Tag Archives: John Maynard Keynes

What’s Your Quotation Quotient? #462

Published February 14, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “Love means never having to say you’re sorry.”

 

A. Erich von Däniken

B. Erich Fromm

C. Erich Segal

 

2. “Englishmen never will be slaves; they are free to do whatever the government and public opinion allow them.”

 

A. George Bernard Shaw

B. Vladimir Putin

C. Prince Charles

 

3. “Horse sense is the thing a horse has which keeps it from betting on people.”

 

A. Mr. Ed

B. Pete Rose

C. W.C. Fields

 

4. “I just received the following wire from my generous Daddy; ‘Dear Jack, Don’t buy a single vote more than is necessary. I’ll be damned if I’m going to pay for a landslide.'”

 

A. Jack Kemp

B. John F. Kennedy

C. Jack London

 

5. “It seems clearer every day, that the moral problem of our age is concerned with the love of money.”

 

A. John Maynard Keynes

B. Bernie Sanders

C. Kris Kristofferson

 

6. “Rock bottom became the solid foundation on which I rebuilt my life.”

 

A. Dwayne Johnson

B. J.K. Rowling

C. Carly Fiorina

 

7. “The woods are lovely, dark and deep,/ But I have promises to keep,/    And miles to go before I sleep,/ And miles to go before I sleep.”

 

A. Robert Browning

B. Robert Downey Jr.

C. Robert Frost

 

8. “The best way to destroy an enemy is to make him a friend.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Benjamin Netanyahu

C. Christopher Columbus

 

9. “All you need is love.”

 

A. Mike Love

B. John Lennon

C. Ed Sullivan

 

10. “All you need is love. But a little chocolate now and then doesn’t hurt.”

 

A. Willy Wonka

B. Leo Tolstoy

C. Charles M. Schulz

 

 

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“I want to be one of those old couples you see still holding hands and laughing after fifty years of marriage. That’s what I want. I want to be someone’s forever.”

Rachel Gibson, b. 1961, is an American romance novelist.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #371

*QUOTATION QUOTIENT

(Published May 4, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “If a man does not keep pace with his companions, perhaps it is because he hears a different drummer. Let him step to the music which he hears, however measured or far away.”

A. Ulysses S. Grant

B. Ringo Starr

C. Henry David Thoreau

 

2. “Just as a solid rock is not shaken by the storm, even so the wise are not affected by praise or blame.”

A. Donald Trump

B. The Buddha

C. Simon Cowell

 

3. “For certain people after fifty, litigation takes the place of sex.”

A. Gore Vidal

B. Hieronymus Bosch

C. Hugh Hefner

 

4. “Capitalism is the astounding belief that the wickedest of men will do the wickedest of things for the greatest good of everyone.”

A. John Maynard Keynes

B. Karl Marx

C. Lesley Stahl

 

 

5. “Laughter is the shortest distance between two people.”

A. Bruce Springsteen

B. Victor Borge

C. Mickhail Gorbachev

 

6. “Without creative personalities able to think and judge independently, the upward development of society is as unthinkable as the development of the individual without the nourishing soil of the community.”

A. Ferdinand Magellan

B. Bob Dylan

C. Albert Einstein

 

7. “There was that law of life, so cruel and so just, that one must grow or else pay more for remaining the same.”

A. Donald Sterling

B. Norman Mailer

C. Benjamin Franklin

 

8. “Men travel faster now, but I do not know if they go to better things.”

A. Han Solo

B. Willa Cather

C. Oscar Pistorius

 

9. “Time is a sort of river of passing events, and strong is its current; no sooner is a thing brought to sight than it is swept by and another takes its place, and this too will be swept away.”

A. Marcus Aurelius

B. Holden Caulfield

C. Tiger Woods

 

10. “Puritanism: The haunting fear that someone, somewhere, may be happy.”

A. Thomas Aquinas

B. Rick Santorum

C. H.L. Mencken

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3- A, 4-A , 5-B , 6-C , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “Colors fade, temples crumble, empires fall, but wise words endure.” – Edward Thorndike

 (Thorndike, 1874-1949, was an American psychologist and educator.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #295

Published November 18, 2012 in the Monterey County Herald

Who said?

“On Thanksgiving Day we acknowledge our dependence.”   

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“If the only prayer you said in your whole life was, ‘thank you,’ that would suffice.”  ~Meister Eckhart

 (Eckhart, c. 1260-c. 1327, was a German theologian, philosopher and mystic.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes

What’s Your QQ? #271

Published June 3, 2012 in the Monterey County Herald.

BONUS QUOTE OF THE DAY:

 

“People of the world don’t look at themselves, and so they blame one another.” – Maulana Jalaluddin Rumi

 (Rumi was a 13th century Persian poet, and a Sufi mystic.)

 



Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations