

C. Timothy Leary

 

5. “That a lie which is half a truth is ever the blackest of lies,/ That a lie which is all a lie may be met and fought with outright,/ But a lie which is part a truth is a harder matter to fight.”

 

A. Lord Alfred Tennyson

B. Neil Diamond

C. Thomas Paine

 

6. “The Americans don’t really understand what’s going on in Bosnia. To them it’s the unspellables killing the unpronounceables.”

 

A. H. G. Wells

B. P. J. O’Rourke

C. O. J. Simpson

 

7. “They all wanted to adopt me in some way, and, for the price of their care and influence, have me resemble them.”

 

A. Bill Clinton

B. Sylvia Plath

C. Eddie Rickenbacker

 

8. “I am an invisible man…. I am a man of substance, of flesh and bone, fiber and liquids — and I might even be said to possess a mind. I am invisible, understand, simply because people refuse to see me.”

 

A. Harry Potter

B. Martin O’Malley

C. Ralph Ellison

 

9. “Many ideas grow better when transplanted into another mind than in the one where they sprang up.”

 

A. Oliver Wendell Holmes, Sr.

B. Dr. Christiaan Barnard

C. Alan Greenspan

 

10. “We’re going to win on Sunday. I guarantee it.”

 

A. Vince Lombardi

B. Muhammad Ali

C. Joe Namath

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-B , 7-B , 8-C , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Every morning I get up and look through the Forbes list of the richest people in America. If I’m not there, I go to work.”

― Robert Orben, b. 1927, is an American comedy writer and magician, and wrote speeches for Gerald Ford.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #358

*Quotation Quotient

  (Published February 2, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “We’re going to win Sunday. I guarantee it.”

A. Pete Carroll

B. Joe Namath

C. Peyton Manning

 

2. “What a book a devil’s chaplain might write on the clumsy, wasteful, blundering, low, and horribly cruel work of nature!”

A. Charles Manson

B. Charles Barkley

C. Charles Darwin

 

3. “The promise was that when the glass was full, it would overflow, benefiting the poor. But what happens instead is that when the glass is full, it magically gets bigger… nothing ever comes out for the poor.”

A. Huey Long

B. Bernie Sanders

C. Pope Francis

 

4. “People take different roads seeking fulfillment and happiness. Just because they’re not on your road doesn’t mean they’ve gotten lost.”

A. Dennis Rodman

B. The Dalai Lama

C. Route 66

 

5. “Advertising is the rattling of a stick inside a swill bucket. ”

A. George Orwell

B. Steve Jobs

C. Albus Dumbledore

 

6. “I have come to the conclusion never again to think of marrying, and for this reason, I can never be satisfied with anyone who would be blockhead enough to have me.”

A. Abraham Lincoln

B. Groucho Marx

C. Charlie Brown

 

7. “I believe that every human has a finite number of heartbeats. I don’t intend to waste any of mine running around doing exercises.”

A. Neil Armstrong

B. Jane Fonda

C. Barry Goldwater

 

8. “Education is when you read the fine print; experience is what you get when you don’t.”

A. Pete Rose

B. Pete Townshend

C. Pete Seeger

 

9.I’ve lived in good climate, and it bores the hell out of me. I like weather rather than climate.”

A. Jim Vanderzwaan

B. John Steinbeck

C. Roald Amundsen

 

10. “When I played pro football, I never set out to hurt anyone deliberately – unless it was, you know, important, like a league game or something.”

A. Muhammad Ali

B. William “The Refrigerator” Perry

C. Dick Butkus

 

 Answers: 1-B, 2-C , 3-C , 4-B , 5-A , 6-A , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “When I went to Catholic high school in Philadelphia, we just had one coach for football and basketball. He took all of us who turned out and had us run through a forest. The ones who ran into the trees were on the football team. ” –  George Raveling

 (Raveling, b. 1937, coached college basketball at Washington State, Iowa and USC.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?