Tag Archives: Tennessee Williams

What’s Your Quotation Quotient? #467

Published March 20, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle(Click HERE to play the Interactive version) 

 

1. “Happiness is a perfume you cannot pour on others without getting some on yourself.”

 

A. Ralph Waldo Emerson

B. Paris Hilton

C. Francisco Franco

 

2. “The words ‘Kiss Kiss Bang Bang,’ which I saw on an Italian movie poster, are perhaps the briefest statement imaginable of the basic appeal of movies.”

 

A. Pauline Kael

B. Mark Twain

C. Charlie Chaplin

 

3. “I will build a great wall – and nobody builds walls better than me, believe me – and I’ll build them very inexpensively. I will build a great, great wall on our southern border, and I will make Mexico pay for that wall. Mark my words.”

 

A. Harry S. Truman

B. Ted Cruz

C. Donald Trump

 

4. “To the people I forgot, you weren’t on my mind for some reason and you probably don’t deserve any thanks anyway.”

 

A. Sally Field

B. Eminem

C. Meryl Streep

 

5. “The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and all science. He to whom this emotion is a stranger, who can no longer pause to wonder and stand rapt in awe, is as good as dead: his eyes are closed.”

 

A. Albert Einstein

B. Rod Serling

C. Ben Carson

 

6. “This nation has tossed its cap over the wall of space, and we have no choice but to follow it.”

 

A. Leonid Brezhnev

B. John F. Kennedy

C. Pat Paulsen

 

7. “When it comes right down to it, nothing has changed. The English sentence is just as difficult to write as it ever was.”

 

A. Vladimir Putin

B. William Shakespeare

C. John Steinbeck

 

8. “People in the media say they must look at the president with a microscope. Now, I don’t mind a microscope, but boy, when they use a proctoscope, that’s going too far.”

 

A. Richard Nixon

B. Barack Obama

C. Dr. Mehmet Oz

 

9. “Children are not our creations but our guests.”

 

A. Tom Bodett

B. John Updike

C. Sarah Palin

 

10. “There are things that happen between a man and a woman in the dark – that sort of make everything else seem – unimportant.”

 

A. Dakota Fanning

B. Indiana Jones

C. Tennessee Williams

 

 

Answers: 1-A, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“You must remember this/ A kiss is just a kiss, a sigh is just a sigh./ The fundamental things apply/ As time goes by.”

–Herman Hupfeld, 1894-1951, was an American songwriter who composed “As Time Goes By,” featured in the film “Casablanca.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #464

Published February 28, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “The right to be heard does not automatically include the right to be taken seriously.”

 

A. Ben Carson

B. Hubert Humphrey

C. Harpo Marx

 

2. “We’re all of us guinea pigs in the laboratory of God. Humanity is just a work in progress.”

 

A. Tennessee Williams

B. Montel Williams

C. Ted Williams

 

3. “When women kiss it always reminds one of prize fighters shaking hands.”

 

A. Marie Antoinette

B. Joe Louis

C. H.L. Mencken

 

4. “The moment you doubt whether you can fly, you cease for ever to be able to do it.”

 

A. Peter Pan

B. Superman

C. Amelia Earhart

 

5. “That man is never happy for the present is so true, that all his relief from unhappiness is only forgetting himself for a little while. Life is a progress from want to want, not from enjoyment to enjoyment.”

 

A. Cleopatra

B. Samuel Johnson

C. Jeff Gordon

 

6. “No opera plot can be sensible, for people do not sing when they are feeling sensible.”

 

A. Lou Gehrig

B. Newt Gingrich

C. W.H. Auden

 

7. “Grow old with me! The best is yet to be.”

 

A. Robert Browning

B. Justin Bieber

C. John Lennon

 

8. “That our political system is failing to solve the bedrock problems we face is beyond dispute. One reason is that our public discourse has become the verbal equivalent of mud wrestling.”

 

A. Neil Armstrong

B. Bill Moyers

C. John Ratzenberger

 

9. “Loquacity, n. A disorder which renders the sufferer unable to curb his tongue when you wish to talk.”

 

A. Joan Rivers

B. Alexander Hamilton

C. Ambrose Bierce

 

10. “You never really understand a person until you consider things from his point of view … Until you climb inside of his skin and walk around in it.”

 

A. Harper Lee

B. Peggy Lee

C. Robert E. Lee

 

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-A , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“There are many who lust for the simple answers of doctrine or decree. They are on the left and right. They are not confined to a single part of the society. They are terrorists of the mind.”

–A. Bartlett Giamatti, 1938-1989, was an American educator and the seventh Commissioner of Baseball.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #379

*QUOTATION QUOTIENT

(Published June 29, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Life is an unanswered question, but let’s still believe in the dignity and importance of the question.”

 

A. Indiana Jones

B. Georgia O’Keeffe

C. Tennessee Williams

 

2. “Facts do not cease to exist because they are ignored.”

 

A. Cliff Clavin

B. Cliff Huxtable

C. Aldous Huxley

 

3. “In order to become the master, the politician poses as the servant.”

 

A. Jeb Bush

B. Charles de Gaulle

C. Ann B. Davis

 

4. “Thou driftest gently down the tides of sleep.”

 

A. Lewis Carroll

B. Robinson Crusoe

C. Henry Wadsworth Longfellow

 

5. “The art of medicine consists of amusing the patient while nature cures the disease.”

 

A. Voltaire

B. Marcus Welby

C. Jefferson Davis

 

6. “Man is the only animal which esteems itself rich in proportion to the number and voracity of its parasites.”

 

A. George Bernard Shaw

B. George Washington Carver

C. George Armstrong Custer

 

7. “There is one thing which gives radiance to everything. It is the idea of something around the corner.”

 

A. Dennis Mitchell

B. Al Capone

C. G. K. Chesterton

 

8. “Way down upon de Swanee Ribber,/ Far, far away,/ Dere’s wha my heart is turning ebber,/ Dere’s wha de old folks stay.”

 

A. Stephen Foster

B. George Will

C. Kenny Rogers

 

9. “A narcissist is someone better looking than you are.”

 

A. Albert Camus

B. Gore Vidal

C. Kim Kardashian

 

10. “Sex: In America an obsession. In other parts of the world a fact.”

 

A. Aristotle

B. Marlene Dietrich

C. Benjamin Netanyahu

 

 

Answers: 1-C, 2-C , 3-B , 4-C , 5-A , 6-A , 7-C , 8-A , 9-B , 10-B

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

 “Every scene, even the commonest, is wonderful, if only one can detach oneself, casting off all memory of use and custom and behold it, as it were, for the first time.” –Arnold Bennett

 (Bennett, 1867-1931, was an English novelist and dramatist.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #339

*Quotation Quotient

  (Published September 22, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Fame is a vapor, popularity an accident, riches take wings, only one thing endures and that is character.”

A. Horace Greeley

B. Arnold Schwarzenegger

C. Babe Ruth

2. “A man can sleep around, no questions asked, but if a woman makes nineteen or twenty mistakes she’s a tramp.”

A. John Stuart Mill

B. Lady Bird Johnson

C. Joan Rivers

3. “Discontent is the first step in the progress of a man or a nation.”

A. Barack Obama

B. Oscar Wilde

C. k. d. lang

4. “If, of all words of tongue and pen,/ The saddest are, ‘It might have been,’/ More sad are these we daily see:/ ‘It is, but hadn’t ought to be’.”

A. Bret Harte

B. Jon Stewart

C. Louisa May Alcott

5. “Life resembles the banquet of Damocles; the sword is ever suspended.”

A. King Arthur

B. Voltaire

C. Michael Jackson

6. “When I stop working the rest of the day is posthumous. I’m only really alive when I’m writing.”

A. Thomas Paine

B. William Shakespeare

C. Tennessee Williams

7. “What is broken is broken – and I’d rather remember it as it was at its best than mend it and see the broken places as long as I lived.

A. Dennis Mitchell

B. Margaret Mitchell

C. Joni Mitchell

8. “The two most beautiful words in the English language are ‘check enclosed.'”

A. Dorothy Parker

B. Carrie Underwood

C. Abraham Lincoln

9. “Music is the universal language of mankind.”

A. Ichabod Crane

B. Mick Jagger

C. Henry Wadsworth Longfellow

10. “More than any time in history mankind faces a crossroads. One path leads to despair and utter hopelessness, the other to total extinction. Let us pray that we have the wisdom to choose correctly.”

A. Socrates

B. Marvin Hamlisch

C. Woody Allen

 

Answers: 1-A, 2C- , 3-B , 4-A , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Half the work that is done in the world is to make things appear what they are not.”

 —  Erastus Flavel Beadle

 (Beadle, 1821-1894, was a pioneer in publishing pulp fiction.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?