Tag Archives: Robert Frost

What’s Your Quotation Quotient? #462

Published February 14, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “Love means never having to say you’re sorry.”

 

A. Erich von Däniken

B. Erich Fromm

C. Erich Segal

 

2. “Englishmen never will be slaves; they are free to do whatever the government and public opinion allow them.”

 

A. George Bernard Shaw

B. Vladimir Putin

C. Prince Charles

 

3. “Horse sense is the thing a horse has which keeps it from betting on people.”

 

A. Mr. Ed

B. Pete Rose

C. W.C. Fields

 

4. “I just received the following wire from my generous Daddy; ‘Dear Jack, Don’t buy a single vote more than is necessary. I’ll be damned if I’m going to pay for a landslide.'”

 

A. Jack Kemp

B. John F. Kennedy

C. Jack London

 

5. “It seems clearer every day, that the moral problem of our age is concerned with the love of money.”

 

A. John Maynard Keynes

B. Bernie Sanders

C. Kris Kristofferson

 

6. “Rock bottom became the solid foundation on which I rebuilt my life.”

 

A. Dwayne Johnson

B. J.K. Rowling

C. Carly Fiorina

 

7. “The woods are lovely, dark and deep,/ But I have promises to keep,/    And miles to go before I sleep,/ And miles to go before I sleep.”

 

A. Robert Browning

B. Robert Downey Jr.

C. Robert Frost

 

8. “The best way to destroy an enemy is to make him a friend.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Benjamin Netanyahu

C. Christopher Columbus

 

9. “All you need is love.”

 

A. Mike Love

B. John Lennon

C. Ed Sullivan

 

10. “All you need is love. But a little chocolate now and then doesn’t hurt.”

 

A. Willy Wonka

B. Leo Tolstoy

C. Charles M. Schulz

 

 

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“I want to be one of those old couples you see still holding hands and laughing after fifty years of marriage. That’s what I want. I want to be someone’s forever.”

Rachel Gibson, b. 1961, is an American romance novelist.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #454

Published December 13, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “A daydreamer is prepared for most things.”

 

A. Davy Jones

B. Joyce Carol Oates

C. Thomas Jefferson

 

2. “When one door closes another door opens; but we often look so long and so regretfully upon the closed door, that we do not see the ones which open for us.”

 

A. Alexander Graham Bell

B. Monty Hall

C. Marie Antoinette

 

3. “One looks back with appreciation to the brilliant teachers, but with gratitude to those who touched our human feelings. The curriculum is so much necessary new material, but the warmth is the vital element for the growing plant and for the soul of the child.”

 

A. Hulk Hogan

B. Carl Jung

C. Thomas Edison

 

4. “The need to be normal is the predominant anxiety disorder

in modern life.”

 

A. Lucy van Pelt

B. Don Knotts

C. Thomas Moore

 

5. “A bad day for your ego is a great day for your soul.”

 

A. Jillian Michaels

B. Nikita Khrushchev

C. Harry Potter

 

6. “The way a crow/ Shook down on me/ The dust of snow/ From a hemlock tree/ Has given my heart/ A change of mood/ And saved some part/ Of a day I had rued.”

 

A. John Belushi

B. William Shakespeare

C. Robert Frost

 

7. “Shoot all the blue jays you want, if you can hit ’em, but remember it’s a sin to kill a mockingbird.”

 

A. Bruce Lee

B. Harper Lee

C. Robert E. Lee

 

8. “There is no abstract art. You must always start with something. Afterward you can remove all traces of reality.”

 

A. Pablo Picasso

B. Michelangelo

C. Mickey Mantle

 

9. “If you liked it, then you shoulda put a ring on it.”

 

A. Mariah Carey

B. Confucius

C. Beyoncé

 

10. “If stupidity got us into this mess, then why can’t it get us out?”

 

A. Condoleezza Rice

B. Will Rogers

C. Sarah Palin

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“An entire sea of water can’t sink a ship unless it gets inside the ship. Similarly, the negativity of the world can’t put you down unless you allow it to get inside you.”

― Goi Nasu

(Goi Nasu’s biographical information is unknown.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, Uncategorized

What’s Your Quotation Quotient? #426

Published May 22-24, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)
 

1. “Normality is a paved road: It’s comfortable to walk, but no flowers grow on it.”

 

A. Vincent van Gogh

B. Alger Hiss

C. Whoopi Goldberg

 

2. “Give a man health and a course to steer, and he’ll never stop to trouble about whether he’s happy or not.”

 

A. Jed Clampett

B. George Bernard Shaw

C. Napoleon Bonaparte

 

3. “The pure and simple truth is rarely pure and never simple.”

 

A. Fidel Castro

B. Lorne Michaels

C. Oscar Wilde

 

4. “There are many men of principle in both parties in America, but there is no party of principle.”

 

A. George Stephanopoulos

B. John Boehner

C. Alexis de Tocqueville

 

5. “The four cornerstones of character on which the structure of this nation was built are: Initiative, Imagination, Individuality and Independence.”

A. Eddie Murphy

B. Eddie Rickenbacker

C. Eddie Haskell

 

6. “Fable is more historical than fact, because fact tells us about one man and fable tells us about a million men. “

 

A. G. K. Chesterton

B. J. K. Rowling

C. Leo Tolstoy

 

7. “The essence of knowledge is, having it, to apply it; not having it, to confess your ignorance.”

 

A. Kenny Rogers

B. Christopher Columbus

C. Confucius

 

8. “You know, you get that tattoo of barbed wire when you’re 18, but by the time you’re 80, it’s a picket fence.”

 

A. Madonna

B. Robin Williams

C. Tom Sawyer

 

9. “Beauty is how you feel inside, and it reflects in your eyes. It is not something physical.”

 

A. Sophia Loren

B. Lawrence Welk

C. Lucille Ball

 

10. “A jury consists of twelve persons chosen to decide who has the better lawyer.”

 

A. Perry Mason

B. Robert Frost

C. O. J. Simpson

Answers: 1-A, 2-B , 3-C , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                

                               6-7–QQ = Literate

                                4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Women dress alike all over the world: they dress to be annoying to other women.”

 –Elsa Schiaparelli, 1890-1973, was an Italian-French designer.

1 Comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #424

Published May 8-10, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)
 

 SPECIAL MOTHER’S DAY EDITION

1. “Biology is the least of what makes someone a mother.”

 

A. Oprah Winfrey

B. Louis Pasteur

C. Kim Kardashian

 

2. “Sweater, n.: garment worn by child when its mother is feeling chilly.”

 

A. Noah Webster

B. Arnold Schwarzenegger

C. Ambrose Bierce

 

3. “It would seem that something which means poverty, disorder and violence every single day should be avoided entirely, but the desire to beget children is a natural urge.”

 

A. Bob Barker

B. Phyllis Diller

C. Pope Benedict XVI

 

4. “Mothers are fonder than fathers of their children because they are more certain they are their own.”

 

A. Satchel Paige

B. Aristotle

C. Joseph Stalin

 

5. “All women become like their mothers. That is their tragedy. No man does. That’s his.”

 

A. Oscar Mayer

B. Oscar Pistorius

C. Oscar Wilde

 

6. “There never was a woman like her. She was gentle as a dove and brave as a lioness… The memory of my mother and her teachings were, after all, the only capital I had to start life with, and on that capital I have made my way.”

 

A. Andrew Jackson

B. Ralph Nader

C. Mao Tse-Tung

 

7. “If evolution really works, how come mothers only have two hands?”

 

A. Rocky Marciano

B. Charles Darwin

C. Milton Berle

 

8. “All that I am, or hope to be, I owe to my angel mother.”

 

A. Al Capone

B. Abraham Lincoln

C. J. D. Salinger

 

9. “A mother takes twenty years to make a man of her boy, and another woman makes a fool of him in twenty minutes.”

 

A. Robert Frost

B. Robert Reich

C. Robert De Niro

 

10. “Whatever else is unsure in this stinking dunghill of a world a mother’s love is not.”

 

A. Thomas Jefferson

B. Taylor Swift

C. James Joyce

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-B , 5-C , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “A mother is not a person to lean on, but a person to make leaning unnecessary.”

 ― Dorothy Canfield Fisher, 1879-1958, was an American educational reformer, social activist, and author.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz